kourdistoportocali.comPeopleTechΙστορικό ταξίδι του VSS Unity του Richard Branson στην άκρη του διαστήματος

Virgin Galactic

Ιστορικό ταξίδι του VSS Unity του Richard Branson στην άκρη του διαστήματος

Το σκάφος με τους δύο πιλότους του απελευθερώθηκε από το VMS Eve σε υψόμετρο 13 χιλιομέτρων (44.000 πόδια) [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity SpaceShipTwo της Virgin Galactic του Richard Branson πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία από το Spaceport America του Νέου Μεξικού την πρώτη του πυραυλική διαστημική του πτήση, μετά από δύο χρόνια προσπαθειών και άλλες δύο αποτυχημένες δοκιμές.

Σε βίντεο που στο Twitter, ο Branson διακρίνεται ο ίδιος ο Branson να παρακολουθεί τη φιέστα της επιτυχημένης διαστημικής πτήσης από τη βάση εκτόξευσης του Νέου Μεξικού, έπειτα από τη μεταφορά εκεί της έδρας της Virgin Galactic. «Χαίρομαι που παραβρέθηκα εδώ για να παρακολουθήσω τον πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο @ VirginGalactic από το μαγευτικό Spaceport America @Spaceport_NM # UNITY21», έγραψε στο Twitter.

Η διαστημική πτήση φέρνει την Virgin Galactic πιο κοντά στο να προσφέρει τουριστικές πτήσεις στην άκρη της γήινης ατμόσφαιρας. Το VSS Unity με τους δύο πιλότους του, απελευθερώθηκε από το σκάφος μεταφοράς VMS Eve σε υψόμετρο 13 χιλιομέτρων (44.000 πόδια). Τότε, ενεργοποίησε τον κινητήρα του, έπιασε μία ταχύτητα Mach 3, δηλαδή τρεις φόρες πάνω από εκείνη του ήχου, και έφτασε στο διάστημα σε υψόμετρο 89 χιλιομέτρων.

Αφού πραγματοποίησε μια αργή αναδρομή στη μικροβαρύτητα στην άκρη του διαστήματος, το διαστημικό σκάφος επέστρεψε μέσω της ατμόσφαιρας σε μια ολίσθηση, πραγματοποιώντας επιτυχημένη προσγείωση στο Νέο Μεξικό, ανέφερε το CNBC.

«Το VMS Eve έχει προσγειωθεί με ασφάλεια. Χάρη στους πιλότους μας Kelly Latimer και Michael Masucci που πέταξαν σήμερα και τον σημαντικό ρόλο τους στην προσπάθεια του VSS Unity να ολοκληρώσει τη σημερινή διαστημική πτήση», ανέφερε η Virgin Galactic μια ώρα αφότου το VSS Unity έφτασε στο διάστημα.

Η Virgin Galactic στοχεύει στην έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων τον επόμενο χρόνο μετά από δοκιμές και αρκετούς μήνες εκτός λειτουργίας για συντήρηση και άλλες αναβαθμίσεις. Αυτή η δοκιμή θα περιλαμβάνει μια πτήση που θα οδηγήσει το Branson στην άκρη του διαστήματος αργότερα φέτος.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση από το Spaceport America καθυστέρησε επανειλημμένα όλο το προηγούμενο διάστημα. Τον Δεκέμβριο του 2020, τα προβλήματα του υπολογιστή που προκλήθηκαν από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές εμπόδισαν τη σωστή εκτόξευση του πυραύλου του διαστημοπλοίου. Αντί να ανέβει στο διάστημα, το σκάφος και οι δύο πιλότοι του αναγκάστηκαν να κάνουν άμεση προσγείωση.

Ο πύραυλος μετέφερε τόσο χειριστές όσο και ερευνητικά εργαλεία σε συνεργασία με το πρόγραμμα Flight Opportunities της NASA. Η Virgin Galactic είναι μία από τις λίγες εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν τουρίστες στο διάστημα. Η εταιρεία έχει περίπου 600 κρατήσεις για μελλοντικές πτήσεις με το VSS Unity, με εισιτήρια που πωλούνται σε τιμές μεταξύ 200.000 και 250.000$ το καθένα, ανέφερε το CNBC.

Διασημότητες που έχουν ήδη πάρει τα αποκλειστικά εισιτήρια περιλαμβάνουν την τραγουδίστρια Katy Perry, τον ηθοποιό Tom Hanks και τον Justin Bieber. Το διαστημικό σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες μαζί με τους δύο πιλότους.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Μετά τους επιφανείς Εβραίους καθηγητές του Columbia University έρχονται συνάδελφοί τους του Stanford University να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι πιο επικίνδυνα από τον ιό. Επιστολή σε Biden-Johnson
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Henry Kissinger> Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για ζητήματα που εν μέρει δημιουργήσαμε
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Σάρωσε η εκλεκτή του Trump στο Wyoming
Αποκάλυψη New York Times> Απάτες δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα προγράμματα ανακούφισης για την Covid-19 στις ΗΠΑ
Ανδρέας Σταματιάδης-Ανθή Παπακώστα> Χόρεψε μαζί μου ως το τέλος του πολέμου. Σκηνοθεσία Τίγρης
Αποκάλυψη> Η Angelina Jolie έχει μηνύσει το FBI απαιτώντας να μάθει γιατί ο Brad Pitt δεν συνελήφθη για βιαιοπραγία εναντίον εκείνης και των παιδιών της
Αντώνης Δρογώσης> Ο Αρχιτέκτονας που υπογράφει ίσως το πιο φιλόξενο ξενοδοχείο της Μυκόνου. Αυτό είναι το Atlantis
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό