kourdistoportocali.comPeopleMedialandMετά το Facebook καταρρέουν και τα οικονομικά του Twitter

Βreaking news

Mετά το Facebook καταρρέουν και τα οικονομικά του Twitter

Το Twitter ανέφερε αιφνιδιαστική μείωση στα τριμηνιαία έσοδα την Παρασκευή

Kαθώς οι χρήστες γυρίζουν στη πλάτη στα social media εξαιτίας του ρόλου που έπαιξαν στην επιβολή του τρόμου της κατασκευασμένης πανδημίας, το Twitter ανέφερε αιφνιδιαστική μείωση στα τριμηνιαία έσοδα την Παρασκευή — και εν μέρει κατηγόρησε τη συνεχιζόμενη μάχη του με τον Elon Musk για τα απροσδόκητα αδύναμα αποτελέσματα-σημειώνει στη New York Post o Theo Wayt.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε έσοδα 1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίμηνο Μαρτίου έως Ιουνίου — μείωση 1% από έτος σε έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, οι αναλυτές περίμεναν ότι το Twitter θα σημείωσε έσοδα 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια ανακοίνωσή του, το Twitter κατηγόρησε τους «αντι άνεμους που σχετίζονται με το μακρο-περιβάλλον καθώς και την αβεβαιότητα που σχετίζεται με την εκκρεμή εξαγορά του Twitter από μια θυγατρική του Elon Musk».

Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν 2,3% στα 38,60 δολάρια την Παρασκευή.

Η έκθεση κερδών έρχεται καθώς το Twitter και ο Musk προετοιμάζονται για μια δίκη του Δικαστηρίου του Delaware που πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Το Twitter θέλει να αναγκάσει τον Μusk να προχωρήσει στην αρχική του συμφωνία για την αγορά του ιστότοπου για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ενώ ο Μusk θέλει να βγει από τη συμφωνία λόγω ανησυχιών για τα bots στον ιστότοπο.

Η εταιρεία είπε την Παρασκευή ότι δεν θα φιλοξενήσει κλήση κερδών λόγω της «εκκρεμούς εξαγοράς» του Μusk.

«Ο ακριβής χρόνος ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, αν όχι καθόλου, δεν μπορεί να προβλεφθεί, επειδή η συγχώνευση υπόκειται σε εν εξελίξει δικαστική διαμάχη, την έγκριση της συμφωνίας συγχώνευσης από τους μετόχους μας και την ικανοποίηση των υπόλοιπων όρων κλεισίματος», ανέφερε το Twitter.

Ενώ νομικοί αναλυτές λένε ότι το Twitter έχει ισχυρά επιχειρήματα κατά του Musk, η τρέχουσα τιμή της μετοχής της εταιρείας δείχνει ότι η Wall Street παραμένει δύσπιστη ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί.

Ακόμα κι αν το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ τον διατάξει να αγοράσει την εταιρεία, ο Μασκ θα μπορούσε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Θα μπορούσε επίσης θεωρητικά να νικήσει το κοστούμι του Twitter, να πληρώσει ένα ασήμαντο ποσό 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ή να διαπραγματευτεί μια συμφωνία.

Τα αδύναμα αποτελέσματα του Twitter έρχονται αφότου η μητρική Snapchat, Snap Inc. δημοσίευσε αδύναμα αποτελέσματα και αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη την Τετάρτη, επικαλούμενη «απίστευτα δύσκολες» συνθήκες καθώς οι διαφημιστές περικόπτουν τις δαπάνες.

Οι πληθωριστικές πιέσεις και οι φόβοι για ύφεση φέτος ανάγκασαν τις μάρκες να επανεξετάσουν τα marketing budgets.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Μετά τους επιφανείς Εβραίους καθηγητές του Columbia University έρχονται συνάδελφοί τους του Stanford University να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι πιο επικίνδυνα από τον ιό. Επιστολή σε Biden-Johnson
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Henry Kissinger> Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για ζητήματα που εν μέρει δημιουργήσαμε
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Σάρωσε η εκλεκτή του Trump στο Wyoming
Αποκάλυψη New York Times> Απάτες δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα προγράμματα ανακούφισης για την Covid-19 στις ΗΠΑ
Ανδρέας Σταματιάδης-Ανθή Παπακώστα> Χόρεψε μαζί μου ως το τέλος του πολέμου. Σκηνοθεσία Τίγρης
Αποκάλυψη> Η Angelina Jolie έχει μηνύσει το FBI απαιτώντας να μάθει γιατί ο Brad Pitt δεν συνελήφθη για βιαιοπραγία εναντίον εκείνης και των παιδιών της
Αντώνης Δρογώσης> Ο Αρχιτέκτονας που υπογράφει ίσως το πιο φιλόξενο ξενοδοχείο της Μυκόνου. Αυτό είναι το Atlantis
O Leonardo DiCaprio χρησιμοποίησε ομάδα μαύρου χρήματος για να χορηγήσει αγωγές κατά εταιριών πετρελαίου για τη κλιματική αλλαγή