kourdistoportocali.comNews DeskΑγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη

Ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα

Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη

Όλο και πιο πολύ εμβολιασμένοι εμφανίζονται θετικοί ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί έχασαν τη ζωή τους από τη Ινδική μετάλλαξη

Οι εικόνες των ηγετών από την Κορνουάλη σοκάρουν τον υποψιασμένο αναγνώστη.

Οι ηγέτες των G7 χωρίς να φοράνε μάσκες προστασίας, δεν κρατούσαν τις αποστάσεις και μιλούσαν άνετα μεταξύ τους όσο και με το προσωπικό επί της υποδοχής. Είμαστε σίγουροι ότι έκαναν test όπως επίσης και το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί.

Το να μη φοράνε όμως μάσκα και να μην κρατάνε τις αποστάσεις όταν πρόκειται για έναν αερομεταφερόμενο ιό είναι επιλογή υψηλού ρίσκου. Οι συγκεκριμένοι ηγέτες κινδυνεύουν εξίσου με τους πολίτες (όλους μας) που έχοντας εμπιστοσύνη στα εμβόλια είναι έτοιμοι να επιστρέψουν σε μία ψευδαίσθηση κανονικότητας.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Μην το κάνετε αυτό. Προστατέψτε τον εαυτό σας σαν να μην έχετε εμβολιαστεί και φροντίστε ο καθένας εκεί έξω να βάλει το λιθαράκι του στον εντοπισμό της προέλευσης του ιού και όσων προξένησαν όλο αυτό σε βάρος της ανθρωπότητας.

Κατά τη γνώμη μας τα Πιστοποιητικά Εμβολιασμού και λοιπές ανοησίες περί αυτών πολύ σύντομα θα μπορούσαν να αποδειχθούν η μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του ιού.

Άνθρωποι με αναπτυγμένη νοημοσύνη όπως ο ιδιοκτήτης του Facebook γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τι έχει συμβεί και  αποφάσισε να παρατείνει την τηλεργασία έως και το πρώτο εξάμηνο του 2022 και βλέπουμε.

Δείτε εδώ_συμβαίνει τώρα όπως λένε και οι οξυδερκείς τηλε-ρεπόρτερς

 

Γιατί το λέμε αυτό; Για δείτε>

Ο Δρ Eugene Choi, είναι ένας ακτινολόγος με έδρα το Λος Άντζελες. Tόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του εμβολιάσθηκαν πλήρως 6 μήνες πριν. Σήμερα αμφότεροι βρίσκονται σε καραντίνα προσπαθώντας να καταπολεμήσουν τον ιό μια και εντοπίσθηκαν θετικοί.

-Ακόμα και όταν το σκέφτομαι σήμερα, είναι τρελό…., είπε στο σταθμό. “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω COVID.”

Είπε ότι ήταν έκπληκτος όταν διαγνώστηκε, αλλά όταν έμαθε ότι η γυναίκα του είχε επίσης διαγνωστεί, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν τυχαία. Επιμένει ακόμη ότι τα άτομα πρέπει να εμβολιαστούν.

Θα χρειασθεί να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να πιστέψουμε πρόσφατη μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna είναι περίπου 90% αποτελεσματικά κατά της λοίμωξης δύο εβδομάδες μετά την παρέλευση της τελευταίας δόσης. Το εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης είναι περίπου 72% αποτελεσματικό κατά της μέτριας έως σοβαρής νόσου, σύμφωνα με τις δοκιμές των ΗΠΑ.

Πολύ συχνά τελευταία, τα κρούσματα σε εμβολιασμένα άτομα εμφανίζονται μέσω υποχρεωτικών εξετάσεων πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή όταν πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά και αυτό γιατί κάποιοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Η έκθεση Fox 11 ανέφερε ότι έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον 933 άτομα στην κομητεία του Λος Άντζελες, που παρότι έχουν εμβολιαστεί, εντοπίσθηκαν θετικοί στον ιό.

«Σκέφτομαι αν δεν έπαιρνα το εμβόλιο, πόσο χειρότερα θα ήταν τα συμπτώματά μου», είπε ο κ. Choi.

Συνεχίζουμε με σημερινά νέα από το Ηνωμένο Βασίλειο> Πολύ ανησυχητικά για την αποτελεσματικότητα τουλάχιστον του εμβολίου της Οξφόρδης κατά της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού είναι τα στοιχεία από μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και αφορά 42 θανάτους από covid-19, το ένα-τρίτο των οποίων ήταν εμβολιασμένοι.

