kourdistoportocali.comPeopleTechΤι παρουσίασε η Deutsche Telekom στο Mobile World Congress 2023

Breaking news

Τι παρουσίασε η Deutsche Telekom στο Mobile World Congress 2023

Τεχνολογία και καινοτομία για τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις

Την ανθρωποκεντρική τεχνολογία έφερε στο προσκήνιο η Deutsche Telekom στο Mobile World Congress (MWC) 2023 στη Βαρκελώνη, προβάλλοντας καινοτόμες λύσεις δικτυακών υποδομών αλλά και σύγχρονες εφαρμογές.

«Θέλουμε τεχνολογία με παλμό, τεχνολογία ως κινητήριο δύναμη για έναν καλύτερο κόσμο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να ξεπεράσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, για τους πελάτες μας, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία (…) Για εμάς, πρωταγωνιστές είναι τα ανθεκτικά και βιώσιμα δίκτυα», δήλωσε η Claudia Nemat, Board Member of Management για τον τομέα Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Deutsche Telekom.

Στο MWC 2023, η DT εστίασε σε σύγχρονες επιλογές για επικοινωνία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, σε καινοτόμες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και σε εφαρμογές που διευκολύνουν τους πελάτες της. Αναλυτικότερα, στο περίπτερο της στο MWC, η DT παρουσίασε τα εξής:

Πρώτη σύνδεση με τεχνολογία 5G στο διάστημα

Όπως αναφέρθηκε, η Deutsche Telekom υλοποίησε με επιτυχία, για πρώτη φορά παγκοσμίως, δοκιμαστική χρήση τεχνολογίας 5G για απρόσκοπτη μετάβαση από το συμβατικό επίγειο δίκτυο στο δορυφόρο. Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση αλληλοκάλυψης επίγειων και δορυφορικών επικοινωνιών, ώστε οι χρήστες να μην χάνουν την σύνδεσή τους όταν επηρεάζεται η υποδομή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Συνδεσιμότητα από το διάστημα και για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT)

Η αλληλεπίδραση των δορυφόρων με τις επίγειες κεραίες θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο μέλλον και για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT). Για τον σκοπό αυτό, η Deutsche Telekom συνεργάζεται με περισσότερους από 600 παρόχους περιαγωγής σε όλο τον κόσμο και, αρχικά, με δύο παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών, για να παρέχει δυνατότητα σύνδεσης με συσκευές IoT, από οπουδήποτε.

Η πρώτη εμπορική αξιοποίηση του Open RAN

Η Deutsche Telekom δίνει έμφαση στο Open RAN ως την τεχνολογία επιλογής για μελλοντικά δίκτυα. Για τον σκοπό αυτό, ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική ανάπτυξη του Open RAN μέσα στο 2023, με διάφορους συνεργάτες (Nokia και Fujitsu στη Γερμανία, Mavenir στην Ευρώπη).

Έμφαση στη βιωσιμότητα

Όσον αφορά στο περιβάλλον, ο Όμιλος Deutsche Telekom έχει θέσει φιλόδοξους στόχους: κλιματική ουδετερότητα για τις δικές του εκπομπές CO2 έως το 2025 και σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έως το 2040. Στο πλαίσιο αυτό η DT στοχεύει να καταστήσει τις τεχνολογίες και τον εξοπλισμό της πλήρως ανακυκλώσιμα έως το 2030. Αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα της, ενώ επεκτείνεται και στους προμηθευτές της.

Οδική ασφάλεια

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Deutsche Telekom στη Βαρκελώνη απόλαυσαν μια βιωματική εμπειρία που δείχνει πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων μπορεί να σώσει ζωές. Η Deutsche Telekom και ο συνεργάτης της Spoke ανέπτυξαν από κοινού μια λύση που επιτρέπει στα ποδήλατα και τα αυτοκίνητα να «αναγνωρίζονται» μεταξύ τους, κάνοντας ασφαλέστερη την οδήγηση.

26.02.2023 Barcelona Mobile World Congress 2023 (MWC 2023)_ Messestand Deutsche Telekom AG

Εύκολη και ασφαλής αλλαγή συσκευής μέσω μεταφοράς eSIM

Η Google, η Deutsche Telekom και η GSMA ανέπτυξαν ένα νέο πρότυπο για τη μεταφορά eSIM από παλαιό σε νέο Smartphone, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνουν οι χρήστες τη σύνδεσή τους.

Router για απλούστερη λειτουργία και καλύτερες συνδέσεις

Η Deutsche Telekom παρουσίασε ένα νέο router βάσει RDK (Reference Design Kit), το οποίο μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία της πλοήγησης στο διαδίκτυο. Όλες οι λειτουργικότητες γίνονται πιο απλές και προσβάσιμες μέσω app και το Wi-Fi βελτιώνεται μέσω ενεργών μηχανισμών διαχείρισης Wi-Fi του ίδιου του router, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή σύνδεση για κάθε συσκευή μέσα στο σπίτι.

Οn-Demand ποιότητα δικτύου

Η Deutsche Telekom και η T-Mobile US ανέπτυξαν από κοινού το T-DevEdge, μια πλατφόρμα για developers που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (API). Τρία API έχουν ήδη εφαρμοστεί: Ποιότητα-On-Demand, επαλήθευση τοποθεσίας και πληροφορίες κατάστασης συσκευής.

Microsoft Azure και ιδιωτικά δίκτυα 5G

Deutsche Telekom και Microsoft Azure συνεργάζονται για την ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων 5G (campus networks). Η Deutsche Telekom, που έχει ήδη υλοποιήσει campus networks, θα προσθέσει στο πορτφόλιο της ένα κλιμακούμενο pay-as-you-grow μοντέλο, μέσω του οποίου, οι επιχειρήσεις που ήδη διαθέτουν την πλατφόρμα Azure, θα μπορούν να υιοθετήσουν την τεχνολογία 5G εύκολα και οικονομικά.

Σχετικά με την Deutsche Telekom>

Η DT είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, πάνω από 207.000 εργαζομένους (31 Δεκ. 2022) και έσοδα 114,4 δισ. ευρώ (το 2022).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Όμιλος DT μετρά περίπου 245 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας, 25 εκατομμύρια συνδέσεις σταθερής και 21 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες σταθερού ευρυζωνικού δικτύου, κινητών επικοινωνιών, Internet και τηλεόρασης για ιδιώτες, καθώς και λύσεις τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT) για επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου επεκτείνονται διαρκώς σε νέους τομείς.

Σύμφωνα με τη μελέτη “Brand Finance Global 500”, η Telekom αναδείχθηκε για πρώτη φορά ως το brand με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη, και Νο11 στον κόσμο.

Η μελέτη επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ παραμένει, με μεγάλη διαφορά, το κορυφαίο brand τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

26.02.2023 Barcelona Mobile World Congress 2023 MWC 2023 Messestand Deutsche Telekom AG;

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE