kourdistoportocali.comPeopleTechΠλανήτης Άρης> Η NASA πανέτοιμη για τα 7 λεπτά του τρόμου

Perseverance

Πλανήτης Άρης> Η NASA πανέτοιμη για τα 7 λεπτά του τρόμου

Το ρόβερ θα προσεδαφιστεί στον κρατήρα Jezero που στο μακρινό παρελθόν ήταν γεμάτος νερό [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Πριν από λίγες μέρες έφτασαν στον Άρη τα σκάφη των αποστολών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας. Τα δύο σκάφη ακολουθούσε το σκάφος της αποστολής Perseverance της NASA το οποίο έχει πλέον προσεγγίσει τον Κόκκινο Πλανήτη και στις 18 Φεβρουαρίου θα απελευθερώσει έναν ρομποτικό εξερευνητή. Το ρόβερ θα προσεδαφιστεί στον κρατήρα Jezero που στο μακρινό παρελθόν ήταν γεμάτος νερό. H σύνθετη και επικίνδυνη διαδικασία έχει ονομαστεί «Tα επτά λεπτά του τρόμου».

Βασικός στόχος της αποστολής είναι η αναζήτηση κάποιου ίχνους ζωής που μπορεί να είχε αναπτυχθεί στον κρατήρα όταν διέθετε νερό. Παράλληλα, το ρομπότ θα πραγματοποιήσει σειρά γεωλογικών και κλιματικών μελετών. Ορισμένα από τα πετρώματα που θα συλλέξει ο ρομποτικός εξερευνητής θα σταλούν πίσω στη Γη για περαιτέρω αναλύσεις με επόμενες προγραμματισμένες αποστολές στον Άρη.

Η διαδικασία προσεδάφισης του ρομπότ αποτελεί από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της αποστολής. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σύνθετη «εξίσωση» με πολλές παραμέτρους και πολλούς αγνώστους. Eχει λάβει την ονομασία «τα επτά λεπτά του τρόμου» επειδή σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να εκτελεστούν τέλεια μια σειρά από ενέργειες τον έλεγχο των οποίων έχει το ίδιο το σκάφος, άρα πρέπει όλα τα όργανα και τα συστήματα του να λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η αγωνία των στελεχών της NASA θα διαρκέσει για μερικά ακόμη λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσεδάφισης, όσο χρόνο δηλαδή χρειάζεται για να φτάσει από τον Άρη στην Γη το πολυπόθητο σήμα ότι όλα πήγαν καλά. Αν το σήμα δεν φτάσει, αυτό πολύ απλά θα σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά και το ρομπότ, είτε καταστράφηκε είτε προσεδαφίστηκε αλλά κάποια βασικά του όργανα δεν λειτουργούν.

Η διαδικασία προσεδάφισης θα μεταδοθεί ζωντανά από τα διαδικτυακά μέσα της NASA (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ η αμερικανική υπηρεσία έχει δώσει στην δημοσιότητα και το σχετικό βίντεο:

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Ο αγχωμένος CEO της Pfizer, ο ψύχραιμος Τούρκος και ο επικεφαλής της Moderna που ξεπούλησε τις μετοχές του
H Σιγκαπούρη, κράτος-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρέφει στα lockdown
Global Health Governance μέσω Εμβολίων. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Σοκαρισμένος ο διάσημος παρουσιαστής Bill Maher και χιλιάδες άλλοι εμβολιασθέντες καθώς εμφανίζονται θετικοί στον ιό!
To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
ΣΟΚ στις ΗΠΑ> 8 μέλη των New York Yankees θετικοί στον ιό παρότι είχαν εμβολιασθεί πλήρως!
Prem Watsa> Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
Επείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια
Πως τα θύματα του Παιδόφιλου Epstein “ακουμπάνε” τον Φιλάνθρωπο Gates