kourdistoportocali.comPeopleTechΙσραήλ> Η Nvidia αξιοποιεί την ισραηλινή καινοτομία για να κατασκευάσει τον πιο ισχυρό υπερυπολογιστή cloud τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Breaking News

Ισραήλ> Η Nvidia αξιοποιεί την ισραηλινή καινοτομία για να κατασκευάσει τον πιο ισχυρό υπερυπολογιστή cloud τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Οι δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης της Nvidia στο Ισραήλ είναι ήδη οι μεγαλύτερες της εταιρείας εκτός των ΗΠΑ

Ο αμερικανικός γίγαντας παιχνιδιών και γραφικών υπολογιστών Nvidia ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα κατασκευάσει τον πιο ισχυρό υπερυπολογιστή cloud τεχνητής νοημοσύνης (AI) της χώρας που ονομάζεται Israel-1 και ο οποίος θα βασίζεται σε μια νέα τοπικά αναπτυγμένη πλατφόρμα ethernet υψηλής απόδοσης.

Με αξία πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ο Israel-1, για τον οποίο η Nvidia είπε ότι θα είναι ένας από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον κόσμο, αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και να παράγει έργο μέχρι το τέλος του 2023.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η πιο σημαντική τεχνολογική δύναμη στη ζωή μας», δήλωσε ο Gilad Shainer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Υπολογιστών Υψηλής Απόδοσης (HPC) και δικτύωσης στη Nvidia.

«Ο Israel-1 αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση που θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε την καινοτομία στο Ισραήλ και παγκοσμίως».

Οι διαδικασίες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αναλύουν τεράστια σύνολα δεδομένων και απαιτούν εξαιρετικά γρήγορη υπολογιστική απόδοση και τεράστια μνήμη. Η άνοδος των παραγωγικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και των νέων εργαλείων όπως το ChatGPT, της αμερικανικής OpenAI, παρουσιάζει νέες προκλήσεις για τα δίκτυα εντός των κέντρων δεδομένων. Ως αποτέλεσμα των μεγάλων αλλαγών, τα συστήματα cloud τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Έχοντας ανακοινωθεί η δημιουργία του κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας Computex που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στην Ταϊπέι, ο Israel-1 θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα δικτύωσης Spectrum-X της Nvidia, μια ethernet υψηλής απόδοσης που έχει κατασκευαστεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για εργασίες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η πλατφόρμα, που έχει αναπτυχθεί στο Ισραήλ, είναι προσαρμοσμένη για να επιτρέπει τη μετάβαση στο κέντρο δεδομένων σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και την ταχύτητα των υπολογιστών, χρησιμοποιώντας μια νέα κατηγορία σύνδεσης ethernet που έχει δημιουργηθεί εξ αρχής για να κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

«Οι μετασχηματιστικές τεχνολογίες όπως η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη αναγκάζουν κάθε επιχείρηση να ξεπεράσει τα όρια της απόδοσης του κέντρου δεδομένων επιδιώκοντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», δήλωσε ο Shainer. «Το NVIDIA Spectrum-X είναι μια νέα κατηγορία δικτύων Ethernet που καταργεί τα εμπόδια σε περιπτώσεις φόρτου εργασίας τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν ολόκληρες βιομηχανίες».

Η Nvidia ανέφερε ότι ο υπερυπολογιστής Israel-1 θα χρησιμεύει ως πλατφόρμα αναφοράς cloud ethernet-AI για κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο και θα χρησιμοποιηθεί για εσωτερική Έρευνα και Ανάπτυξη, καθώς και ως μια βάση δοκιμών για κοινή ανάπτυξη με διάφορους συνεργάτες της εταιρείας.

Ο Israel-1 θα τρέχει με απόδοση οκτώ exaflops και θα είναι ένας από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον κόσμο, δήλωσε η Nvidia. Ένα exaflop μετρά την ικανότητα να εκτελούνται 1 κουϊντσεμύριο –ή 1.000.000.000.000.000.000– υπολογισμοί ανά δευτερόλεπτο. Ο Israel-1 αναμένεται επίσης να διαθέτει κορυφαία απόδοση άνω των 130 petaflops –την ικανότητα εκτέλεσης 100 τρισεκατομμυρίων εργασιών ανά δευτερόλεπτο. Θα είναι εξοπλισμένος με μονάδες επεξεργασίας δεδομένων (DPU) που ονομάζονται BlueField-3, οι οποίες αναπτύχθηκαν στο Ισραήλ.

«Η παροχή δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης από άκρο σε άκρο μειώνει τους χρόνους λειτουργίας των μαζικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε μετασχηματιστές και επιτρέπει στους μηχανικούς δικτύων, στους επιστήμονες δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και στους παρόχους υπηρεσιών cloud να αποκτούν ακριβή αποτελέσματα και να λαμβάνουν ενημερωμένες λύσεις πιο γρήγορα», δήλωσε η Nvidia στην ανακοίνωση της.

Το 2020, η Nvidia αγόρασε την ισραηλινή Mellanox Technologies Ltd., μια εταιρεία κατασκευής διακομιστών υψηλής ταχύτητας και λύσεων εναλλαγής αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται σε υπερυπολογιστές παγκοσμίως, για το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας περίπου 1.000 υπαλλήλους στις δραστηριότητές της στο Ισραήλ.

Οι δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης της Nvidia στο Ισραήλ είναι ήδη οι μεγαλύτερες της εταιρείας εκτός των ΗΠΑ.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, ή το 12% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της σε επτά κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, από το Γιόκνεαμ, τα κεντρικά γραφεία της Mellanox, μέχρι το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ, τη Ρανάνα και την Μπερσέμπα στο νότο.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, η Nvidia τρέχει επίσης το Nvidia Inception Program for Startups, έναν επιταχυντή που συνεργάζεται με εκατοντάδες εταιρείες πρώιμου σταδίου, συμπεριλαμβανομένων 800 ισραηλινών startups, και το Nvidia Developer Program, το οποίο επιτρέπει δωρεάν πρόσβαση στις προσφορές της Nvidia για προγραμματιστές.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE