kourdistoportocali.comPeopleIhomexΤο Τel Aviv του μέλλοντος θα είναι μια πόλη γεμάτη ουρανοξύστες ακόμη και 80 ορόφων

Εικόνες

Το Τel Aviv του μέλλοντος θα είναι μια πόλη γεμάτη ουρανοξύστες ακόμη και 80 ορόφων

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού έως και μισό εκατομμύριο κατοίκους έως το 2025

Απρίλιος 2022. To Tel Aviv είναι μία πόλη under construction χωρίς υπερβολή. Χτίζονται και ανακαινίζονται τα πάντα. Το νέο ενημερωμένο γενικό σχέδιο του Τel Aviv οραματίζεται μια πόλη γεμάτη ουρανοξύστες.

Κείμενο-photo> Bασίλης Μπόνιος

Το ανανεωμένο περίγραμμα προτείνει αυξημένη οικοδόμηση γύρω από σιδηροδρομικές γραμμές και τις γραμμές του μετρό, με δεκάδες νέους πύργους ύψους 20-80 ορόφων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού έως και μισό εκατομμύριο κατοίκους έως το 2025 και να μετατρέψει τη πόλη σε παγκόσμια τουριστική μητρόπολη.

Προτείνει να γίνει το τοπίο της πόλης πολύ πιο πυκνό, με δεκάδες νέους ουρανοξύστες ύψους μεταξύ 20 και 80 ορόφων. Το σχέδιο θα κατευθύνει την αυξημένη κατασκευή σε διαδρόμους που εξυπηρετούνται από σιδηροδρομικές γραμμές και γραμμές μετρό.

Στην περιοχή του πλέον κλειστού αεροδρομίου Sde Dov, υπάρχουν σχέδια για σχεδόν 13.000 κατοικίες κυρίως σε ουρανοξύστες.

Προτείνει επίσης την κατασκευή κτιρίων ύψους έως 40 ορόφων γύρω από τον νέο κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Το προηγούμενο σχέδιο περιόριζε το ύψος στους 25 ορόφους.

Παρόλο το φιλόδοξο σχέδιο εξακολουθεί να είναι ασαφές εάν θα προσφέρει ικανούς χώρους ώστε να καλύψει τη ζήτηση για στέγαση στο Tel Aviv ή εάν είναι επαρκώς σύμφωνο με το Εθνικό Σχέδιο του Ισραήλ για την ανάπτυξη πόλεων και την κάλυψη των αναγκών στέγασης.

Οι Tzvi Shoob και Eyal Oliker των δικηγορικών γραφείων Tzvi Shoob, που ειδικεύονται στο νόμο περί σχεδιασμού και κατασκευής, λένε ότι το αναβαθμισμένο σχέδιο «δεν προβλέπει αρκετά ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αναμένονται στην πόλη τα επόμενα χρόνια».

Η πόλη ελπίζει να εγκρίνει το σχέδιο μέχρι τα τέλη του 2023. Ωστόσο, η τελευταία διαδικασία γενικού σχεδιασμού της πόλης ξεκίνησε το 2008 και εγκρίθηκε μόλις οκτώ χρόνια αργότερα. Επιπλέον, ένα εντελώς νέο γενικό σχέδιο έχει προγραμματιστεί να παραχθεί το 2026.

Επιπλέον το Tel Aviv εξετάζει την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων και έχει ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης για να γίνει ένας από τους κορυφαίους αστικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Η ζωτικής σημασίας ελαφρά σιδηροδρομική υποδομή, στην οποία βασίζονται βασικά στοιχεία του σχεδίου, λειτουργεί καθυστερημένα και η πρώτη διαδρομή δεν έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

 

Στην Dizengoff Street 135-137

H εταιρία Τhe Vway κατασκευάζει στην οδό Dizengoff 135-137 ένα boutique κτίριο 36 κατοικιών και 2 καταστημάτων με πολλή χώρο πρασίνου.

Η μοναδική τοποθεσία του έργου επιτρέπει στους αγοραστές να απολαύσουν όλα όσα έχει να προσφέρει το Tel Aviv, παραλίες, bar και club, καφέ, εμπορικά και πολιτιστικά κέντρα – όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από τους Elisha Rubin Architects, οι οποίοι δημιούργησαν ένα σχέδιο για ένα μοντέρνο κτίριο 6 ορόφων και έναν όροφο ρετιρέ.

Το κτίριο θα περιλαμβάνει διαμερίσματα 2 και 3 δωματίων, με κάθε διαμέρισμα να έχει παρακείμενο χώρο στάθμευσης και βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου.

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την εταιρία εδώ> contact@thevway.com

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
Ο “ψυχρός” πόλεμος της Κωνσταντινούπολης> Γιατί τρέμει την Πόλη ο Ερντογάν
-Act greedy when others are fearful
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
S&P 500> Η πιο άγρια αρένα του πλανήτη για τους CEOs. Εννέα έλαβαν πακέτα αμοιβής πάνω από 50 εκατ. δολάρια. Κάποιοι άλλοι απέτυχαν
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
Στις βίλες-αριστουργήματα των €1.200.000 του Ρεθύμνου
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Στις Tech Companies, η εξέγερση ενάντια στην επιστροφή στο γραφείο γίνεται σοβαρή
COSMOTE@YourService>Μία υπηρεσία του ΟΤΕ που σε κάνει να αισθάνεσαι πολίτης της Δανίας
Γιάννης Στουρνάρας> H λαϊκή δυσαρέσκεια και η αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση αμφισβητούν την τάξη που θεωρούμε δεδομένη στη Δύση
Πόσο αξιόπιστες είναι οι εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο;