kourdistoportocali.comNews DeskΑμηχανία στο Ισραήλ καθώς καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου ή ένα εμβόλιο ειδικά για τη Delta!

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Αμηχανία στο Ισραήλ καθώς καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου ή ένα εμβόλιο ειδικά για τη Delta!

Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τα εμβόλια ψήφισε την Πέμπτη κατά της μίας 3ης ενισχυτικής δόσης  για τους ηλικιωμένους

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 1.430 νέα κρούσματα Covid-19 επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή, με άλλα 630 κρούσματα από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως αργά το απόγευμα του Σαββάτου αυξάνοντας τις ενεργές λοιμώξεις σε 11.102.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε στους 89, και ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 1 στους 6.458.

Καθώς ο χρόνος κυλά και ήδη υπάρχουν δεδομένα από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων οι Αρχές του Ισραήλ καλούνται να επιλέξουν εάν θα προσφέρουν μία 3η ενισχυτική δόση στους Ισραηλινούς ή να περιμένουν ένα εμβόλιο που είναι ειδικά προσαρμοσμένο για την παραλλαγή Delta του coronavirus.

«Ελέγχουμε εάν πρέπει να δώσουμε μια τρίτη δόση ή αν πρέπει να περιμένουμε ένα εμβόλιο κατά της Delta», δήλωσε ο επικεφαλής της δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας στο κανάλι 12.

Το σχόλιο ήρθε μετά από μια επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τα εμβόλια η οποία ψήφισε την Πέμπτη κατά της μίας 3ης ενισχυτικής δόσης  για τους ηλικιωμένους, λέγοντας ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό να περιμένουμε ένα εμβόλιο που στοχεύει ειδικά την παραλλαγή Delta που αναπτύσσεται από την Pfizer.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Kan, τα μέλη της επιτροπής δήλωσαν ότι παρόλο που η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φαίνεται να εξαντλείται, θα ήταν πιο αποτελεσματικό να περιμένουμε μια αναμνηστική λήψη προσαρμοσμένη στο στέλεχος Delta. Η τελική απόφαση θα ληφθεί τώρα από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας Nachman Ash.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ άρχισε τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων ασθενών με μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος και νεφρού, παρά την έλλειψη έγκρισης από υπερπόντιες ρυθμιστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας έχουν δείξει ότι οι τρίτες δόσεις για τον γενικό πληθυσμό δεν είναι επικείμενες, τονίζοντας ότι το εμβόλιο παραμένει σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικό.
Ο Δρ Sharon Alroy-Preis, επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας, σε συνέντευξη τύπου στην Ιερουσαλήμ, στις 23 Ιουνίου 2021 δήλωσε ότι η πανδημία COVID-19 «είναι ακόμα εδώ, και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί της».

Καθώς οι Ισραηλινοί κάνουν όλο και περισσότερα διεθνή ταξίδια, ο Alroy-Preis τόνισε την ανάγκη τήρησης των κανονισμών καραντίνας και είπε ότι το Υπουργείο Υγείας εργάζεται για τον εντοπισμό του επιπέδου των κινδύνων σε άλλες χώρες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι δοκιμές δεν είναι 100 τοις εκατό αποτελεσματικές ως μέτρο. Οι δοκιμές δεν αποτελούν εναλλακτική λύση στην καραντίνα », είπε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!
Πως έγινε η επιλογή των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές έρευνες των εμβολίων της Pfizer
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
ΣΟΚ στο Ισραήλ> Ο 49χρονος δημοφιλής προπονητής μπάσκετ Arik Alfasi πέθανε από COVID-19 παρότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές, ήταν αθλητικός χωρίς νοσήματα
Μεγάλη δικαίωση του George Soros για το Κινέζικο κράχ
Εμβόλιο Pfizer> Mεγαλώνει γερά παιδιά
John και Jenny Paulson> Διαζύγιο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων