kourdistoportocali.comPeopleTastelandΆρωμα, Γεύση, Επίγευση και Απόλαυση, είναι η τετραλογία της οινικής φιλοσοφίας του οινοποιείου Ταγκαλάκη

Ο θησαυρός της μεσσηνιακής γης

Άρωμα, Γεύση, Επίγευση και Απόλαυση, είναι η τετραλογία της οινικής φιλοσοφίας του οινοποιείου Ταγκαλάκη

Αναδεικνύεται μέσα από τέσσερις μοναδικές ετικέτες, τη "Μελωδία", το "Φιλέρι", τη "Συκαλίστρα" και τις "Οινορροές"

Στο χωριό Μεταμόρφωση, σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων και σε έναν τόπο με μακρόχρονη ιστορία που ακολουθεί εκείνη της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, βρίσκεται εγκατεστειμένη από το 2001 μια οικογενειακή επιχείρηση με σημαντική παρουσία στο χώρο του κρασιού, το οινοποιείο Ταγκαλάκη.

Πρόκειται για έναν τόπο στον οποίο το κλίμα ευνοεί την καλλιέργεια και τη σωστή ανάπτυξη των αμπελιών, καθώς και την επεξεργασία του κρασιού.

«Άρωμα, γεύση, επίγευση και απόλαυση» είναι η τετραλογία της οινικής φιλοσοφίας του οινοποιείου Ταγκαλάκη, η οποία αναδεικνύεται μέσα από τέσσερις μοναδικές ετικέτες, τη «Μελωδία», το «Φιλέρι», τη «Συκαλίστρα» και τις «Οινορροές». Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι οινοποιοί «μέσα από κάθε λευκό, ροζέ ή ερυθρό οίνο μας και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες γαστριμαργικές επιλογές σας ή τη στιγμή που επιλέγετε να τους απολαύσετε, θα βιώσετε κι εσείς την ίδια εξαιρετική εμπειρία που βιώνουμε κι εμείς κάθε φορά που δοκιμάζουμε τα μοναδικά προϊόντα του Οινοποιείου μας».

Η «Μελωδία», ένα Μοσχάτο Ρίου (οίνος λευκός ξηρός), είναι ιδανικό για να συνοδεύσει ζυμαρικά και κόκκινο κρέας. Η ιστορία του μοσχάτου είναι γραμμένη με γλυκόπιοτο μελάνι και γεμάτη από ήρωες, ταξιδευτές, πειρατές, κατακτητές μέχρι και ποιητές. Αυτή η μοναδική ποικιλία άνθησε στη Μεσόγειο, εδραιώθηκε στην Ελλάδα, πάτησε γερά τα πόδια της στη Βαλκανική χερσόνησο και άρχισε να εξαπλώνεται σιγά-σιγά σε όλον τον κόσμο. Τα συναισθήματα που νιώθει κανείς πίνοντάς το συγκρίνονται με τα συναισθήματα που μας δημιουργεί η μουσική. Γεμάτα οικείες εικόνες, μυρωδιές και μνήμες από εποχές που δεν έχουμε ζήσει.

Το «Φιλέρι», μια ντόπια παλιά ποικιλία αμπέλου που ευδοκιμεί στην πλούσια γη της Πελοποννήσου, είναι μια ποικιλία από Γκρενάς Ρουζ και Μαυρούδι που δίνει ένα γευστικό, αρωματικό ροζέ κρασί. Η ποικιλία αυτή διακρίνεται για την κατά τόπους γενετική παραλλακτικότητα από συσσωρευμένες μεταλλάξεις οι οποίες με την κατάλληλη καλλιέργεια δίνουν άλλοτε μαύρα, άλλοτε άσπρα κι άλλοτε ερυθρωπά σταφύλια τα οποία αντιστοίχως κατατάσσουν το κρασί σε Μαυροφίλερο, Ξανθοφίλερο και Μοσχοφίλερο. Η γεύση, τα αρώματα, το σώμα κι η επίγευση που πηγάζουν από το Φιλέρι είναι σίγουρα μια στιγμιαία γιορτή για όλες τις αισθήσεις.

Η «Συκαλίστρα», που παράγεται σε λευκό ξηρό και ερθυρό ξηρό, έχει το όνομα της από το τοπωνύμιο περιοχής της Μεταμόρφωσης όπου ευδοκιμούν τα αμπέλια του χωριού σε ιδανικές συνθήκες, χαρίζοντάς μοναδικές ποικιλίες κρασιού για τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες. Το λευκό, ένας γευστικότατος Ροδίτης είναι ιδανικό να συνοδεύσει κάθε στιγμή αλλά και τα γεύματα. Απολαμβάνοντας αυτόν τον εξαιρετικό οίνο, είναι εύκολα να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα χαρακτηριστική και υπέροχα μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία. Μια εμπειρία που κρύβει τα χρώματα και τα αρώματα της ελληνικής φύσης και τα μυστικά της μεσσηνιακής οινοποιείας. Ο ερυθρός οίνος, μια ποικιλία από Καμπερνέ Σοβινιόν και Αλικάτ Μπουσέ, δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί με συναρπαστικά αρώματα. «Τα κρασιά “Συκαλίστρα” εμφιαλώνονται μετά από φυσική διαδικασία παραγωγής με βάση τα υψηλά απαιτούμενα πρότυπα και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές» όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι οινοπαραγωγοί.

Τέλος, οι «Οινορροές», μια εξαιρετική σειρά επιτραπέζιων οίνων καθημερινής κατανάλωσης που συνδυάζουν μοναδική ποιότητα με οικονομική συσκευασία και προσιτή τιμή, διατίθενται σε λευκό και ερυθρό ξηρό, σε ροζέ ξηρό και σε λευκό, ερυθρό και ροζέ ημίγλυκο. Το λευκό ξηρό είναι ποικιλία από Ροδίτη και Μοσχάτο Ρίου, το ερυθρό ξηρό μια ποικιλία από Καμπερνέ Σοβινιόν και Αλικάτ Μπουσέ και το ροζέ ξηρό είναι ποικιλία Γκρενάς Ρουζ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι οινοπαραγωγοί του οινοποιείου Ταγκαλάκη «Η πολυετής εμπειρία μας, η βαθιά γνώση και η δυνατή αγάπη που έχουμε για το καλό κρασί, δημιουργούν μια απαράμιλλη σχέση μεταξύ γεύσης και ποιότητας, την οποία μοιραζόμαστε μαζί σας συνεχώς σε κάθε γουλιά από τις επιλεγμένες ετικέτες μας».

Oι παραγγελίες των κρασιών Ταγκαλάκη γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο 6932228731, τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 18:00.

*Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διαδικασία παραγγελιών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του οινοποιείου Ταγκαλάκη στο tagalakiswinery.gr

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE