kourdistoportocali.comPeopleMedialand«Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία»> Η COSMOTE TV παρουσιάζει τη ζωή, την πορεία & το έργο του

COSMOTE TV

«Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία»> Η COSMOTE TV παρουσιάζει τη ζωή, την πορεία & το έργο του

Η σειρά φέρει την υπογραφή των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη

Η ζωή, η πορεία και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, του συνθέτη που θεωρήθηκε εκφραστής οραμάτων και δικαιοσύνης, ξεδιπλώνεται στην COSMOTE TV μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων «Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία». 

Η σειρά, που φέρει την υπογραφή των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, ακολουθεί τη χρονολογική σειρά της πορείας του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλύπτοντας το διαχρονικό του έργο και το πάθος με το οποίο «υπηρέτησε» τη ζωή και τη μουσική. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο ντοκουμέντο για τον άγρυπνο στοχαστή, τον αγωνιστή καλλιτέχνη και δημιουργό, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ολόκληρη διαθέσιμη στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Στον ίδιο προορισμό οι τηλεθεατές θα βρουν και τα ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης – Συνθέτης», «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια επανάσταση αρχίζει».

Πρώτος σταθμός του «Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία» είναι το διάστημα 1925-1949. Στο μικροσκόπιο του επεισοδίου, οι ρίζες του μουσικοσυνθέτη, η καταγωγή της οικογένειάς του, τα χρόνια της εφηβείας, η Κατοχή, η εξορία, το λαϊκό τραγούδι, ο Γαλατάς Χανίων κλπ. Στη συνέχεια παρακολουθούμε τα καθοριστικά γεγονότα από το 1949 έως το 1966. Στο επίκεντρο του δεύτερου επεισοδίου της σειράς τίθενται γεγονότα, όπως ο γάμος του Μίκη Θεοδωράκη, η μελοποιημένη ποίηση, ο «Επιτάφιος», οι σπουδές στο Παρίσι, το φιλμ «Ζορμπάς».

Το ταξίδι της μνήμης θα συνεχιστεί για τις περιόδους 1066-1970 και 1968-1971. Οι τηλεθεατές της COSMOTE TV θα «μεταφερθούν» στη Ζάτουνα Γορτυνίας, όπου είχε εκτοπιστεί η οικογένεια Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ενώ θα μάθουν άγνωστες λεπτομέρειες από τη σύλληψη και την κράτηση του συνθέτη στις φυλακές Αβέρωφ. Η αναδρομή θα ολοκληρωθεί με την περίοδο 1971-2000, κατά την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης αποτέλεσε φωνή κατά της Χούντας, έδωσε αξέχαστες συναυλίες και παρέλαβε το βραβείο Λένιν.

Η σειρά ρίχνει αυλαία με ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τη διαδικασία δημιουργίας της και στο οποίο μιλούν οι συντελεστές, καθώς και ο Μίκης Θεοδωράκης.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Δ. Παπαλεξόπουλος> Ευκαιρία για την Ελλάδα η ενεργειακή μετάβαση