kourdistoportocali.comPeopleTechΙστορικό ταξίδι του VSS Unity του Richard Branson στην άκρη του διαστήματος

Virgin Galactic

Ιστορικό ταξίδι του VSS Unity του Richard Branson στην άκρη του διαστήματος

Το σκάφος με τους δύο πιλότους του απελευθερώθηκε από το VMS Eve σε υψόμετρο 13 χιλιομέτρων (44.000 πόδια) [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity SpaceShipTwo της Virgin Galactic του Richard Branson πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία από το Spaceport America του Νέου Μεξικού την πρώτη του πυραυλική διαστημική του πτήση, μετά από δύο χρόνια προσπαθειών και άλλες δύο αποτυχημένες δοκιμές.

Σε βίντεο που στο Twitter, ο Branson διακρίνεται ο ίδιος ο Branson να παρακολουθεί τη φιέστα της επιτυχημένης διαστημικής πτήσης από τη βάση εκτόξευσης του Νέου Μεξικού, έπειτα από τη μεταφορά εκεί της έδρας της Virgin Galactic. «Χαίρομαι που παραβρέθηκα εδώ για να παρακολουθήσω τον πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο @ VirginGalactic από το μαγευτικό Spaceport America @Spaceport_NM # UNITY21», έγραψε στο Twitter.

Η διαστημική πτήση φέρνει την Virgin Galactic πιο κοντά στο να προσφέρει τουριστικές πτήσεις στην άκρη της γήινης ατμόσφαιρας. Το VSS Unity με τους δύο πιλότους του, απελευθερώθηκε από το σκάφος μεταφοράς VMS Eve σε υψόμετρο 13 χιλιομέτρων (44.000 πόδια). Τότε, ενεργοποίησε τον κινητήρα του, έπιασε μία ταχύτητα Mach 3, δηλαδή τρεις φόρες πάνω από εκείνη του ήχου, και έφτασε στο διάστημα σε υψόμετρο 89 χιλιομέτρων.

Αφού πραγματοποίησε μια αργή αναδρομή στη μικροβαρύτητα στην άκρη του διαστήματος, το διαστημικό σκάφος επέστρεψε μέσω της ατμόσφαιρας σε μια ολίσθηση, πραγματοποιώντας επιτυχημένη προσγείωση στο Νέο Μεξικό, ανέφερε το CNBC.

«Το VMS Eve έχει προσγειωθεί με ασφάλεια. Χάρη στους πιλότους μας Kelly Latimer και Michael Masucci που πέταξαν σήμερα και τον σημαντικό ρόλο τους στην προσπάθεια του VSS Unity να ολοκληρώσει τη σημερινή διαστημική πτήση», ανέφερε η Virgin Galactic μια ώρα αφότου το VSS Unity έφτασε στο διάστημα.

Η Virgin Galactic στοχεύει στην έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων τον επόμενο χρόνο μετά από δοκιμές και αρκετούς μήνες εκτός λειτουργίας για συντήρηση και άλλες αναβαθμίσεις. Αυτή η δοκιμή θα περιλαμβάνει μια πτήση που θα οδηγήσει το Branson στην άκρη του διαστήματος αργότερα φέτος.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση από το Spaceport America καθυστέρησε επανειλημμένα όλο το προηγούμενο διάστημα. Τον Δεκέμβριο του 2020, τα προβλήματα του υπολογιστή που προκλήθηκαν από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές εμπόδισαν τη σωστή εκτόξευση του πυραύλου του διαστημοπλοίου. Αντί να ανέβει στο διάστημα, το σκάφος και οι δύο πιλότοι του αναγκάστηκαν να κάνουν άμεση προσγείωση.

Ο πύραυλος μετέφερε τόσο χειριστές όσο και ερευνητικά εργαλεία σε συνεργασία με το πρόγραμμα Flight Opportunities της NASA. Η Virgin Galactic είναι μία από τις λίγες εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν τουρίστες στο διάστημα. Η εταιρεία έχει περίπου 600 κρατήσεις για μελλοντικές πτήσεις με το VSS Unity, με εισιτήρια που πωλούνται σε τιμές μεταξύ 200.000 και 250.000$ το καθένα, ανέφερε το CNBC.

Διασημότητες που έχουν ήδη πάρει τα αποκλειστικά εισιτήρια περιλαμβάνουν την τραγουδίστρια Katy Perry, τον ηθοποιό Tom Hanks και τον Justin Bieber. Το διαστημικό σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες μαζί με τους δύο πιλότους.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης