kourdistoportocali.comPeopleMedialandO Elon Musk θα ανοίξει το περίφημο CEO Council Summit της The Wall Street Journal

Breaking News

O Elon Musk θα ανοίξει το περίφημο CEO Council Summit της The Wall Street Journal

Ο Μusk, ο οποίος αγόρασε το Twitter πέρυσι για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Elon Musk πρόκειται να αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με τα εταιρικά του ταχυδακτυλουργικά καθώς συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής του CEO της Wall Street Journal.

Ο δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να γυρίσει το Twitter σε κερδοφόρο, να τροφοδοτήσει τη ζήτηση για Teslas, να αποδείξει ότι η SpaceX μπορεί να φέρει τον πύραυλο Starship της σε τροχιά μετά από έκρηξη κατά την εναρκτήρια δοκιμαστική πτήση του οχήματος και να κατευθύνει τη δημόσια συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη-γράφουν η Alexa Corse
και η Rebecca Elliott στη The Wall Street Journal.

Ο Musk πρόκειται να ξεκινήσει την εκδήλωση του WSJ στο Λονδίνο στις 2 μ.μ.

Ο EM σε μια εικονική εμφάνιση λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου αποκάλυψε τα σχέδιά του να παραιτηθεί από τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter στην πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBCUniversal, Linda Yaccarino. Ο Μusk, ο οποίος αγόρασε το Twitter πέρυσι για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ότι θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας και θα επικεντρωθεί στις τεχνικές πτυχές της πλατφόρμας.

Ο διορισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου έρχεται μετά από περισσότερους από έξι ταραχώδεις μήνες για την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την εξαγορά του Μusk, κατά τη διάρκεια των οποίων απέλυσε κορυφαία στελέχη, συρρικνώθηκε η μισθοδοσία και πρόσθεσε και βελτίωσε χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα.

Έχει ανατρέψει, για παράδειγμα, το μακροχρόνιο σύστημα επαλήθευσης του Twitter, προσφέροντας πληρωμένα σημάδια ελέγχου, στη διαδικασία μετατρέποντας το μπλε σημάδι επιλογής της πλατφόρμας σε ένα πολικό σύμβολο της ηγεσίας του για ορισμένους χρήστες. Αυτή η αλλαγή είναι επίσης μέρος των προσπαθειών του Μusk να προωθήσει τις συνδρομές σε μια προσπάθεια να καταστήσει το Twitter λιγότερο εξαρτημένο από την ψηφιακή διαφήμιση.

Το Twitter είναι σε τροχιά για να φτάσει στο νεκρό σημείο, είπε ο Μusk. Η εταιρεία, η οποία δεν αναφέρει πλέον δημόσια οικονομικά αποτελέσματα από τότε που ο Μusk την πήρε ιδιωτική, δεν έχει πραγματοποιήσει κέρδη από το 2019.

Ο Μusk δημοσιεύει συχνά στο Twitter, όπου πλέον έχει περισσότερους από 140 εκατομμύρια ακόλουθους. Έχει χρησιμοποιήσει συχνά την πλατφόρμα για να εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και κάλεσε τις κυβερνήσεις να ρυθμίσουν την τεχνολογία.

Ως μέρος της σταυροφορίας του με την τεχνητή νοημοσύνη, ο Μusk έχει επικρίνει τη Microsoft για τη δουλειά της με την τεχνητή νοημοσύνη. Έχει επίσης επικρίνει την OpenAI, την εταιρεία πίσω από το viral chatbot ChatGPT. Συνίδρυσε το OpenAI αλλά έφυγε μετά από έναν αγώνα εξουσίας. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η εμπλοκή του Μusk με το Twitter είχε εκνευρίσει κάπως τους μετόχους της Tesla οι οποίοι ανησύχησαν ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποσπούσε την προσοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla. Ο Μusk είπε ότι η πρόσληψη ενός νέου CEO του Twitter θα του επιτρέψει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην Tesla, η οποία μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων για να δελεάσει τους αγοραστές.
Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Έlon Musk είναι συνδεδεμένο με μετοχές των εταιρειών του. Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια στις μετοχές και τις αποτιμήσεις τους μπορεί να επηρεάσει άμεσα την καθαρή του αξία.

Η Tesla έχει κάνει περισσότερα τους τελευταίους μήνες για να αναδείξει τα άλλα στελέχη της και σκοπεύει να ξεκινήσει την παράδοση του pickup Cybertruck στους πελάτες αργότερα μέσα στο έτος. Ο Μusk ανήγγειλε δύο νέα μοντέλα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μusk είπε ότι η άλλη μεγάλη επιχείρησή του, η SpaceX, θα μπορούσε να ξοδέψει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στο Starship, τον πύραυλο που η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι και τον Άρη. Μια εναρκτήρια δοκιμαστική αποστολή της 20ης Απριλίου δημιούργησε ένα λοφίο που σκόρπισε συντρίμμια σε 385 στρέμματα γης και εναπόθεσε υλικό σε απόσταση 6,5 μιλίων από το σημείο εκτόξευσης. Η αποστολή ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερα λεπτά, όταν ένα σύστημα τερματισμού πτήσης στο όχημα το κατέστρεψε καθώς ο πύραυλος άρχισε να πέφτει.

Το SpaceX χρειάζεται ρυθμιστική άδεια πριν μπορέσει να επιχειρήσει άλλη μια εκτόξευση Starship. Η εταιρεία, εν τω μεταξύ, συνεχίζει την εκτόξευση του βασικού της πυραύλου Falcon 9, μεταξύ άλλων για μια αποστολή που ξεκίνησε την Κυριακή που έστειλε τέσσερις ιδιωτικούς αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στελέχη της SpaceX δήλωσαν ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν 100 εκτοξεύσεις το 2023, σε σύγκριση με 61 πέρυσι – ρεκόρ για την εταιρεία και το μεγαλύτερο από τις ιδιωτικές και κυβερνητικές εταιρείες πυραύλων σε όλο τον κόσμο.

Πολλές από τις εκτοξεύσεις του SpaceX φέτος αναμένεται να υποστηρίξουν το Starlink, τη δραστηριότητά του στο δορυφορικό Διαδίκτυο που είχε αυξηθεί σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως από τις αρχές αυτού του μήνα.

Οι ομιλητές που ακολουθούν τον Μusk στη σύνοδο κορυφής είναι η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey, ο πρόεδρος της UBS Colm Kelleher και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google Eric Schmidt, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζοντας ζητήματα όπως η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας στην τεχνητή νοημοσύνη.

—Ο Micah Maidenberg συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE