kourdistoportocali.comPeopleIhomexΔυναμική είσοδος της Eurobank στις μισθώσεις κατοικιών

Αξίας 150 εκατ. ευρώ

Δυναμική είσοδος της Eurobank στις μισθώσεις κατοικιών

Σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη (και οι Ισπανοί υπέστησαν Μνημόνια) οι τιμές ανά τ.μ. έχουν εκτοξευθεί στις 15-20.000 ευρώ

Σε μία πολύ έξυπνη κίνηση προχωρά η Eurobank με το χαρτοφυλάκιο των οικιστικών της ακινήτων όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Ρουσάνογλου στη Καθημερινή.
Καθώς τα ζητούμενα ενοίκια σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Αττικής έχουν εκτοξευθεί η τράπεζα αποφάσισε να βγάλει στην αγορά προς μίσθωση  περίπου 1.200 κατοικίες σε όλη τη χώρα, εκτιμώμενης αξίας 150 εκατ. ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα της τράπεζας, η δε αξία των ακινήτων θα ανεβαίνει με την πάροδο του χρόνου καθώς οι οικιστικές ανάγκες αυξάνονται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη (και οι Ισπανοί υπέστησαν Μνημόνια) οι τιμές ανά τ.μ. έχουν εκτοξευθεί στις 15-20.000 ευρώ. Δείτε εδώ.

Οπως ανέφεραν χθες στελέχη του ομίλου, σε σχετική παρουσίαση για τη στρατηγική του ομίλου Eurobank στον τομέα αυτόν, πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές (π.χ. δυτικά προάστια), όπου ακόμη δεν έχει ανακάμψει ιδιαίτερα η ζήτηση για αγορά κατοικίας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας ή στα νότια προάστια. Με τον τρόπο αυτό, ο όμιλος θα εξασφαλίζει ένα σημαντικό έσοδο έως ότου οι συνθήκες για τη μεταπώληση των ακινήτων αυτών είναι πιο ώριμες.

Συνολικά έχουν αξιολογηθεί 3.500 ακίνητα όλων των κατηγοριών (των κατοικιών συμπεριλαμβανομένων), προκειμένου να εξακριβωθεί ποια εξ αυτών έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν επενδυτικά χαρακτηριστικά, μέσω έργων αναβάθμισης, ή μπορούν να αξιοποιηθούν επενδυτικά μέσω μισθώσεων.

Απώτερος στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του ομίλου από τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του, η οποία σήμερα αφορά περίπου 6.000 ακίνητα, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 2,1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, στη διάρκεια του 2019 πωλήθηκαν τρία ξεχωριστά χαρτοφυλάκια (Opus, Resi, Star), αποτελούμενα από 1.000 ακίνητα, με τα έσοδα να ξεπερνούν τα 140 εκατ. ευρώ. «Εχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την πώληση επιπλέον 250-300 ακινήτων εντός του 2020, μειώνοντας και άλλο την έκθεσή μας σε ακίνητα μεσοπρόθεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Νοσοκομειακοί γιατροί προς όλους τους Έλληνες>Εάν δεν αντιδράσετε θα πεθάνετε. Σας λένε ψέμματα
Γιατί ο Κυριάκος και όχι ο Τσιόδρας έσωσε τους Έλληνες από τα χειρότερα
Να πως θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Σχέδιο εξόδου με δοκιμαστική πόλη τα Ιωάννινα
Πρόωρες εκλογές χωρίς κάλπη, αντιπρόεδρος και υπερυπουργός Εθνικής Ανασυγκρότησης ο Σαμαράς
Η αναλογία αριθμού θανάτων προς τον αριθμό κρουσμάτων δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα
Σωριάζονται ζωές και επιχειρήσεις καθώς ακούνε τον Τσιόδρα να τους λέει ότι έρχεται νέο κύμα Covid-19 το Φθινόπωρο
EKTAKTO> Ανατίναξαν το ATM αλλά τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα πράσινα!
-Kε καθηγητά, ποιοι κατασκεύασαν αυτή τη μηχανή θανάτου με το απρόσμενο λογισμικό;
Στο Λαύριο κατέπλευσαν τελικά οι σκαφάτοι του Σύριζα
Ασφυξία στις τράπεζες και νέο μνημόνιο με υπογραφή Κυριάκου η στρατηγική Τσίπρα
H Eλλάδα μπροστά σε μία νέα κατάρρευση;
Remdesivir> Mία Αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας με 100 δις χρηματιστηριακή αξία είναι πολύ πιθανόν να σώσει την ανθρωπότητα