Πιο συγκεκριμένα, η δημόσια αρχή υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι το 29% των θανάτων από το στέλεχος B.1.617.2 είχαν λάβει και τις δύο δόσεις. Και, σε μία επιπλέον έρευνα, η έκθεση PHE υποδηλώνει ότι η παραλλαγή Delta έχει 64% πιο αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης σε σύγκριση με την παραλλαγή Kent (Alpha). Πιστεύεται επίσης ότι είναι 40% πιο μεταδοτική σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Το στέλεχος Delta είναι πλέον το πιο κυρίαρχο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων Covid να είναι τώρα της συγκεκριμένης παραλλαγής, σύμφωνα με το PHE. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, αν συνεχιστεί ο ίδιος αριθμός μετάδοσης της ινδικής παραλλαγής το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να έχει 80.000 νέα κρούσματα την ημέρα έως τα μέσα Ιουλίου.

Συνολικά, στην Αγγλία έχουν επιβεβαιωθεί 39.061 περιπτώσεις της παραλλαγής Delta, με 2.035 στη Σκοτία, 184 στην Ουαλία και 43 στη Βόρεια Ιρλανδία. Από αυτούς, 42 Βρετανοί έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Delta. Και η έκθεση PHE δείχνει ότι από αυτούς τους 42 ανθρώπους που πέθαναν, 12 ήταν εμβολιασμένοι. Από την υπόλοιπη ομάδα, 23 ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ επτά είχαν λάβει την πρώτη δόση περισσότερες από 21 ημέρες πριν.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία δεδομένα θέτουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της συμπτωματικής νόσου έναντι της παραλλαγής Delta στο 33% μετά από τη μία δόση. Μετά από δύο δόσεις, αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 81%. Πρόκειται για χαμηλότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας σε σχέση με την παραλλαγή Alpha, όπου τα ποσοστά είναι 51% μετά την πρώτη δόση και 88,4% μετά τη δεύτερη.

Ωστόσο, η προστασία που παρέχεται από τα εμβόλια κατά της σοβαρής νόσου και του θανάτου από την παραλλαγή Delta παραμένει υψηλή, δήλωσε ο ειδικός σε μοντέλα Covid James Ward στην Sunday Telegraph. Ανέφερε ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας «θα έπρεπε να ανέλθει σε περίπου 80% και 95% αντίστοιχα» όταν πρόκειται για προστασία από «σοβαρές ασθένειες και θάνατο». Το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει λάβει περίπου το 70% όλων των εμβολιασμένων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εν τω μεταξύ, οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν ως μέρος μιας μοντελοποίησης από το Πανεπιστήμιο του Warwick, και αναφέρθηκαν στην Sunday Telegraph, αποκαλύπτουν ότι η παραλλαγή Delta ακολουθεί επί του παρόντος την αναμενόμενη πορεία από άποψη αριθμών. Το πανεπιστήμιο δούλεψε σε μια υποθετική παραλλαγή που ήταν 50% πιο μεταδοτική, κάτι που πιστεύεται ότι ισχύει για την παραλλαγή Delta. Εάν η μοντελοποίηση είναι σωστή, θα μπορούσαν να υπάρξουν έως και 4.000 εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω του Covid μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ωστόσο, η τελευταία έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και προσαρμόστηκε ώστε να λαμβάνει υπόψη την ηλικία, έδειξε ότι μια πιο μεταδοτική παραλλαγή με κάποια ικανότητα αποφυγής της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες από 5.000 εισαγωγές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας για τα νέα στοιχεία, ο Δρ. William Welfare, Διευθυντής συμβάντων COVID στη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, δήλωσε στο MailOnline: «Είναι πολύ πιθανό ότι η Delta είναι πολύ πιο μεταδοτική από την Alpha και η νέα έρευνα από το PHE υποδηλώνει ότι υπάρχει περίπου 60% αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης της Delta σε σύγκριση με την Alpha. Η συνολική ανάπτυξη της παραλλαγής Delta στην κοινότητα επηρεάζεται από τη μεταδοτικότητα της παραλλαγής, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και τις μεμονωμένες περιστάσεις κάθε περίπτωσης.

Συνεχίζουμε να ερευνούμε και να διαχειριζόμαστε την παραλλαγή Delta προκειμένου να βοηθήσουμε με στοιχεία στη μείωση της μετάδοσης. Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί η εξάπλωση όλων των παραλλαγών είναι να ακολουθούνται οι γνωστές συμβουλές για τη δημόσια υγεία. Εμβολιαστείτε, δουλέψτε από το σπίτι όπου μπορείτε και θυμηθείτε “χέρια, πρόσωπο, χώρος και καθαρός αέρας” ανά πάσα στιγμή».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”