kourdistoportocali.comPeopleTechNüwa 2054> Αυτή είναι η πρώτη πόλη 250.000 κατοίκων στον πλανήτη Άρη

By ABIBOO

Nüwa 2054> Αυτή είναι η πρώτη πόλη 250.000 κατοίκων στον πλανήτη Άρη

Mία από τις πέντε που σχεδιάζονται στην περιοχή Tempe Mensa [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να εξερευνούν τον Άρη, δημοσιεύονται ήδη σχέδια για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης πόλης στον κόκκινο πλανήτη. Ένα από αυτά, παρουσιάστηκε από το στούντιο αρχιτεκτονικής ABIBOO, το οποίο έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Nüwa, η πρωτεύουσα και μία από τις πέντε πόλεις που σχεδιάζονται στην περιοχή Tempe Mensa του Άρη, θα χτιστεί κάθετα αντί οριζοντίως στην πλευρά ενός μεγάλου γκρεμού, μειώνοντας έτσι την επίδραση της ατμοσφαιρικής πίεσης και της ακτινοβολίας, με την τελευταία να είναι θανατηφόρα αν ο άνθρωπος βρεθεί εκτεθειμένος.

Όπως αναδημοσιεύει και το www.dailymail.co.uk, το καλό με τον Άρη είναι ότι υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα και νερό στην επιφάνεια του, στοιχεία που θέλει να χρησιμοποιήσει η ABIBOO για τη δημιουργία χάλυβα και την κατασκευή των πόλεων αποκλειστικά από υλικά του πλανήτη, κάτι που τον καθιστά βιώσιμο.

Οι πόλεις στο Άρη θα περιλαμβάνουν όλων τις ειδών τις κατασκευές και δομές που υπάρχουν και στη Γη, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, γραφείων και χώρων πρασίνου. Τα συγκεκριμένα σχέδια βασίζονται σε επιστημονική έρευνα από το The Mars Society και το δίκτυο SONet.

«Έπρεπε να κάνουμε πολλές αναλύσεις με βάση τον υπολογισμό και τη συνεργασία με τους επιστήμονες για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Alfredo Muñoz, ιδρυτής της ABIBOO.

Όσοι ονειρεύονται να ζήσουν στην πόλη του Άρη πρέπει να μεταδώσουν αυτή την ελπίδα και τα όνειρα τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους, ωστόσο, η κατασκευή δεν προβλέπεται να ξεκινήσει μέχρι το 2054 και η μετακίνηση πιθανότατα δεν θα γίνει πριν από το 2100.

Ο πληθυσμός της πόλης θα είναι 250.000 και το όνομά της έχει «ρίζες στη θεά της κινέζικης μυθολογίας που είναι η προστάτιδα των ανθρώπων και η οποία έλιωσε πέντε πέτρες για να προσφέρει ισχυρούς κοινωνικούς πυλώνες».

Μέσα στον όγκο που οδηγεί στο γκρεμό θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευαστικής δραστηριότητας, με τα «Μακρο-κτίρια» να χρειάζεται να ανασκαφούν μέσα στο βράχο.

Θα υπάρξει επίσης η κατασκευή «Green-Domes», που θα λειτουργήσει είτε ως πάρκα για τους κατοίκους είτε ως μέρος ανάπτυξης πειραματικής βλάστησης.

Η κύρια πηγή τροφής στην πόλη θα προέρχεται από την καλλιέργεια, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο ήμισυ περίπου της διατροφής των ανθρώπων, ενώ ζωτικής σημασίας συστατικό για τη διατροφή ια είναι και τα μικροφύκη.

Όσο για την αναψυχή, οι άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν σε μεγάλο μέρος της ίδιας αναψυχής που κάνουν στη Γη, από αθλήματα έως κάμπινγκ έως τέχνες και χειροτεχνίες.

Η μετάβαση από τη Γη στον Άρη θα είναι μια περίπλοκη εργασία για όσους θέλουν να ζήσουν στον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά όχι αδύνατη.

Μία εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορεί να μεταφέρει άτομα μεταξύ των δύο πλανητών, κάθε 26 μήνες, ενώ κάθε ταξίδι θα διαρκεί από έναν έως τρεις μήνες.

Το κόστος ενός εισιτηρίου απλής μετάβασης για άτομα που μεταναστεύουν στον Άρη θα είναι ακριβό και αναμένεται να είναι περίπου 300.000 $.

ΠΗΓΗ: DAILYMAIL.COM

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
Telegraph-ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ> Συνεργάτης των Fauci και Gates πάσχιζε με μανία να παρασκευάσει ιό σαν την Covid-19 ενώ ο Gates είχε προαναγγείλει την πανδημία με αυτά τα χαρακτηριστικά από το 2015!
ΣΟΚ στο Ισραήλ> Ο 49χρονος δημοφιλής προπονητής μπάσκετ Arik Alfasi πέθανε από COVID-19 παρότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές, ήταν αθλητικός χωρίς νοσήματα
Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
Πως έγινε η επιλογή των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές έρευνες των εμβολίων της Pfizer
John και Jenny Paulson> Διαζύγιο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Μεγάλη δικαίωση του George Soros για το Κινέζικο κράχ