kourdistoportocali.comPeopleIhomexEδώ, από την Ανάβυσσο έως το Σούνιο, βρίσκεται η πραγματική Ριβιέρα της Αττικής

Breaking News

Eδώ, από την Ανάβυσσο έως το Σούνιο, βρίσκεται η πραγματική Ριβιέρα της Αττικής

To ησυχαστήριο του εφοπλιστή Διαμαντίδη και τα ξόρκια της οικογένειας Γουλανδρή

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η πραγματική Ριβιέρα της Αττικής ξεκινάει από την Ανάβυσσο και φθάνει ως το Σούνιο…Οι έξυπνοι επενδυτές αλλά και όσοι επιζητούν τη πραγματική ηρεμία σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς μόλις 40 λεπτά από το Αεροδρόμιο, τα νότια προάστεια (που αρχίζουν ήδη να ασφυκτιούν), τα βόρεια προάστεια (οι κάτοικοι των οποίων είναι εκτεθειμμένοι στη κυκλοφοριακή ασφυξία της λεωφόρου Κηφισίας αλλά και της Αθηνών-Λαμίας), μόλις 40′ από την Αττική Οδό, επιλέγουν πλέον τις περιοχές μας για την κατοικία τους αλλά και τις επενδύσεις τους στο real estate-μας εξηγεί ο κατασκευαστής κ. Τάσος Νάνος*_κεντρική photo.

Δείτε για παράδειγμα τη πληθώρα των super markets που έχουν αναπτυχθεί στη περιοχή μας. Βρίσκονται εδώ όλα τα μεγάλα ονόματα της αγοράς. Για έναν έξυπνο επενδυτή αλλά και γνώστη της ιστορίας της Αττικής δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις σημείο για να επενδύσει κανείς σε ακίνητα ή να αποκτήσει κατοικία…Καθόλου τυχαία μια σειρά εφοπλιστών αλλά και μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας έχουν ακροβολισθεί στη περιοχή μας απολαμβάνοντας τόσο τη πράσινη βλάστηση όσο και την απεραντοσύνη του γαλάζιου της θάλασσας. Πρόκειται για ιδανικά ησυχαστήρια που μόνο η περιοχή μας μπορεί να προσφέρει χωρίς να συνοδεύονται από κυκλοφοριακή πίεση…,όπως παρατηρεί ο κ. Νάνος.

(* Ο ενδιαφερόμενος για τη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Νάνο στο τηλέφωνο 6945 101431)

Πράγματι είναι μόλις 19 Απριλίου 2024, αλλά το καλοκαίρι είναι ήδη στο Σούνιο με την νεαρή τολμητία κολυμβήτρια της φωτογραφίας να αποτελεί αδιάψευστο και στρινγκάτο μάρτυρα.

Καθώς ακόμη και στους ουρανοξύστες του Ελληνικού ο γνωστός μετρ του τρόμου μπορεί να προκαλέσει τοπικό σεισμό ή να τους δείτε να σωριάζονται όπως οι Δίδυμοι Πύργοι (μετά από 3 εκρήξεις BOOM-BOOM-BOOM), η επένδυση στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου με τα πολλά και ενδιαφέροντα πολύτιμα καταφύγια αποτελεί επιλογή των διορατικών επενδυτών.

To ησυχαστήριο του εφοπλιστή Διαμαντίδη και το μυστηριώδες ΚΑΠΕ

Στο μεταξύ χάρη στον εφοπλιστή κ. Διαμαντίδη που διατηρεί εδώ το ησυχαστήριό του η πανέμορφη παραλιούλα του ΚΑΠΕ φέτος θα είναι ακόμη πιο ήρεμη καθώς η γνωστή καντίνα-αναψυκτήριο δεν βρίσκεται πλέον εδώ. Ο εφοπλιστής Διαμαντίδης αγόρασε την πανέμορφη βίλα από την οικογένεια Γουλανδρή για την οποία ο θρύλος λέει ότι άφηνε πάντα κάτι μισοτελειωμένο εντός της βίλας ή το γκρέμιζε για να το ξαναχτίσει ώστε η κακοτυχία της ολοκλήρωσης να μην χτυπήσει την οικογένεια.

Αναμένουμε από τον εφοπλιστή κ. Διαμαντίδη να εκδιώξει από τη περιοχή και το μυστηριώδες ΚΑΠΕ για το οποίο το Κουρδιστό Πορτοκάλι έγραφε σε παλαιότερη ανάρτησή μας>

Δεκαετίες τώρα μας απασχολούσε ένα ερώτημα καθώς όλα αυτά τα χρόνια όταν βρισκόμασταν στην Αθήνα πηγαίναμε για βουτιές στη κάποτε ερημική παραλία στη θέση ΚΑΠΕ στα Λεγρενά του Σουνίου.

To ερώτημα ήταν πότε θα αρχίσει η καταστροφή της.

Ο κολπίσκος που βρίσκεται κάτω από την ολόλευκη βίλα του εφοπλιστή Διαμαντίδη (πρώην Γουλανδρή) με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη θέα στον θρυλικό Πάτροκλο, μία από τις καλύτερες παραλίες-καβάτζες για όσους δεν διαθέτουν σκάφος στην Αττική ήταν θέμα χρόνου να πάψει να είναι αυτό που ήταν-ένα καταφύγιο για ψαγμένους εξερευνητές της ομορφιάς του τοπίου.

Πράγματι μία μέρα εμφανίστηκε πάνω από το κολπίσκο μία καντίνα-προφανώς ο Δήμος θα είχε δώσει την αδειά του. Σχεδόν καμιά βρωμοδουλειά δεν γίνεται στη χώρα μας χωρίς τη συμμετοχή του κράτους και της Εκκλησίας.

Η καντίνα έγινε με τα χρόνια κιόσκι-ένα πιο σταθεροποιημένο παράπηγμα.

Ώσπου φέτος, λίγο πριν το καλοκαίρι η πρώην καντίνα και το μετέπειτα παράπηγμα ξηλώθηκε-στη κυριολεξία ισοπεδώθηκε και ένας τοίχος από μπετόν μαζί με κάποια νεοφυτεμένα δέντρα έκαναν την εμφάνισή τους σαν ένα πρώτο περίφραγμα που υπόσχεται την ολοκληρωτική περίγραξη και απαγόρευσης της ελεύθερης πρόσβασης στο κοντινό μέλλον.

Τι συνέβη όμως στο μεταξύ;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναδείξουμε και την ευθύνη των κουνουπίων που δεν κρατάνε το στόμα τους κλειστό.

Προφανώς από ένα χρονικό σημείο και μετά και ειδικά όταν έκανε την εμφάνισή της η δημοσιογραφία του lifestyle κάθε κατατρεγμένος που υποδύονταν τον ρεπόρτερ, αρθρογράφο, κλπ, έκρινε σκόπιμο να γράφει, μεταξύ άλλων, για τις παραλίες-καβάτζες της Αττικής.

Ε, ο κολπίσκος του ΚΑΠΕ ήταν πρώτος στη λίστα. Αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια η κάποτε έρημη παραλιούλα άρχισε να κατακλύζεται από στίφη αναλώσιμων κουνουπίων τα οποία προσέρχονταν εδώ με τα καρεκλάκια τους, τα τάπερ, τις μπύρες τους, τους φραπέδες τους, τα γιαπωνέζικα-γερμανικά IX τους και όλες τις αθλιότητες που κουβαλάει ο μέσος Έλληνας και τα καγκουρόπουλά του.

Έτσι στο μικρό κολπίσκο πλέον δεν πέφτει καρφίτσα-ιδιαίτερα τα σαββοτοκύριακα.

Κι εδώ αρχίζουν τα μεγάλα κόλπα.

Δεξιά του κολπίσκου καθώς ερχόμαστε από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο ένας μερκλίδικος φορέας ονόματι KΑΠΕ φρόντισε με κάτι τεράστια μπετονένια πέδιλα που φέρουν πάνω το όνομα ΚΑΠΕ να περιφράξει ένα ολόκληρο κομμάτι-φιλέτο προς μελλοντική αξιοποίηση.

Μάλιστα στον ιστότοπο του KAΠΕ όπως θα δείτε στη συνέχεια περιλαμβάνεται ένας χάρτης που γράφει Kape Beach που μοιάζει σαν σκηνή από τα προσεχώς.

Οσο αφορά δε το δρόμο που περνάει μπροστά από τους τσιμεντένιους στύλους που γράφουν ΚΑΠΕ κάθε χρόνο κάποιοι επιτήδειοι φροντίζουν να τον οργώνουν με μηχανήματα τύπου γκρέιντερ ώστε να γίνεται κακοτράχαλος και μη προσβάσιμος στα αυτοκίνητα.

Ποιος πληρώνει το μηχάνημα ώστε να καταστρέψει το δρόμο; Μήπως κάποιοι καταπατητές που έχουν στήσει καμουφλαρισμέα παραπήγματα-κατοικίες με θέα τον Πάτροκλο, το πάρκινγκ σκαφών και την Αθηνών-Σουνίου;

Θα μπορούσε να είναι δικό τους έργο γιατί η περιοχή εδώ είναι φιλέτο και υπόσχεται βίλες και πεντάστερα τα οποία θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τον Αστέρα Βουλιαγμένης και τις αντίστοιχες βίλες του.

Μια και μιλάμε για τον Αστέρα Βουλιαγμένης το μεσημέρι του Σαββάτου η είσοδος της Ναυσικάς είχε καταληφθεί από μαυροφορεμένους φουσκωτούς οι οποίοι είχαν πάρει υπό τον έλεγχό τους τουλάχιστο το πάρκινγκ και έμεινες με την εντύπωση ότι είχαν κάνει απόβαση οι άνδρες της ομάδας Wagner.

Το μυστήριο πάντως για το ποιος και γιατί καταστρέφει τον χωματόδρομο μπροστά από τα σύνορα της έκτασης που κάποτε ήταν τα περίφημα βακούφια που βρέθηκαν στον έλεγχο της Εκκλησίας μας (από τους Τούρκους με τα γνωστά χοτζέτια) και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση από κοινού Κράτος και Εκκλησία-μία δράση την ποιότητα της οποίας ζήσαμε στη διάρκεια της planδημίας και των εμβολίων “οικειοθελούς” ευθανασίας COVID- δεν έχει λυθεί.

Ποιος καταστρέφει έναν δημόσιο δρόμο χωρίς συνέπειες; Ποιος περιφράζει τη παραλία Kape χωρίς συνέπειες; Μήπως ο Δήμος της περιοχής γνωρίζει κάτι παραπάνω;

Στο μεταξύ ας δούμε τι είναι το περίφημο KΑΠΕ όπως αυτοβιογραφείται στην ιστοσελίδα του.

Ας ξεκινήσουμε με τον Πρόεδρό του κ. Σπύρου Οικονόμου>

Ο Δρ. Σπυρίδων, Οικονόμου, Ph.D. in Applied Sciences, KU Leuven, BelgiumΜηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Ο Σπύρος Οικονόμου είναι ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ από τον Σεπτέμβριο 2019. Είναι διδάκτωρ στις Εφαρμοσμένες Επιστήμες του Τμήματος Μεταλλουργίας και Επιστήμης Υλικών, του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (Βέλγιο). Έχει λάβει Δίπλωμα Μηχανικού Μεταλλείων – Μεταλλουργού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει εργαστεί σε Ερευνητικά Κέντρα, στη Βιομηχανία και ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Καναδά, Βέλγιο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.Στα τριάντα χρόνια εργασιακής εμπειρίας ως Δρ Μηχανικός έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο τη βιώσιμη ανταγωνιστικότητατων επιχειρήσεων.

Ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει αξιολογήσει επενδυτικά σχέδια σε θέματα Τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτομικών υπηρεσιών και προϊόντων στους τομείς Ενέργειας,ψΠροστασίας Περιβάλλοντος και Εφαρμογών Προηγμένων Υλικών.

Έχει αξιολογήσει άνω των 100 επιχειρηματικά σχέδια επιχειρήσεων με συνολικό αιτούμενο ύψος χρηματοδότησης που υπερβαίνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Έχει εμπειρία στη διαμόρφωση πολιτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ορυκτές Πρώτες Ύλεςψ(2016-σήμερα).

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών και υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κεραμικών Υλικών (1999-2000).ψΈχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Είναι μέλος του Advisory Board στην Falex Tribology NV(Βέλγιο).

Ο Δρ Οικονόμου έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις και άρθρα στους τομείς Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Επιστήμης Υλικών.

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE) είναι ο εθνικός φορέας για τις Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (AΠE), την Oρθολογική Xρήση Eνέργειας (OXE) και την Eξοικονόμηση Eνέργειας (EΞE).

Με το Νόμο 2244/94 (“Pύθμιση θεμάτων ηλεκτροπαραγωγής από Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας”) και το Νόμο 2702/99 το KAΠE ορίστηκε ως το Eθνικό Συντονιστικό Kέντρο στους τομείς δραστηριότητάς του.

Το KAΠE ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1987 (μόνο ΠΑΣΟΚ!) με το Προεδρικό Διάταγμα 375/87, είναι Nομικό Πρόσωπο Iδιωτικού Δικαίου και έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια. Σύμφωνα με το ΠΔ 189/09 εποπτεύεται από το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κύριος σκοπός του είναι η προώθηση των εφαρμογών AΠE/OXE/EΞE σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η κάθε είδους υποστήριξη δραστηριοτήτων (τεχνολογικών, ερευνητικών, συμβουλευτικών, επενδυτικών) στους παραπάνω τομείς, με γνώμονα τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στην αλυσίδα παραγωγή/μεταφορά/χρήση της ενέργειας.

Το Κέντρο διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού καθώς και του ΣΕΒ -Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ή του ΕΒΕΑ -Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Το ΚΑΠΕ διαθέτει ένα επιστημονικό επιτελείο 120 και πλέον επιστημόνων, έμπειρων και εξειδικευμένων στους τομείς που δραστηριοποιείται.

Πρόεδρος

Δρ. Σπύρος Οικονόμου

Μέλη> Νεκταρία Καρακατσάνη, Μιχάλης Κώτσιας, Δημήτριος Σαντιξής, Άρης Τσικούρας.

Γενικός Διευθυντής: Δp. Λάμπρος Πυργιώτης

Νομική Υπηρεσία: Ευαγγελία Παλαιολόγου

Γραφείο Διασφάλισης Ποιότητας: Ελευθερία Ζάππα

Γραφείο Τύπου: Αθηνά Παραλίκα

Από το 1992, το KAΠE στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο 19ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, στο Πικέρμι Αττικής. Εκτός από τους κύριους χώρους εργασίας, εκτάσεως 2000 τετραγωνικών μέτρων περίπου, διαθέτει και πειραματικές εγκαταστάσεις υπαίθρου, εξειδικευμένα εργαστήρια ενεργειακών τεχνολογιών, μηχανουργείο, αίθουσες συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη και σημαντική υπολογιστική υποδομή.

Παράλληλα, το ΚΑΠΕ εγκατέστησε στην Αττική, στην περιοχή του Λόφου Σταυραετού Κερατέας, επιδεικτικό Αιολικό Πάρκο, καθώς και Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής. Το Αιολικό Πάρκο συνδέθηκε με το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, στην οποία διαθέτει το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το πάρκο θα έχει εγκατεστημένη ισχύ περίπου 3 MW και θα παράγει ετησίως 7,6 GWh ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι οικονομικοί πόροι του KAΠE, προέρχονται κυρίως από Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή προγράμματα, όπως και από έργα που εκτελεί για τη βιομηχανία, τα ενεργειακά έργα, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τα κτίρια, κ.λπ.

To ΚΑΠΕ, κατά τα τη διάρκεια της λειτουργίας του, έχει καταξιωθεί σε δύο κύρια επίπεδα δράσεων:

  • Στη δράση του ως Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο για τις ΑΠΕ/ΟΧΕ/ΕΞΕ, όπου αφενός αναπτύσσει την εφαρμοσμένη έρευνα για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες, αφετέρου υποστηρίζει τεχνικά την αγορά για τη διείσδυση και εφαρμογή των νέων ενεργειακών τεχνολογιών.
  • Στη δράση του ως Εθνικό Κέντρο Ενέργειας, όπου αφενός μελετά τα θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και πολιτικής για τις ΑΠΕ και την Εξοικονόμηση Ενέργειας και αφετέρου αναπτύσσει την απαραίτητη υποδομή για την υποστήριξη της υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων ΑΠΕ και ΕΞΕ.

To ΚΑΠΕ έχει διαμορφώσει μια δυναμική παρουσία στον Ελληνικό και διεθνή χώρο, έχοντας να παρουσιάσει πρωτότυπο ερευνητικό έργο και μεγάλο αριθμό συμβολαίων που υλοποίησε για την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κυβερνήσεις Τρίτων Χωρών σε θέματα υποστήριξης της σχεδίασης, αξιολόγησης και υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων.

Στα πλαίσια της αποστολής του το KAΠE:

  • είναι ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα εθνικής πολιτικής, στρατηγικής και προγραμματισμού των AΠE/OXE/EΞE
  • εκτελεί εφαρμοσμένη έρευνα και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες που είναι ταυτόχρονα τεχνικοοικονομικά βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές
  • οργανώνει, επιβλέπει και εκτελεί επιδεικτικά και πιλοτικά προγράμματα με σκοπό την προώθηση των ως άνω τεχνολογιών
  • υλοποιεί εφαρμογές AΠE/OXE/EΞE σε έργα του ιδιωτικού τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ενώσεων, κ.λ.π.
  • παρέχει τεχνικές υπηρεσίες και συμβουλές με τη μορφή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και πληροφόρησης προς τρίτους
  • προβαίνει σε δράσεις διάδοσης της τεχνολογίας σε τομείς της αρμοδιότητάς του και παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση και υποστήριξη προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και επενδυτή
  • οργανώνει ή/και συμμετέχει σε τεχνικά και επιστημονικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, εξειδικευμένες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, συναντήσεις, κ.λ.π.

Στα πλαίσια του Ερευνητικού και Τεχνολογικού του ρόλου, το ΚΑΠΕ αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη βασική έρευνα και τη βιομηχανία, με κύριο στόχο την ανάπτυξη εγχώριων τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών. Στη διαδρομή του αυτή, απέκτησε σημαντική τεχνογνωσία συμμετέχοντας σε πληθώρα ερευνητικών έργων και δικτύων συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων.

Παράλληλα, συντονίζοντας και συμμετέχοντας σε σημαντικό αριθμό πιλοτικών και επιδεικτικών έργων, το Κέντρο υποβοήθησε την αγορά να αποδεχθεί και να υιοθετήσει τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες. Παρείχε σημαντικές υπηρεσίες σε τρίτους (ιδιώτες – επενδυτές) αλλά και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων (αμιγώς τεχνικών αλλά και τεχνο-οικονομικών) εφαρμογής έργων ΑΠΕ/ΟΧΕ/ΕΞΕ.

Υποστήριξε την υλοποίηση Εθνικών και Διεθνών Επενδυτικών Προγραμμάτων ΑΠΕ/ΟΧΕ/ΕΞΕ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων, την τεχνική παρακολούθηση των έργων, την ενημέρωση των επενδυτών, των δημόσιων φορέων, της βιομηχανίας και των παραγωγικών κλάδων καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ΑΠΕ/ΟΧΕ/ΕΞΕ.

Το ΚΑΠΕ αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα ως σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα εθνικής ενεργειακής πολιτικής, κυρίως σε ό,τι αφορά τις AΠE/OXE/EΞE, στην ανάπτυξη και υλοποίηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και επενδυτικών προσπαθειών μετέχοντας στο σχεδιασμό, συντονισμό και εποπτεία ολοκληρωμένων δράσεων και προγραμμάτων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Σε διεθνές επίπεδο, το ΚΑΠΕ προώθησε τα συμφέροντα της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα σε περιοχές ενδιαφέροντος για την χώρα όπως η Ευρώπη, η Μεσόγειος, τα Βαλκάνια και η Μαύρη Θάλασσα, αναπτύσσοντας δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας με τους ενεργειακούς φορείς στις περιοχές αυτές και συμμετέχοντας σε έργα, διεθνή fora και ανθρωποδίκτυα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, το KAΠE έχει ήδη συμμετάσχει σε περισσότερα από 600 ευρωπαϊκά, διεθνή και εθνικά έργα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται έργα εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης, επιδεικτικά έργα, μελέτες ανάλυσης ενεργειακής πολιτικής, ανάπτυξη ενεργειακών πληροφορικών συστημάτων και ενεργειακών μοντέλων, μελέτες βιωσιμότητας επενδύσεων, τεχνικοοικονομικές μελέτες, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έρευνες αγοράς, καθώς και δραστηριότητες για την προώθηση της χρήσης των AΠE/OXE/EΞE. Στα πλαίσια υλοποίησης των έργων αυτών, το KAΠE έχει αναπτύξει συνεργασία με μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ακολουθούν ΕΙΚΟΝΕΣ της περιοχής

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE