kourdistoportocali.comPeopleMedialandΑλέξης Τσίπρας>Με κυκλωτική επίθεση ετοιμάζεται να κάνει το Μαξίμου Καπιτώλιο

Χατζής-Παναγιωτόπουλος αντί Βαξεβάνη

Αλέξης Τσίπρας>Με κυκλωτική επίθεση ετοιμάζεται να κάνει το Μαξίμου Καπιτώλιο

Έφτασε στη Πάτρα με το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου στο οποίο επέβαιναν οι Προκόπης Παυλόπουλος, η ίδια η Κατερίνα, και καμιά 20αριά πασίγνωστοι επιχειρηματίες

Με κυκλωτική επίθεση από τα κάστρα της επαρχίας προς την Αθήνα ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας την επιστροφή του στο Μέγαρο Μαξίμου. Έχοντας αφιερώσει όλο αυτό το διάστημα στη μελέτη του εγχειριδίου Η Τέχνη του Πολέμου του αιμοδιψή  Κινέζου στρατηγού Sun Tzu αποφάσισε να κάνει πράξη τις διδαχές του.

Γράφει ο Δήμος Αβραμόπουλος

Η Τέχνη του Πολέμου έγινε πιο αγαπημένο βιβλίο για τον Αλέξη από το Κεφάλαιο του Μαρξ το οποίο επειδή βαριόταν να το διαβάσει έβαζε τον Καρανίκα να το διαβάζει φωναχτά και ο Αλέξης το άκουγε ανάμεσα σε μπάφους, καπνούς και βρισιές.

Πλάτη στον Αλέξη ώστε να καταλάβει εκ νέου τα ανάκτορα του Μαξίμου βάζουν γνωστοί επιχειρηματίες στους οποίους έλειψε ο Αλέξης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας έφτασε στη Πάτρα με το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου στο οποίο επέβαιναν οι Προκόπης Παυλόπουλος, η ίδια η Κατερίνα, και καμιά 20αριά πασίγνωστοι επιχειρηματίες που είχαν τον Αλέξη και τη Περιστέρα σαν παιδιά τους (την Περιστέρα σαν εγγονή) ώστε να εμψυχώσουν τον ηγέτη ενόψει της επιστροφής του.

Η Πάτρα δεν επιλέχθηκε τυχαία ως αφετηρία της επιστροφής του Αλέξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Επειδή θεωρείται κάστρο των οξυδερκών Παπανδρεικών η εκ νέου πτώση της Πάτρας στα χέρια του Τσίπρα θα εκτοξεύσει τις πιθανότητές του εγχειρήματος.

Στη κοσμοπολίτικη Πάτρα τον αρχηγό του Σύριζα υποδέχθηκαν οι φίλοι του Σύριζα δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Νίκος Παναγιωτόπουλος στους οποίους ο Αλέξης έδωσε συνέντευξη για λογαριασμό της εφημερίδας Νεολόγος από τον οποίο ο Μαρινάκης πρέπει να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα γιατί αντιγράφει το κασέ των ΝΕΩΝ χαχα.

Η επιλογή του Νεολόγου και όχι του Documento του Κώστα Βαξεβάνη δείχνει τη πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να πλασάρει το νέο κεντρώο του προφίλ  και να αποκοιμίσει τις μάζες ώστε να επιστρέψει στο γουβέρνο. Αφού επιστρέψει θα γίνει του Καπιτωλίου και δεν θα το εγκαταλείψει παρά μόνο νεκρός-οπότε θα τον διαδεχθούν οι γιοι του.

Ο Νεολόγος μετά τον Τσίπρα θα φιλοξενήσει συνέντευξη της οξυδερκούς Φώφης Γεννηματά την οποία ως γνωστόν κρατάνε στη θέση της με νύχια και με δόντια ώστε να βρίσκεται το χαζοΚΙΝΑΛ στο 4,5% και να μην αποτελεί απειλή για τον Σύριζα.

Αυτή την Παρασκευή λοιπόν στις 22 Ιανουαρίου 2021, ο «Νεολόγος» των Πατρών κυκλοφορεί με αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, απαντά στα ερωτήματα των Τάκη Χατζή και του Νίκου Παναγιωτόπουλου και δίνει ειδήσεις που θα συζητηθούν.

Χα,χα…

Δεν έχει φτάσει στις μέρες μας αρχαιότερη πραγματεία περί πολέμου, από το έργο του Κινέζου στρατηγού Sun Tzu «Η Τέχνη του Πολέμου».

Γράφτηκε στην λεγόμενη «κλασική» Κινεζική περίοδο, μεταξύ του 400π.Χ. και του 320π.Χ.

Ο Sun Tzu δεν είναι ένας ακόμα αιμοδιψής στρατηγός της Ιστορίας. Από την πρώτη σελίδα της πραγματείας του, άλλωστε ορίζει τον πόλεμο ως την έσχατη λύση. Και δηλώνει σαφώς ότι θα πρέπει να φροντίζουμε να είναι όσο γίνεται πιο σύντομος για να επιφέρει το ελάχιστο δυνατό κόστος σε ζωές και υλικά αγαθά στους δύο αντιπάλους.

Πολλοί είναι εκείνοι που εφάρμοσαν τη θεωρία του Sun Tzu στα παιδία των μαχών της σύγχρονης Ιστορίας. Σήμερα όμως; Πού θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια πολεμική θεωρία, που αναπτύχθηκε πριν 2.500 χρόνια;

Μπορεί οι πόλεμοι να μειώθηκαν και τα όπλα να άλλαξαν, αλλά η πολεμική διάθεση της ανθρώπινης φύσης παρέμεινε αμετάβλητη στο πέρασμα των αιώνων. Απλώς μεταφέρθηκε από τα πεδία των μαχών στα πεδία των επιχειρήσεων.

Για αυτό η Τέχνη του Πολέμου του Sun Tzu θα είναι επίκαιρη, όσο θα διεξάγονται «πόλεμοι», δηλαδή όσο θα υπάρχουν άνθρωποι.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Η τέχνη του πολέμου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία ή στην ήττα. Συνεπώς, πρέπει να τον γνωρίζει ο μαχητής σε βάθος.

2. Στον πόλεμο πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι εξής πέντε παράγοντες:

(1) Ψυχική επιρροή. Δηλ. ό,τι εμπνέει τους ανθρώπους να αγαπούν τους ηγέτες τους, τόσο, ώστε να τους ακολουθούν στη ζωή και το θάνατο, χωρίς να φοβούνται να ρισκάρουν.

(2) Περιβάλλον. Δηλ. το κρύο και τη ζέστη, το χειμώνα και το καλοκαίρι, τη νύχτα και την ημέρα, στις πολεμικές επιχειρήσεις.

(3) Προβλεψιμότητα. Δηλ. το τι θα συναντήσει κάποιος στην πορεία. Αν το έδαφος βαδίζεται εύκολα ή δύσκολα, αν είναι πεδινό ή ορεινό, αν έχει στενά περάσματα και που καιροφυλακτεί ο θάνατος.

(4) Διοίκηση. Δηλ. σε τι βαθμό ο στρατηγός διαθέτει τις αρετές της σοφίας, της ειλικρίνειας, της ανθρωπιάς, του θάρρους και της αυστηρότητας.

(5) Οργάνωση. Δηλ. τον έλεγχο, την σωστή ιεραρχία των στελεχών, τις προμήθειες του στρατού με τα απαραίτητα και την εξασφάλιση ανεφοδιασμού.

3. Δεν υπάρχει στρατηγός που να μην έχει αντιμετωπίσει αυτούς τους πέντε παράγοντες. Όσοι τους σέβονται νικούν. Όσοι τους αγνοούν, ηττώνται.

4. Θα μπορέσω να προβλέψω ποια πλευρά θα νικήσει και ποια θα ηττηθεί αν μου πείτε:

· ποιος από τους ηγέτες διαθέτει την καλύτερη ψυχική επιρροή στο στρατό του

· τίνος ο στρατός είναι πιο εξοικειωμένος με το περιβάλλον

· τίνος στρατηγού οι εντολές και οι οδηγίες εκτελούνται αμεσότερα κι αποτελεσματικότερα

· ποιος διαθέτει καλύτερα εκπαιδευμένους ηθικά και σωματικά αξιωματικούς κι άντρες

Και

· ποιος χειρίζεται την επιβράβευση και την τιμωρία με τον πιο δημιουργικό και φωτισμένο τρόπο.

5. Αν την ηγεσία αναλάβει στρατηγός που ασπάζεται τη στρατηγική μου, είναι βέβαιο ότι θα νικήσει. Κρατήστε τον! Αν την αναλάβει ένας που αρνείται να την ακολουθήσει, είναι βέβαιο ότι θα ηττηθεί. Αποπέμψτε τον!

6. Αφού υιοθετήσει τη στρατηγική μου, ο στρατηγός οφείλει, επιπλέον, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που αυτή προσφέρει. Λέγοντας «προϋποθέσεις» εννοώ ότι θα πρέπει να ενεργήσει σύμφωνα με το τι είναι επωφελές κι έτσι να ελέγξει την ισορροπία της όλης επιχείρησης:

· Κάθε πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Το σκοτεινό μυστικό της Λαμίας
Οι σκληροί δεν χορεύουν. Ο Ζούλιας αποκαλεί επαγγελματία ηλίθιο τον Κούγια!
Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Ένας πράκτορας στο σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών
Το πείραμα του τρόμου> Δείτε πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός σε κομμωτήρια και νοσοκομεία
Κώστας Κούρκουλος>Να προστατέψουμε τη μνήμη των γονιών μας από τον Τσίπρα και τον οχετό του
Eίναι τελικά η σπιρουλίνα το θαυματουργό φάρμακο κατά της πανδημίας;
Συγκλονιστικός ο David Attenborough στον ΟΗΕ> Δεν υπάρχει επιστροφή για τον πλανήτη
Πιο τρομακτικός απ’ όλους ο καλιφορνέζικος “σούπερ-κορωνοϊός”
To αφεντικό της Goldman είναι οργισμένος με την τηλεργασία. -Να σταματήσει αυτό το βιολί
Από τον Κουφοντίνα στον Manolo Petsitis
Οι “καλοί γονείς” και τα κανάλια στέλνουν “εμπόρευμα” στους Λιγνάδηδες και στο Ντουμπάι