kourdistoportocali.comPeopleIhomexΣτις βίλες-αριστουργήματα των €1.200.000 του Ρεθύμνου

Άγιος Παυλος Ρεθυμνου

Στις βίλες-αριστουργήματα των €1.200.000 του Ρεθύμνου

Μοιάζουν με πολυτελή σπήλαια που βρίσκονται εκεί από τη γέννηση του χρόνου [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο ξακουστός για την παραλία του παραθαλάσσιος οικισμός του Αγίου Παύλου βρίσκεται 58 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και δυτικά της Αγίας Γαλήνης, κοντά στο Ακρωτήριο Μέλισσα. Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εδώ μέσω του χωριού Σαχτούρια, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει η περιοχή. Πρόκειται για έναν ειδυλλιακό, κλειστό, απάνεμο κόλπος, με βραχώδη βυθό, ο οποίος ενδείκνυται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Πάνω από την παραλία υπάρχει ο ναός του Αγίου Παύλου, ενώ στα ανοιχτά της θάλασσας φαίνονται τα δύο νησάκια των Παξιμαδιών.
Αν και η παραλία μπροστά στον οικισμό είναι αρκετά όμορφη, πολλοί από τους επισκέπτες χρησιμοποιούν τον Άγιο Παύλο ως βάση εξόρμησης για να ανακαλύψουν τη διπλανή ειδυλλιακή παραλία των Αλατσόγκρεμνων με τους αμμόλοφους. Η παραλία βρίσκεται πίσω από το δυτικό άκρο του κόλπου και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου.

ΑΠΟ ΤΟ INSTABOOK.GR

Εδώ, χτισμένες σε έναν από τους λόφους και με θέα στο Λιβυκό Πέλαγος, βρίσκονται απομονωμένες δύο από τις πιο όμορφες βίλες της Κρήτης, που διαθέτουν έναν πραγματικά μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, μοιάζοντας με μοντέρνα σπήλαια που αποτελούν μέρος του βραχώδους τοπίου ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύουν τον τέλειο συνδυασμό ηρεμίας, χαλάρωσης αλλά και πολυτέλειας, με τα υψηλότερα πρότυπα. Ολόκληρη η οικοδομική τους ιδέα στηρίζεται στην αρχή της όσο γίνεται μικρότερης εισβολής στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα οι δύο βίλες να συνυπάρχουν αρμονικά με το τοπίο, εκμεταλλευόμενες στο ακέραιο το μικροκλίμα και μοιάζοντας, την ίδια στιγμή, σαν να ήταν εκεί από τη γέννηση του χρόνου.
Η απόλυτη ταύτιση που έχουν με το περιβάλλον είναι εμπνευσμένη από τις τυχαίες αλλά φιλόξενες κοιλότητες που δημιουργούνται μέσα στα απότομα βράχια που κλίνουν μεταξύ τους, ενώ εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη καθώς με τον τρόπο που εμφανίζονται από το πουθενά δημιουργούν συναισθήματα έκπληξης και ευφορίας. Μάλιστα, ο σχεδιασμός τους δεσμεύεται και από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι δύο βίλες του Αγίου Παύλου, που διατίθενται από την εταιρεία real estate Κτηματοεμπορική αντί του ποσού των 1.200.000 ευρώ εκάστη, είναι σχεδιαστικά πανομοιότυπες και θα παραδοθούν έτοιμες μετά από 16 μήνες στους αγοραστές τους ώστε να ολοκληρωθούν και όσες αλλαγές ζητηθούν.
Η είσοδος τους προσομοιάζει με μια προκαθορισμένη πορεία μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά, μέσα στο βράχο, όπου όμως στο τέλος περιμένει τον επισκέπτη η απόλυτη πολυτέλεια. Ένα κυκλικό βάθρο οδηγεί στους εσωτερικούς χώρους και εκεί η εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες εντυπωσιάζει. Και στις δύο κατοικίες, οι λαβύρινθοι είναι με τέτοιο τρόπο χτισμένοι που το μοναδικό τους άνοιγμα, στο κέντρο τους, έχει την πληρέστερη ανεμπόδιστη θέα προς κάθε κατεύθυνση, κάνοντας τον επισκέπτη να αισθανθεί ότι βρίσκεται σε ένα μέρος της γης από όπου όλα έχουν αρχίσει.

Η δυτική βίλα, με συνολικό εμβαδό 307,53m² και με τρία υπνοδωμάτια, τα δύο εκ των οποίων με εσωτερικό μπάνιο, διαθέτει ακόμα ένα κύριο μπάνιο, φυσικά κουζίνα και σαλόνι, καθώς κήπο και ιδιωτικό πάρκινγκ, ενώ συνολικά το οικόπεδο της είναι 4 στρέμματα. Εδώ, οι χώροι του ιδιωτικού χαμάμ και της πισίνας, μοιάζουν με υπαίθρια γλυπτά και εναρμονίζονται με το περιβάλλον, παρέχοντας μια πλήρη εμπειρία μακριά από την καθημερινή ρουτίνα σε έναν χώρο όπου ο σχεδιασμός κατακτά, προσφέροντας εκλεπτυσμένο και μοντέρνο τρόπο ζωής.
Η ανατολική βίλα της Κτηματοεμπορικής, επίσης σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων, είναι λίγο μικρότερη σε εμβαδό από την ανατολική (215,20μ²) αλλά είναι πανομοιότυπη σε σχεδίαση και διαρρύθμιση. Εδώ μπορεί κανείς να ανακαλύψει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της ιδιωτικής ζωής ενός σπιτιού και των -εκτός των συνηθισμένων- ανέσεων, με βασικό στόχο την απόλαυση της ζωής σε απόσταση 150 μέτρων από τη θάλασσα, η οποία γίνεται ένα με τα βράχια.
Όπως δύο σύγχρονες και luxurious σπηλιές, οι δύο βίλες της Κτηματοεμπορικής αντικατοπτρίζουν την αυθεντικότητα της ελληνικής υπαίθρου, προσφέροντας την ίδια στιγμή την μοναδική εμπειρία του να κατοικεί κάποιος σε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE