kourdistoportocali.comPeopleMedialandΜοναδικές ιστορίες σε Α’ προβολή τον Δεκέμβριο στο COSMOTE HISTORY HD

COSMOTE HISTORY HD

Μοναδικές ιστορίες σε Α’ προβολή τον Δεκέμβριο στο COSMOTE HISTORY HD

Πρεμιέρα για τα ντοκιμαντέρ «Πριμαρόλια: Το ταξίδι της μαύρης σταφίδας στον χρόνο», «Συλλέγοντας τον χρόνο» & «Μάρκος», κάθε Κυριακή

Από το ταξίδι της μαύρης σταφίδας με αφετηρία το Αίγιο μέχρι την καλλιτεχνική κληρονομιά του Μάρκου Βαμβακάρη και από το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων της Κέρου μέχρι τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή κινηματογραφικών μηχανών στον κόσμο, το COSMOTE HISTORY HD αναλαμβάνει, κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου να μας ταξιδέψει σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας και να αφηγηθεί μοναδικές ιστορίες του τόπου μας, προβάλλοντας τέσσερα εμβληματικά ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής COSMOTE TV.

Το αφιέρωμα του Δεκεμβρίου ξεκινά αυτή την Κυριακή 6/12 με την Α’ τηλεοπτική προβολή του ντοκιμαντέρ «Πριμαρόλια: Το ταξίδι της μαύρης σταφίδας στον χρόνο» (21.00). Με αφετηρία την έκθεση σύγχρονης τέχνης “Έλα στον κήπο μου” (Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2019), το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Κακαβιά αφηγείται την ιστορία της καλλιέργειας μαύρης σταφίδας –  του ελληνικού «μαύρου χρυσού» – και τη συμβολή της στην τοπική κοινωνία του Αιγίου, καθώς και σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί, την Κυριακή 13/12, το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Χρήστου Σαγιά «Συλλέγοντας τον χρόνο» (21.00), που επίσης κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD. Πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ είναι ο Δημήτρης Πιτσιόλας, κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή κινηματογραφικών μηχανών παγκοσμίως. Παρουσιάζοντας την αναγνωρισμένη εδώ και μια δεκαετία συλλογή του, που φυλάσσεται σε δύο μικρούς χώρους στην Αθήνα, ο 90χρονος -σήμερα- συνταξιούχος των ΕΛΤΑ αναπολεί το παρελθόν που κρύβουν οι μηχανές του.

Την Κυριακή 20/12, οι συνδρομητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων» (21.00), την πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV και του National Geographic στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο αποκλειστικά στην COSMOTE TV, βασίζεται στην αρχαιολογική έρευνα και τα ευρήματα του Cambridge Keros Project και επιχειρεί να αποκαλύψει πώς το νησί της Κέρου αποτέλεσε τη γενέτειρα του πολιτισμού στο Αιγαίο, πριν από 4.500 χρόνια.

Το μηνιαίο αφιέρωμα του καναλιού ρίχνει αυλαία την Κυριακή 27/12, με την τηλεοπτική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Μάρκος» (21.00), σε σκηνοθεσία του Νίκου Σκαρέντζου. Η ταινία ακολουθεί μία παρέα μουσικών, που ταξιδεύουν στη Σύρο για να συμμετάσχουν σε αφιέρωμα προς τιμήν του Μάρκου Βαμβακάρη, αναδεικνύοντας τη σημαντική κληρονομιά του εμβληματικού Έλληνα καλλιτέχνη στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή του 21ου αιώνα.

Όλα τα ντοκιμαντέρ, αμέσως μετά τη προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν θέαση στον on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Βιβλίο-βόμβα για Donald Trump> Άνθρωπος των Ρώσων για πάνω από 40 χρόνια
Ποια ανοσία της αγέλης;> Ισπανία και Τσεχία αναστέλλουν τους εμβολιασμούς
Ευφυέστατη “τρολιά” του Θάνου Τζήμερου ευτελίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών
Δύο αιώνες βαθύ κράτος. Δικάζουν τον Τζήμερο επειδή απεκάλεσε “κηφήνες” την ΑΔΕΔΥ
Truman Capote>Διασύροντας τις Κυρίες του Καλού Κόσμου
Ποια είναι η λιγότερο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο; Που βρίσκεται η Ελλάδα;
Ενας πλανήτης σε αμηχανία πριν τον όλεθρο; Φορέστε διπλή μάσκα λένε τώρα οι “ειδικοί”
Pfizer-BioNTech>Τι δείχνουν οι πρώτες μελέτες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στις μεταλλάξεις
Ζούμε το μεγάλο φιάσκο του Εμβολιασμού κατά της Covid-19;
Bill Gates για το τσιπάκι στα εμβόλια> Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;
Economist Intelligence Unit> Αυτές οι χώρες θα αποκτήσουν ανοσία στον κορωνοϊό το 2021
“Άκυρο” στην Κομισιόν από την AstraZeneca> Αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση