kourdistoportocali.comPeopleTechΠλανήτης Άρης> Η NASA πανέτοιμη για τα 7 λεπτά του τρόμου

Perseverance

Πλανήτης Άρης> Η NASA πανέτοιμη για τα 7 λεπτά του τρόμου

Το ρόβερ θα προσεδαφιστεί στον κρατήρα Jezero που στο μακρινό παρελθόν ήταν γεμάτος νερό [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Πριν από λίγες μέρες έφτασαν στον Άρη τα σκάφη των αποστολών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας. Τα δύο σκάφη ακολουθούσε το σκάφος της αποστολής Perseverance της NASA το οποίο έχει πλέον προσεγγίσει τον Κόκκινο Πλανήτη και στις 18 Φεβρουαρίου θα απελευθερώσει έναν ρομποτικό εξερευνητή. Το ρόβερ θα προσεδαφιστεί στον κρατήρα Jezero που στο μακρινό παρελθόν ήταν γεμάτος νερό. H σύνθετη και επικίνδυνη διαδικασία έχει ονομαστεί «Tα επτά λεπτά του τρόμου».

Βασικός στόχος της αποστολής είναι η αναζήτηση κάποιου ίχνους ζωής που μπορεί να είχε αναπτυχθεί στον κρατήρα όταν διέθετε νερό. Παράλληλα, το ρομπότ θα πραγματοποιήσει σειρά γεωλογικών και κλιματικών μελετών. Ορισμένα από τα πετρώματα που θα συλλέξει ο ρομποτικός εξερευνητής θα σταλούν πίσω στη Γη για περαιτέρω αναλύσεις με επόμενες προγραμματισμένες αποστολές στον Άρη.

Η διαδικασία προσεδάφισης του ρομπότ αποτελεί από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της αποστολής. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σύνθετη «εξίσωση» με πολλές παραμέτρους και πολλούς αγνώστους. Eχει λάβει την ονομασία «τα επτά λεπτά του τρόμου» επειδή σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να εκτελεστούν τέλεια μια σειρά από ενέργειες τον έλεγχο των οποίων έχει το ίδιο το σκάφος, άρα πρέπει όλα τα όργανα και τα συστήματα του να λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η αγωνία των στελεχών της NASA θα διαρκέσει για μερικά ακόμη λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσεδάφισης, όσο χρόνο δηλαδή χρειάζεται για να φτάσει από τον Άρη στην Γη το πολυπόθητο σήμα ότι όλα πήγαν καλά. Αν το σήμα δεν φτάσει, αυτό πολύ απλά θα σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά και το ρομπότ, είτε καταστράφηκε είτε προσεδαφίστηκε αλλά κάποια βασικά του όργανα δεν λειτουργούν.

Η διαδικασία προσεδάφισης θα μεταδοθεί ζωντανά από τα διαδικτυακά μέσα της NASA (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ η αμερικανική υπηρεσία έχει δώσει στην δημοσιότητα και το σχετικό βίντεο:

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Μαρία Θεοδωρίδου> Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Ερευνα του Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων