kourdistoportocali.comPeopleTechNüwa 2054> Αυτή είναι η πρώτη πόλη 250.000 κατοίκων στον πλανήτη Άρη

By ABIBOO

Nüwa 2054> Αυτή είναι η πρώτη πόλη 250.000 κατοίκων στον πλανήτη Άρη

Mία από τις πέντε που σχεδιάζονται στην περιοχή Tempe Mensa [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να εξερευνούν τον Άρη, δημοσιεύονται ήδη σχέδια για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης πόλης στον κόκκινο πλανήτη. Ένα από αυτά, παρουσιάστηκε από το στούντιο αρχιτεκτονικής ABIBOO, το οποίο έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Nüwa, η πρωτεύουσα και μία από τις πέντε πόλεις που σχεδιάζονται στην περιοχή Tempe Mensa του Άρη, θα χτιστεί κάθετα αντί οριζοντίως στην πλευρά ενός μεγάλου γκρεμού, μειώνοντας έτσι την επίδραση της ατμοσφαιρικής πίεσης και της ακτινοβολίας, με την τελευταία να είναι θανατηφόρα αν ο άνθρωπος βρεθεί εκτεθειμένος.

Όπως αναδημοσιεύει και το www.dailymail.co.uk, το καλό με τον Άρη είναι ότι υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα και νερό στην επιφάνεια του, στοιχεία που θέλει να χρησιμοποιήσει η ABIBOO για τη δημιουργία χάλυβα και την κατασκευή των πόλεων αποκλειστικά από υλικά του πλανήτη, κάτι που τον καθιστά βιώσιμο.

Οι πόλεις στο Άρη θα περιλαμβάνουν όλων τις ειδών τις κατασκευές και δομές που υπάρχουν και στη Γη, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, γραφείων και χώρων πρασίνου. Τα συγκεκριμένα σχέδια βασίζονται σε επιστημονική έρευνα από το The Mars Society και το δίκτυο SONet.

«Έπρεπε να κάνουμε πολλές αναλύσεις με βάση τον υπολογισμό και τη συνεργασία με τους επιστήμονες για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Alfredo Muñoz, ιδρυτής της ABIBOO.

Όσοι ονειρεύονται να ζήσουν στην πόλη του Άρη πρέπει να μεταδώσουν αυτή την ελπίδα και τα όνειρα τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους, ωστόσο, η κατασκευή δεν προβλέπεται να ξεκινήσει μέχρι το 2054 και η μετακίνηση πιθανότατα δεν θα γίνει πριν από το 2100.

Ο πληθυσμός της πόλης θα είναι 250.000 και το όνομά της έχει «ρίζες στη θεά της κινέζικης μυθολογίας που είναι η προστάτιδα των ανθρώπων και η οποία έλιωσε πέντε πέτρες για να προσφέρει ισχυρούς κοινωνικούς πυλώνες».

Μέσα στον όγκο που οδηγεί στο γκρεμό θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευαστικής δραστηριότητας, με τα «Μακρο-κτίρια» να χρειάζεται να ανασκαφούν μέσα στο βράχο.

Θα υπάρξει επίσης η κατασκευή «Green-Domes», που θα λειτουργήσει είτε ως πάρκα για τους κατοίκους είτε ως μέρος ανάπτυξης πειραματικής βλάστησης.

Η κύρια πηγή τροφής στην πόλη θα προέρχεται από την καλλιέργεια, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο ήμισυ περίπου της διατροφής των ανθρώπων, ενώ ζωτικής σημασίας συστατικό για τη διατροφή ια είναι και τα μικροφύκη.

Όσο για την αναψυχή, οι άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν σε μεγάλο μέρος της ίδιας αναψυχής που κάνουν στη Γη, από αθλήματα έως κάμπινγκ έως τέχνες και χειροτεχνίες.

Η μετάβαση από τη Γη στον Άρη θα είναι μια περίπλοκη εργασία για όσους θέλουν να ζήσουν στον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά όχι αδύνατη.

Μία εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορεί να μεταφέρει άτομα μεταξύ των δύο πλανητών, κάθε 26 μήνες, ενώ κάθε ταξίδι θα διαρκεί από έναν έως τρεις μήνες.

Το κόστος ενός εισιτηρίου απλής μετάβασης για άτομα που μεταναστεύουν στον Άρη θα είναι ακριβό και αναμένεται να είναι περίπου 300.000 $.

ΠΗΓΗ: DAILYMAIL.COM

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Μετά τους επιφανείς Εβραίους καθηγητές του Columbia University έρχονται συνάδελφοί τους του Stanford University να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι πιο επικίνδυνα από τον ιό. Επιστολή σε Biden-Johnson
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Henry Kissinger> Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για ζητήματα που εν μέρει δημιουργήσαμε
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Σάρωσε η εκλεκτή του Trump στο Wyoming
Αποκάλυψη New York Times> Απάτες δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα προγράμματα ανακούφισης για την Covid-19 στις ΗΠΑ
Ανδρέας Σταματιάδης-Ανθή Παπακώστα> Χόρεψε μαζί μου ως το τέλος του πολέμου. Σκηνοθεσία Τίγρης
Αποκάλυψη> Η Angelina Jolie έχει μηνύσει το FBI απαιτώντας να μάθει γιατί ο Brad Pitt δεν συνελήφθη για βιαιοπραγία εναντίον εκείνης και των παιδιών της
Αντώνης Δρογώσης> Ο Αρχιτέκτονας που υπογράφει ίσως το πιο φιλόξενο ξενοδοχείο της Μυκόνου. Αυτό είναι το Atlantis
O Leonardo DiCaprio χρησιμοποίησε ομάδα μαύρου χρήματος για να χορηγήσει αγωγές κατά εταιριών πετρελαίου για τη κλιματική αλλαγή