kourdistoportocali.comPeopleTechH ισραηλινή εταιρεία λογισμικού WalkMe απολύει το 10% του εργατικού δυναμικού. Eισήχθη στο Nasdaq με αποτίμηση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021

Breaking News

H ισραηλινή εταιρεία λογισμικού WalkMe απολύει το 10% του εργατικού δυναμικού. Eισήχθη στο Nasdaq με αποτίμηση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021

-Δημιουργήσαμε έναν οργανισμό που βασίζεται σε παραδοχές της αγοράς πολύ διαφορετικές από την οικονομική πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε εμείς και πολλοί άλλοι

Λίγο μετά την πτώση της SVB και το σοκ που προκλήθηκε στη Silicon Valley, η ισραηλινή εταιρεία λογισμικού WalkMe απολύει το 10% του εργατικού δυναμικού

Dan Adika-Συνιδρυτής και CEO> Δημιουργήσαμε έναν οργανισμό που βασίζεται σε παραδοχές της αγοράς πολύ διαφορετικές από την οικονομική πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε εμείς και πολλοί άλλοι.

Η εταιρεία λογισμικού WalkMe με έδρα το Tel Aviv (Nasdaq: WKME) ανέφερε απολύσεις 112 εργαζομένων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού. Σε ένα μήνυμα προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της WalkMe Dan Adika έγραψε ότι η εταιρεία ήταν αποφασισμένη να οικοδομήσει μια ισχυρή, βιώσιμη επιχείρηση παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια διεπαφή χρήστη γνωστή ως πλατφόρμα ψηφιακής υιοθέτησης (DAP) που απλοποιεί τη χρήση πολύπλοκου εταιρικού λογισμικού.

«Ο δρόμος προς την κερδοφορία και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη είναι στρωμένος με δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συλλογική μας επιτυχία», έγραψε o Adika.

“Αναλάβαμε ενέργειες αυτή την εβδομάδα για να δημιουργήσουμε έναν πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό οργανισμό που να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις προσδοκίες μας για βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, ενώ μας βάζει σε μια πορεία κερδοφορίας και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Λάβαμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας κατά 112 εργαζόμενους, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του οργανισμού μας, προκειμένου να καλύψουμε τις τρέχουσες επιχειρηματικές μας ανάγκες, να μας εξοπλίσουμε καλύτερα για μελλοντική κλίμακα και να προσφέρουμε τη μέγιστη αξία στους πελάτες μας.

«Ξέρω πόσο απίστευτα δύσκολο είναι για αυτούς που επηρεάζονται και επίσης πώς επηρεάζει όλους όσοι παραμένουν που πρέπει να αποχωριστούν τους φίλους και τους συναδέλφους τους.

“Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι πελάτες μας αυτή τη στιγμή. Δημιουργήσαμε έναν οργανισμό που βασίζεται σε υποθέσεις της αγοράς που είναι πλέον πολύ διαφορετικές από την οικονομική πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε εμείς και πολλοί άλλοι. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αποφάσεις που έχουν οδηγήσει τώρα μας στις στοχαστικές αλλά και δύσκολες ενέργειες που απαιτούνται για την επιτυχία.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας παραμένει αμετάβλητη. Το DAP είναι αναπόφευκτο. Πιστεύουμε ότι θα γίνει το πρότυπο για το πώς οι επιχειρήσεις θα ξεπεράσουν τη μαζική τριβή που δημιουργείται από την υπερφόρτωση τεχνολογίας”, αναφέρει η επιστολή του Adika.

Στα τέλη του 2022, η WalkMe απασχολούσε περίπου 1.200 άτομα. Νωρίτερα φέτος, απέλυσε 43 υπαλλήλους, οι περισσότεροι εκτός Ισραήλ.

Eισήχθη στο Nasdaq με αποτίμηση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, αλλά, όπως πολλές εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτό το κύμα IPO, έχει χάσει σημαντικό μέρος της αρχικής αποτίμησής του και έχει τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 984 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2022, η WalkMe κατέγραψε έσοδα 245 εκατομμυρίων δολαρίων, 27% περισσότερα από το 2021, αλλά η καθαρή της απώλεια αυξήθηκε επίσης, από 80,3 εκατομμύρια δολάρια σε 108 εκατομμύρια δολάρια. Σε μη GAAP βάση, εξαιρουμένων των διαφόρων λογιστικών στοιχείων, κυρίως της αποζημίωσης των εργαζομένων με βάση τις μετοχές, η WalkMe σημείωσε καθαρή ζημία 56 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022, η οποία συγκρίνεται με ζημιά 51,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Ο Adika επιλέχθηκε πρόσφατα μεταξύ της λίστας «Globes» «40 under 40». Σε συνέντευξή του είπε ότι «Η διαχείριση σήμερα είναι διαφορετική και η έμφαση δίνεται στην κερδοφορία παρά στην ανάπτυξη σε αντίθεση με το 2020. Στο τέλος, καλές εταιρείες με καλό προϊόν και πελάτες θα παραμείνουν».

Λίγα λόγια για τη WalkMe>

Η Digital Adoption Platform (DAP) της WalkMe δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να αξιοποιούν δεδομένα σε επιχειρηματικές εφαρμογές και ροές εργασίας και να αναλαμβάνουν δράση για να αυξήσουν την υιοθέτηση των χρηστών απλοποιώντας την εμπειρία χρήστη.

Πως δουλεύει

Τι είναι μια Ψηφιακή Πλατφόρμα Υιοθεσίας

Η Digital Adoption Platform (DAP) είναι ένα εργαλείο λογισμικού που διευκολύνει την εκμάθηση χρήσης εφαρμογών που βασίζονται στον ιστό, για επιτραπέζιους υπολογιστές και για κινητές συσκευές. Αυτό το επιτυγχάνει απλοποιώντας την εμπειρία του χρήστη, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να υιοθετήσουν γρήγορα και απρόσκοπτα τη νέα και μεταβαλλόμενη τεχνολογία.

Η λύση μας
Κάντε περισσότερα με δεδομένα.

Αποκτήστε μια εικόνα για το πώς οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία και πού δυσκολεύονται. Σχεδιάστε έξυπνες εμπειρίες χρήστη που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα και την ακεραιότητα των δεδομένων. Παρακολουθήστε την πρόοδο στους πίνακες ελέγχου, καθώς ο οργανισμός σας μεγιστοποιεί την απόδοση επένδυσης (ROI) στις ψηφιακές σας δαπάνες και επιτυγχάνει ψηφιακό μετασχηματισμό.

Δεδομένα και ορατότητα

Η Digital Adoption Platform (DAP) της WalkMe σάς δίνει πλήρη ορατότητα στη χρήση της εφαρμογής και στις διαδρομές των χρηστών καθώς αποκτάτε ευκαιρίες που υποστηρίζονται από δεδομένα για τη βελτίωση της ψηφιακής υιοθέτησης.

Διαγνωστικά εισαγωγής δεδομένων βάσει AI
Το UI Intelligence του WalkMe εμφανίζει πληροφορίες που βασίζονται σε AI για να συμβάλει στη βελτίωση της ακεραιότητας των δεδομένων και στην αποτελεσματική ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Διαχείριση KPI

Αποδείξτε την επιτυχία της υιοθέτησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού παρακολουθώντας και αυτόματα αναφέροντας τους KPI που καθορίζονται από τους επικεφαλής του έργου.

Δράση

Αξιοποιήστε δεδομένα για να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε εμπειρίες χρήστη που αυξάνουν την υιοθέτηση και την αφοσίωση σε ροές εργασίας και εφαρμογές.
Χτίζω
Με το πρόγραμμα επεξεργασίας χωρίς κώδικα του WalkMe, οι οργανισμοί έχουν την ευελιξία να αναλάβουν άμεση δράση για να διορθώσουν ό,τι έχει διακοπεί σε ροές εργασίας και εφαρμογές – χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε προγραμματιστές ή σε κύκλους κυκλοφορίας.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE