kourdistoportocali.comPeopleMedialandOι Adminers, ζουν και δηµιουργούν καθιστοί, ξαπλωµένοι, ηµι-όρθιοι, σε κούνιες ή σε κερκίδες!

Συνέντευξη-Τηλέμαχος Μαυράκης

Oι Adminers, ζουν και δηµιουργούν καθιστοί, ξαπλωµένοι, ηµι-όρθιοι, σε κούνιες ή σε κερκίδες!

Το advertising.gr στο νέο στρατηγείο της Admine στην Αθήνα

O Τηλέµαχος Μαυράκης, CEO της Admine, µας «ξεναγεί» στα νέα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, µας µιλάει για τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της αλλά και τους στόχους της για το µέλλον, που περιλαµβάνουν επέκταση στην Κεντρική Ευρώπη.

Συνέντευξη στον ∆ηµήτρη Τσουκαλά [advertising.gr]

H Admine µεγαλώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ποιες θα λέγατε πως είναι οι κοµβικές συνεργασίες στην πορεία της;

Τ.Μ.: Πιστεύω πως τα agencies µεταλλάσσονται όταν «πιέζονται» δηµιουργικά, και αυτό συµβαίνει όταν έρχονται πελάτες που είναι διατεθειµένοι να βγουν εκτός “comfort zone” και µαζί τους κάνεις το super extra mile. Τέτοια milestones ήταν (µε χρονική σειρά) η συνεργασία µε τον Όµιλο Σαρακάκη (Honda), µε την Τράπεζα Κύπρου, µε τον Όµιλο Μάντης (Energizer, Wilkinson Sword, ΛεΠοΓΚα), µε τη Eurobank, την Παπαστράτος, την Q Κινητή, την Domino’s Pizza.

Κάθε χρόνο έχουµε ένα στόχο: να βρίσκουµε νέες προκλήσεις και να οδηγούµε τους πελάτες µας σε νέα extra miles, ώστε να γινόµαστε κι εµείς καλύτεροι.

Tι κάνει την Admine να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισµό; Τι τη διαφοροποιεί;

Τ.Μ.: Αρκετά πράγµατα και σε αρκετά επίπεδα.

• Πιστεύουµε στη µεγάλη ιδέα που µπορεί να κάνει big impact στον πελάτη και αυτό είναι που ενώνει όλες τις οµάδες και τους 65 Adminers. Μια µεγάλη ιδέα που µπορεί να έρθει από οποιοδήποτε angle και µέσο, TVC, Content, PR, CSR ή από ένα event experience και θα κάνει τη µεγάλη διαφορά για τον πελάτη, αλλά και για εµάς.

• Επιδιώκουµε όλες µας οι δουλειές να έχουν βάθος, σκέψη, insight, άψογη εκτέλεση και craft, πολλές διαστάσεις και συνήθως προεκτάσεις PR. ∆εν κάνουµε «µια ταινία», δεν µπορούµε.

• ∆εν έχουµε «service δογµατισµό», δεν πιστεύουµε δηλαδή στις ταµπέλες Above-Digital-PR, πράγµα που είναι εµφανές και από τις διακρίσεις µας σε κάθε κατηγορία στα Ermis Awards, από Grand Ermis στο Βranded Content και Digital µέχρι PR Agency of the Year το 2018.

• Έχουµε απίστευτο κλίµα οµάδας, όποιος έχει δουλέψει στην Admine ή µε την Admine ξέρει τι σηµαίνει καλό κλίµα, γέλιo και ψυχή. ∆εν υπάρχουν ντίβες στην Admine.

Γιατί έχετε επιλέξει να έχετε τρία διαφορετικά γραφεία (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρος); Ποια είναι τα πλεονεκτήµατα αυτής της στρατηγικής, αλλά και ποιες οι προκλήσεις;

Τ.Μ.: Η ζωή το επέλεξε (γέλια). ∆εν είχαµε εξ αρχής σκοπό να µείνουµε στα στενά όρια της Θεσσαλονίκης και η «κάθοδος» (πρώτα στην Κύπρο) έγινε από το 2011. H Admine δουλεύει σήµερα µε πελάτες σε 12 χώρες και έχουµε 3 active γραφεία µε virtual οµάδες. Αυτό το virtual teams µοντέλο δουλεύει παγκοσµίως πολλά χρόνια και µόνο στην Ελλάδα ήταν ταµπού.

∆εν είναι δύσκολο. Αρκεί να αγαπάς το αεροπλάνο, το Microsoft Teams και να µην είσαι κολληµένος στο physical «να τα πούµε λίγο»;

Τα πλεονεκτήµατα πολλά, τόσο σε επίπεδο εγγύτητας µε τους πελάτες, αλλά φυσικά και σε σχέση µε το resourcing των στελεχών, πρακτικά έχουµε τρεις «αγορές» που κοιτάµε future Adminers και έχουµε µια στρατηγική «recruit where the talent is». Οπότε οι οµάδες µας, σε πολύ µεγάλο βαθµό, δεν είναι location based.

Τέλος, οι Adminers δεν βαριούνται ποτέ, γιατί προς τα κάπου, πάντα ταξιδεύουν.

Στην Αθήνα µετακινηθήκατε πρόσφατα σε νέα γραφεία; Πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή και τι σηµατοδοτεί;

Τ.Μ.: Τα νέα γραφεία και η συνεχής ενδυνάµωση του δυναµικού µας στην Αθήνα -πλέον είµαστε πάνω από 25 Adminers στο Πεντάγωνο- σηµατοδοτεί πως πλέον δηµιουργείται ένα δεύτερο, ισοβαρές powerhouse για την Admine µε διαφοροποιηµένα skills, συµπληρωµατικά της Θεσσαλονίκης. Εδώ χτυπά η ίδια Admine start-up καρδιά και υπάρχει η ίδια όρεξη και τεράστια δυναµική να κάνουµε µεγάλα πράγµατα.

Τα νέα γραφεία χαρακτηρίζονται από ένα ιδιαίτερο ύφος. Ποιο είναι το γενικό concept και πώς έχετε επιχειρήσει να αποτυπώσετε την ευρύτερη φιλοσοφία της Admine στο χώρο εργασίας;

Τ.Μ.: Καθένας από τους 4 ορόφους µας έχει τη δική του ταυτότητα, µε πολύ ιδιαίτερο ύφος. Θέλαµε τα γραφεία να είναι hommy, φωτεινά, να φτιάχνουν τη διάθεση και να παρακινούν για συνεργασία. Φτιάξαµε ένα χώρο για τους Adminers, όπου ζουν και δηµιουργούν καθιστοί, ξαπλωµένοι, ηµι-όρθιοι, σε κούνιες ή σε κερκίδες! Τελείως unpretentious. Νοµίζω πως καθρεφτίζουν µε ακρίβεια το πολύπλευρο DNA µας.

Ποια είναι τα σχέδια της Admine για τη συνέχεια; Τι προβλέπει το πλάνο σας για το µέλλον;

Τ.Μ.: Big Impact επικοινωνίες για τους πελάτες µας, κορυφή σε Ελλάδα και Κύπρο µε µεγάλες συνεργασίες και επέκταση στην Κεντρική Ευρώπη.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE