kourdistoportocali.comPeopleSoozie's FriendsOι Έλληνες Ταλιμπάν της Τήνου, της Μυκόνου, της Ύδρας και οι εκατοντάδες άνθρωποι που κάηκαν στην Εύβοια

Κατσίκια δεσμώτες της ανθρώπινης κτηνωδίας

Oι Έλληνες Ταλιμπάν της Τήνου, της Μυκόνου, της Ύδρας και οι εκατοντάδες άνθρωποι που κάηκαν στην Εύβοια

Το νησί αναπτύσσεται σε μπιτσόμπαρα και βίλες όπως άλλωστε συμβαίνει και στη Μύκονο και στη Πάρο

Στο παραδοσιακό κατά τ΄άλλα χωριό Βολάξ της Τήνου, όλοι θαυμάζουν τα γρανίτικα πετρώματα που είναι στην κυριολεξία διαστημικά. Τεράστιοι όγκοι σαν να έχουν πέσει τη γη από κάποιο άλλο πλανήτη.

Από τον Ian Ford

Την ίδια στιγμή στο νησί που χιλιάδες πιστοί καταφθάνουν γονατιστοί στη Παναγία της Τήνου και αφήνουν τα χρήματά τους για την ανάπτυξη του νησιού πράγματι τα καταφέρνουν.

Το νησί αναπτύσσεται σε μπιτσόμπαρα και βίλες όπως άλλωστε συμβαίνει και στη Μύκονο και στη Πάρο και σε όλα τα τουριστικά νησιά.

Εδώ όπου οι ντόπιοι σατυροβαρκάρηδες κάτοικοι αλλά και οι τυχοδιώκτες επενδυτές του μπιτσόμπαρου υποτίθεται ότι παράγουν ανάπτυξη την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα των εγχώριων Ταλιμπάν σε όλο της το μεγαλείο.

Στο χωριό Boλάξ λοιπόν τη Τήνου βλέπεις ανάμεσα στα βράχια αλυσοδεμένα κατσικάκια να υποφέρουν σε τραγικά άθλιες συνθήκες.

Παρόμοιες εικόνες συναντάς και με τα γαιδουράκια και τις γελάδες στη Μύκονο όπου οι ντόπιοι παρατάνε τα ζώα στο λιοπύρι και παίζουν πρέφα στους καφενέδες.

Ακόμη και η Υδρα των ποιητών και των συγγραφέων, η Υδρα του Λέοναρντ Κοέν δεν έχει δικαιολογίες για τον βασανισμό-περί αυτού πρόκειται των ζώων.

Για τις ανάγκες παλαιότερου ρεπορτάζ είχαμε μιλήσει με τον δήμαρχο Υδρας κ. Γεώργιο Ε. Κουκουδάκη για την ταλαιπωρία των ζώων (μουλάρια, άλογα, γαιδουράκια) στην Υδρα. Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καν ένα σκίαστρο για τα ταλαίπωρα αυτά ζώα.

Από την κουβέντα προέκυψε ότι η ταλαιπωρία των ζώων οφείλεται στην γαιδουρινή συμπεριφορά της Αρχαιολογίας Πειραιά που σαν δημόσιος οργανισμός μιας χρεοκοπημένης Κολομβίας των Βαλκανίων δεν θα μπορούσε παρά να είναι για πολλές κλωτσιές. Οι κηφήνες προιστάμενοι της υπηρεσίας αυτής δεν εγκρίνουν ούτε καν την κατασκευή σκιάστρου για τα ταλαίπωρα ζώα που έμπλεξαν με το ελληνικό δημόσιο. Σε μια εποχή που υπάρχουν ένα σωρό λύσεις με μη ρυπογόνα μέσα η Αρχαιολογία Πειραιά επιτρέπει τον βασανισμό των ταλαίπωρων γαιδουριών και αλόγων.

Το σχετικό άρθρο του Κουρδιστού Πορτοκαλιού προκάλεσε την έως ένα βαθμό δικαιολογημένη αντίδραση του δημάρχου ο οποίος θα πρέπει αν πάρει από το χέρι τους Υδραίους και να καταλάβουν το κτίριο της Αρχαιολογίας Πειραιά που αφήνει το νησί να μαραζώνει και τα ζώα να πεθαίνουν. Δεν είναι (πρώτη) εικόνα αυτή για το νησί.

Η επιστολή του Δημάρχου:

Ως γνωστόν, την 7/6/2017, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας www.kourdistoportocali.com από κάποιο πρόσωπο που υπογράφει ως «ΙΑΝ FORD» ένα άκρως αναληθές και δυσφημιστικό για το νησί μας δημοσίευμα με τίτλο: «Ύδρα, ο βόθρος των σκαφάτων και το μαρτύριο των ζώων». Το άρθρο αυτό προσβάλλει κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη των δημοτών και των επιχειρηματιών της Ύδρας και βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου μας, πέραν βέβαια του γεγονότος ότι προσβάλλει όλους τους Έλληνες και δυσφημεί την χώρα μας.

Η Ύδρα είναι ένα νησί το οποίο διέπεται από ένα ιδιαιτέρως αυστηρό καθεστώς προστασίας από το Υπουργείο Πολιτισμού, αφού με τις υπ’ αριθμ. Α/Φ31/1518/650/10-3-1975 (ΦΕΚ 334/Β/22-3-1975) και ΥΠΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1 /Φ43/10105/487/30-4-1996 (ΦΕΚ 453/Β/14-6-1996) Υπουργικές Αποφάσεις έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, χρήζων ειδικής κρατικής προστασίας και ολόκληρο το νησί ως αρχαιολογικός χώρος.

Κατόπιν των χαρακτηρισμών αυτών, στην Ύδρα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, ενώ υπάρχει μία σειρά άλλων περιορισμών που αφορούν την δόμηση, την χρήση υλικών και μέσων κατά την κατασκευή κτηρίων και πολλά άλλα. Επιπλέον εξαιτίας της αμφιθεατρικής δόμησης της Ύδρας, αλλά και τις πληθώρας κλιμακωτών παραδοσιακών οδών η κίνηση των αυτοκινήτων θα ήταν ανέφικτη.

Οι κάτοικοι του νησιού μας λόγω του καθεστώτος αυτού δεν απολαμβάνουν τις ανέσεις που μπορεί να έχουν κάτοικοι άλλων περιοχών, παρόλα αυτά προστατεύουν τον παραδοσιακό οικισμό τους με κάθε τρόπο. Επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος των μονίμων κατοίκων της Ύδρας ασχολείται με τον τουρισμό, μη έχοντας άλλη επαγγελματική επιλογή. Εξάλλου ο τουρισμός είναι ο κύριος πυλώνας που στηρίζει την οικονομία της Ελλάδας στην περίοδο κρίσης.

Όσον αφορά την χρήση των ημιόνων για την μεταφορά ανθρώπων και πραγμάτων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των ζώων, καθώς πραγματοποιούνται τακτικοί κτηνιατρικοί έλεγχοι, οι οποίοι επιβάλλονται στους κατόχους ιπποειδών από τον Δήμο Ύδρας. Εξάλλου στην Ύδρα δραστηριοποιούνται οικολογικές οργανώσεις που βοηθούν στην φροντίδα των ζώων και ελέγχουν την καλή κατάστασή τους.

Στο δημοσιευθέν από την ιστοσελίδα σας άρθρο κατηγορούμαστε ως βασανιστές ζώων που ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτοκίνητα, από «σαδισμό» χρησιμοποιούμε ζώα προκειμένου να τα βασανίζουμε, το οποίο είναι παντάπασι αναληθές όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, και ως «βόθρος των σκαφάτων». Κατηγορούμαστε δηλαδή ακόμα και για το γεγονός ότι στο λιμάνι μας δένουν σκάφη.

Προφανώς, σκοπός του συντάχτη του άρθρου είναι η δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητας του Δήμου μας, του νησιού και των κατοίκων του, ο οποίος με τον χυδαιότερο τρόπο προτρέχει τους μελλοντικούς επισκέπτες του νησιού μας να μείνουν «μακριά». Μη σεβόμειος, δηλαδή τους μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, πολλοί εκ των οποίων πασχίζουν για το μεροκάματο τους τρεις θερινούς μήνες του καλοκαιριού. Προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωση τους και για τον υπόλοιπο χρόνο προβαίνει στο ως άνω άρθρο σε πληθώρα ύβρεων, δυσφημιστικών σχολίων και χαρακτηρισμών.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας προσκαλούμε όπως άμεσα προ βείτε σε αοαίρεση του ως άνω άρθρου από το ιστολόγιό σας και να ανακαλέσετε ρητά το ανωτέρω προσβλητικό άρθρο. Άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε βάρος παντός υπευθύνου προς προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών μας.

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 18040 – Τηλ. 22983 20 200 – 22980 52 210 – 22980 53 003 – Fax 22980 53 482 www.vdra.qov.gr email: ydra@vdra.qov.gr

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο IAN FORD>

Υδρα, ο βόθρος των σκαφάτων και το μαρτύριο των ζώων

Yδρα Ιούνιος 2017. Οποιος περιμένει να δει σ΄αυτό εδώ το δήθεν γραφικό νησί τον Τζορτζ Κλούνεϊ (ήρθε μια φορά για τις ανάγκες της ταινίας του και έφυγε τρέχοντας), ποιητές σαν τον Λέοναρντ Κοέν, τον Μικ Τζάγγερ ή τον Κιθ Ρίτσαρντ ας ψάξει αλλού. Ασε που όλος αυτός ο μύθος μπορεί σε μεγάλο βαθμό να οφείλεται και στην ανάγκη της lifestyle δημοσιογραφίας των΄70ς και΄80ς να πουλήσει τη πραμάτεια της.

Το πρώτο που διαπιστώνει κανείς με το που πατήσει το πόδι του στο νησί είναι ένα απίστευτο μαρτύριο των ζώων.

Η Υδρα των ποιητών και των καλλιτεχνών είναι τόπος μαρτυρίου για τα χιλιάδες γαιδουράκια και αλογάκια που έχουν αφήσει εδώ τα κοκκαλά τους με το άλλοθι ότι προστατεύεται το περιβάλλον από την ρύπανση των τροχοφόρων. Πάντα ακραίος ο γελοίος τραχανοπλαγιάς Ελληνας. Λες και δεν θα μπορούσαν να δωθούν συγκεκριμένες άδειες για ειδικά ταξί, ακόμη και τρίκυκλα, ώστε να μην βασανίζουν τα ζώα.

Δεν χωράει ο νους ότι μάρτυρες του βασανισμού των ζώων υπήρξαν οι ποιητές, οι ζωγράφοι, οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν εδώ. Τι σόι καλλιτέχνες ήταν αυτοί που ανέχονταν να βλέπουν αυτό το θέαμα των ντόπιων σατυροβαρκάρηδων να βασανίζουν τα ζώα με την ανοχή των δημάρχων, του Λιμενικού, της Αστυνομίας;

Η Υδρα δεν είναι παρά ένας βόθρος για τους σκαφάτους και ένας τόπος βασανισμού των ζώων. Ενας πολίτης με ίχνη αξιοπρέπειας δεν έχει κανέναν λόγο να έρθει σ΄αυτό εδώ το νησί της ανθρώπινης βαρβαρότητας. Μια βαρβαρότητα που μαζί με τα ζώα σκοτώνει και την ανάπτυξη του νησιού.

Ολα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων και πέρα από το λιμάνι είναι ακατοίκητα. Πρόκειται για ένα νεκροταφείο παρατημένων, έρημων σπιτιών. Μια πόλη φάντασμα γεμάτη πωλητήρια ερειπίων. Αυτή είναι η κατάντια του νησιού που καμώνεται ότι προστατεύει το περιβάλλον.

Απίστευτη υποκρισία. Ασε που και στα Μουσεία του νησιού σπάνια συναντάς Ελληνες επισκέπτες. Μόνο Ιάπωνες τουρίστες που ενδιαφέρονται πιο πολύ για την Ιστορία από τους Ελληνες. Και ποια Ιστορία άραγε; Την Ιστορία ενός κακομούτσουνου και διαχρονικά χρεοκοπημένου Ελληνάρα, επαίτη της Ευρώπης και ραγιά κάθε είδους ισχυρών.

Ο Ελληνάρας που βγάζει τα απωθημένα του στα ανυπεράσπιστα ζώα, όπως τα γαιδουράκια και τα αλογάκια της Υδρας, και γενικά στα πιο αδύνατα πλάσματα. Είναι ο ίδιος κατάπτυστος Ελληνάρας που 7 χρόνια τώρα τρώει αδιαμαρτύρητα το ένα χαστούκι μετά το άλλο από το εγχώριο πελατειακό κράτος, τους ντόπιους Ολιγάρχες και τους δανειστές. Ο Ελληνας είναι η ντροπή του πλανήτη. Αρκεί ένα ταξίδι στην Υδρα να το διαπιστώσεις παρότι σ΄αυτούς εδώ τους βασανιστές δεν πρέπει να τους δώσετε ούτε το σάλιο σας. Αφήστε τους σκαφάτους να αδειάζουν τις κουράδες τους στο “γραφικό” λιμανάκι. Μακριά από αυτό το νησί…

Κι όμως κάηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στην Εύβοια

Κι όμως στην Εύβοια κάηκαν εκατοντάδες άνθρωποι. Αυτά τα ανθρωπάκια που κάηκαν ήταν αδελφάκια και ξαδελφάκια του σκυλάκου που μάζεψε ο πρωθυπουργός στο γραφείο του. Και επειδή ο σκύλος θέλει φροντίδα, υπευθυνότητα στοργή και επικοινωνία όπως όλα τα ζώα ελπίζουμε πως όταν δεν υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι κάποιος να προσέχει το σκυλάκο.

Ο δε πρωθυπουργός από σεβασμό στις “ανθρώπινες” ζωές που χάθηκαν στην Εύβοια δεν θα πρέπει να αναφερθεί εκ νέου στις ανύπαρκτες ανθρώπινες απώλειες γιατί υπάρχουν εκατοντάδες απώλειες εδώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE