kourdistoportocali.comPeopleIhomexΌλγα Λεοντάρη-Κέρκυρα> Οι επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα χρόνια θα μετατρέψουν το νησί σε Νο1 τουριστικό προορισμό παγκοσμίως

Breaking News

Όλγα Λεοντάρη-Κέρκυρα> Οι επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα χρόνια θα μετατρέψουν το νησί σε Νο1 τουριστικό προορισμό παγκοσμίως

-Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται στην Βορειανατολική ακτή του Νησιού από Δασιά έως Κασσιώπη

Συναντήσαμε στη μοναδική Κέρκυρα, σ΄αυτή εδώ τη ξεχωριστή αρχόντισσα του Ιονίου Πελάγους, το στολίδι των Επτανήσων μία εξαιρετική μεσίτρια, πολύ καλή γνώστη του νησιού και λάτρη της δουλειάς της.

Ζητήσαμε λοιπόν από την κ. Όλγα Λεοντάρη να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Πιστεύουμε ότι στη συζήτηση που ακολουθεί θα βρείτε ισχυρά κίνητρα να επενδύσετε στο ξεχωριστό αυτό ελληνικό νησί.

-Αγαπητή κ. Λεοντάρη γιατί να επιλέξει κάποιος την Κέρκυρα εάν θέλει να επενδύσει στο real estate;

Η Κέρκυρα έχει ένα ευλογημένο έδαφος το οποίο της χαρίζει ατελείωτες εκτάσεις πρασίνου οι οποίες προικίζουν το φυσικό τοπίο με απέραντους ελαιώνες με τρόπο μοναδικό. Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, τους γραφικούς κολπίσκους από όποιο σημείο και αν τα παρατηρήσεις μαγεύουν τον επισκέπτη.

Εκτός από τον φυσικό ανεκτίμητο πλούτο της όμως η Κέρκυρα διαθέτει αεροδρόμιο υψηλών πλέον προδιαγραφών το οποίο την καθιστά προσιτό προορισμό από όλα τα μέρη του κόσμου. Επίσης διαθέτει μεγάλες μαρίνες οι οποίες φιλοξενούν μεγάλο αριθμό πολυτελών γιωτ και λιμάνι με έντονη κινητικότητα και έκταση.

Η εύκολη πρόσβαση καθ’ όλη την διάρκεια του έτους είναι σημαντικός παράγοντας λοιπόν για να επιλέξει ένας επενδυτής την Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα διαθέτει επιβλητικά κτίρια, μεγάλη ιστορία, μνημεία το οποίο την καθιστούν κέντρο πολιτισμού στοιχεία τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο νησί. Με ύφος αριστοκρατικό και επιβλητικό έχει προσελκύσει την παγκόσμια ελίτ ενώ οι επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα χρόνια θα την μετατρέψουν σε Νο1 τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

-Πως βλέπετε την εξέλιξη του real estate στη Κέρκυρα; Ποια ήταν η καλύτερη περίοδος του νησιού όσο αφορά τις επενδύσεις στο real estate;

Ύστερα από την μεγάλη ύφεση κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης η καλύτερη περίοδος του Real Estate ήταν τα προηγούμενα δυο χρόνια.

-Ποιοι επιλέγουν την Κέρκυρα για αγορά κατοικίας; Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τόσο τις εθνότητες όσο και την οικονομική θέση τους;

Η Κέρκυρα συγκεντρώνει επενδυτές από όλα τα μέρη του κόσμου κυρίως όμως  Άγγλους, Γερμανούς, Ολλανδούς, Γάλλους αλλά και πολλούς Ισραηλινούς.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι τραπεζίτες, ιδιοκτήτες εταιριών – κολοσσών της παγκόσμιας βιομηχανίας, εφοπλιστές κτλ

-Πόσο αξίζει η ακριβότερη βίλα στο νησί και που βρίσκεται;

Η ακριβότερη βίλα δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά.

-Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τα παλαιά αρχοντικά της Κέρκυρας;

Η Κέρκυρα διαθέτει παλαιά αρχοντικά τα οποία αντέχουν στον χρόνο και έχουν δοθεί στην αγορά. Αφορούν κυρίως παλαιά πέτρινα κτίρια ανακαινισμένα ή μη τα οποία περιβάλλονται από μεγάλες εκτάσεις γης ή και πιο μικρά με μοναδική θέα. Πολλά από αυτά έχουν αγοραστεί από επενδυτές και έχουν μετατραπεί σε boutique hotels απαράμιλλης ομορφιάς και ενδιαφέροντος. Ναι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για παλαιά αρχοντικά με ιστορία.

-Παρότι υπάρχει ζήτηση τόσο για αγορά όσο και για ενοικίαση κατοικιών ακόμη και σε κεντρικά σημεία της παλαιάς πόλης υπάρχουν πολλές κατοικίες εγκαταλειμμένες.

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ως εκ τούτου η διαδικασία της ανακαίνισης διέπεται από ειδικές διατάξεις για τις επεμβάσεις στα ακίνητα παράγοντας ο οποίος αποτρέπει άδικα πολλούς ιδιοκτήτες από την διαδικασία της ανακαίνισης.

-Βόρεια, κεντρική ή νότια Κέρκυρα έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Η κάθε πλευρά του νησιού έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα ο Νότος έχει υπέροχες παρθένες παραλίες, μοναδικούς υδροβιότοπους και παραλίες αμμώδεις ιδανικές για όσους αγαπούν την φύση και την ηρεμία.

Η Κεντρική Κέρκυρα διαθέτει έντονο ενδιαφέρον επενδυτικό εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης από θάλασσα και αέρα και για το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να επισκέπτεται όλα τα μέρη του νησιού και να επιστρέφει στην πόλη για να απολαύσει μια βόλτα στα καντούνια και ένα περίπατο στο Λιστόν και να γευτεί την υπέροχη γαστρονομία της πόλης.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται στην Βορειανατολική ακτή του Νησιού από Δασιά έως Κασσιώπη. Οι αξίες παραθαλάσσιων πανάκριβων και πολυτελώς κατασκευασμένων ακινήτων στο Μπαρμπάτι, στο Νησάκι, στην Κερασιά, στον Άγιο Στέφανο με πρόσβαση σε παραλίες πετρώδεις με κρυστάλλινα νερά συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό στους πράσινους λόφους οι οποίοι φθάνουν ως την θάλασσα.
Αυτό έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις αξίες της ευρύτερης περιοχής αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερο.
Δεν θα ήθελα να υποτιμήσω την ομορφιά της Βορειοδυτικής ακτής με το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της και την πιο χαλαρή διάθεση..

-Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα πιο όμορφα χωριά του νησιού;

Τα πιο όμορφα χωριά της Κέρκυρας είναι ο Αφιώνας στην βορειοδυτική πλευρά του Νησιού, οι Σινιές στην βορειοανατολική ακτή, ο Άγιος Μάρκος ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και απέχει μόλις 20΄από την πόλη της Κέρκυρας και πολλά άλλα βέβαια..

– Τι θα συστήνατε για αγορά σε κάποιον που είχε να διαθέσει 5 εκατομμύρια στο real estate της Κέρκυρας;

Την αγορά μιας παραθαλάσσιας τουριστικής μονάδας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού ή αγορά τριών ή περισσότερων πολυτελών κατοικιών με θέα θάλασσα ή πάνω στην θάλασσα προς εκμετάλλευση στην περιοχή αυτή.

-Όσον αφορά τα επαγγελματικά ακίνητα για ποια υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον;

Για συγκροτήματα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, βίλλες και ξενοδοχεία κοντά ή πάνω στην θάλασσα.

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δυνατό σας σημείο ως μεσίτης;

Είμαι αληθινή με τους πελάτες μου.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE