kourdistoportocali.comNews Desk15 Αυγούστου και έχουμε βγάλει knock out το Kemal Reis

Το τουρκικό γέρνει αριστερά

15 Αυγούστου και έχουμε βγάλει knock out το Kemal Reis

Ποιος είναι ο κυβερνήτης του ΛΗΜΝΟΣ, ο γενναίος Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης

Kι όμως στο θέατρο του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο το γεγονός ότι η ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ έβγαλε νοκ-άουτ το Kemal Reis αποτελεί μία τεράστια νίκη για το ηθικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και ένα μάθημα για τον εγωισμό του Ερντογάν.

Έτσι βρισκόμαστε σήμερα 15 Αυγούστου και ανήμερα της Παναγίας με αναπτερωμένο ηθικό καθώς μετά τη νίκη στον Εβρο κατά των Τούρκων έρχεται μία ακόμη χαρμόσυνη είδηση για την ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των γυναικών και ανδρών που υπηρετούν την πατρίδα.

Η απομάκρυνση του Kemal Reis από τα συνοδευτικά του Oruc Reis, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Armyvoice.gr, ενδέχεται να σχετίζεται με την επισκευή που απαιτείται να κάνει μετά την συνάντηση με την πλώρη της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ.

Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ πάντως παραμένει στην περιοχή.

Όπως εξηγούσαν στο Armyvoice.gr άτομα με γνώσεις ναυπηγικής, το χτύπημα είναι περίπου στην ίσαλο γραμμή του πλοίου και έχει μπάσει νερά. Για να επισκευαστεί θα πρέπει να μπει σε δεξαμενή.

Ωστόσο όπως μας εξηγούσαν υπάρχει τεχνική να μπορέσουν μετατοπίζοντας βάρος στην πλώρη του πλοίου, να μπορέσουν να σηκώσουν την πρύμνη και να επισκευάσουν το σημείο που έχει πάθει την ζημιά.
Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι η ζημιά είναι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο και δεν έχει επηρεάσει άλλα μέρη του πλοίου όπως αρχικά είχε ακουστεί.
Kemal Reis: Γιατί γέρνει το βαπόρι;

Προχθές, το τουρκικό υπουργείο άμυνας σε μια προσπάθεια να διασκεφάσει τις εντυπώσεις, δημοσιοποίησε video που δείχνει το Kemal Reis να πλέει, αλλά στο τέλος γέρνει αριστερά.

Δείξαμε το βίντεο σε ειδικούς για να μας πουν γιατί φαίνεται να γέρνει το καράβι αφού φαίνεται να ακολουθεί ευθεία πορεία και να μην στρίβει.

Τέτοια απότομη κίνηση δείχνει ότι έχει πάρει νερό ψηλά μας είπαν. Ο κυβερνήτης προφανώς για να ισορροπήσει, από την είσοδο των υδάτων, μετέφερε τη «σαβούρα» (τα νερά δηλαδή που υπάρχουν στο καράβι και δεν χρησιμοποιούνται), από την αριστερή πλευρά.

To Kουρδιστό Πορτοκάλι σε προηγούμενη ανάρτησή μας αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ και πως βγήκε εκτός μάχης η τουρκική φρεγάτα KEMAL REIS.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πέτυχαν ήδη μία πρώτη νίκη στη πολεμική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη κατά Τούρκων και εάν σ΄αυτή προσθέσετε τη νίκη στο Έβρο, οι Έλληνικες Ένοπλες Δυνάμεις γράφουν Ιστορία.

Ποιος όμως είναι ο γενναίος κυβερνήτης της τροπαιούχου φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ; Ποιος είναι ο κυβερνήτης-τσακάλι της ελληνικής φρεγάτας; Όπως θα διαπιστώσετε είναι ένας εξαίρετος αξιωματικός με περγαμηνές και εκπαίδευση οι οποίες μίλησαν στην ώρα της μάχης.

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ΠΝ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.

Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1992, από την οποία αποφοίτησε το 1996 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου…

Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του σχολεία εξειδίκευσης/ επιμόρφωσης και είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ) και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), καθώς και της Γερμανικής Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (FueAkBW)).

Οι πανεπιστημιακές του σπουδές περιλαμβάνουν, πέρα από το πτυχίο από τη Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Μεταπτυχιακούς τίτλους σε Electrical Engineering (MSc), Systems Engineering (MSc) και Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια (MA).

Θαλάσσια Υπηρεσία

Έχει υπηρετήσει σε Φρεγάτες τ. STANDARD ως Αξιωματικός Επιστασιών της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων καθώς και ως Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Ύπαρχος.

Διετέλεσε Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (2015-2017). Από τον Σεπτέμβριο 2019 ασκεί τα καθήκοντα Κυβερνήτου στη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ.

Λοιπές Υπηρεσίες – Επιτελικές Τοποθετήσεις

Ως επιτελής, υπηρέτησε στη Διοίκηση Μοίρας Φρεγατών 2, στη Διοίκηση Φρεγατών, καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Επικοινωνιών του Α’ Κλάδου (ΑΣ/Α4).

Διαμνημονεύσεις και Μετάλλια

Έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται από το βαθμό του και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει καθώς και διαμνημόνευση συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές και μετάλλιο συμμετοχής σε νατοϊκή επιχείρηση του Άρθρου 5.

Ξένες Γλώσσες – Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ΠΝ ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK