kourdistoportocali.comPeopleHealthΣακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1

Νεανικός Διαβήτης

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων από την ΠΕΑΝΔ

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη “ΠΕΑΝΔ” διοργανώνει για 3η χρονιά το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο προηγούμενων προγραμμάτων, μέσω των οποίων εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 580 σχολικοί νοσηλευτές, η ΠΕΑΝΔ σε συνεργασία με καταξιωμένους ομιλητές, οργανώνει για 3η χρονιά ένα νέο, δυναμικό και διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που επιβάλλει η επιδημία του κορωνοϊού.

Σκοπός της ΠΕΑΝΔ είναι η αμέριστη στήριξη και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Σχολικών Νοσηλευτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αλλά και των Γονέων παιδιών με ΣΔτ1, προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές σχολικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την φροντίδα των παιδιών με Διαβήτη τύπου 1 σε ολόκληρη τη χώρα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται και είναι σχεδιασμένο για νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας που είναι διορισμένοι για το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔτ1 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε νοσηλευτικό προσωπικό που επιθυμεί να επιμορφωθεί πάνω στο ΣΔτ1. Επιπλέον, η ΠΕΑΝΔ παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος και σε γονείς παιδιών με ΣΔτ1, καθώς συμμερίζεται την αγωνία και την ανάγκη τους για συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης είναι συνολικής διάρκειας 22 ωρών, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 16 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2020 και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια του Προγράμματος Εκπαίδευσης είναι μεταξύ άλλων: Η Διαχείριση Υπογλυκαιμίας και Υπεργλυκαιμίας στο Σχολείο, η Διατροφή στο Σχολείο, το Σύστημα Συνεχούς Καταγραφής, η Διαχείριση Φυσικής Δραστηριότητας και Ασθένειας στο σχολείο, το σύστημα αντλίας ινσουλίνης, η Ψυχολογική Προσέγγιση/Υποστήριξη παιδιού και οικογένειας, ενώ θα υπάρχει πρακτικό διαδραστικό φροντιστήριο για τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ. Σοφία Μανέα και ο κ. Ιωάννης-Ανάργυρος Βασιλάκης, παιδίατρος, εξειδικευμένος στην Παιδοενδοκρινολογία και Διαβητολογία , επιμελητής Β’ της Μονάδας Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Η συμμετοχή θα είναι αποκλειστικά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας της ΠΕΑΝΔ (live streaming) ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν live τις διαλέξεις, να τις παρακολουθήσουν εντός δυο ημερών από τη διεξαγωγή της κάθε διάλεξης.

Το κόστος συμμετοχής είναι συμβολικό και καθορίζεται στα 40€ ανά συμμετέχοντα, καθώς επιχορηγείται οικονομικά από την “ΠΕΑΝΔ”. Όσοι εκ των συμμετεχόντων επιθυμούν να τους αποσταλεί το πλήρες πακέτο με όλα τα αναλώσιμα υλικά για τον σακχαρώδη διαβήτη που θα χρειαστούν για την παρακολούθηση της πρακτικής εκπαίδευσης, υπάρχει επιπλέον κόστος 30€ ανά συμμετέχοντα, το οποίο καταβάλλεται σε δεύτερο χρόνο έως 18 Νοεμβρίου ή και εξ αρχής με την αίτηση εγγραφής (συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής με courier). Για τους γονείς μελών της ΠΕΑΝΔ το κόστος συμμετοχής είναι 20€ ή 40€ για γονείς μη μελών.

Η εγγραφή στο πρόγραμμα είναι έως τις 13 Νοεμβρίου 2020 στο e-mail: info@peand.gr και περισσότερες πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την καταβολή της συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο site της ΠΕΑΝΔ πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα εκπαίδευσης

Εισηγητές στο Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών για το Σακχαρώδη Διαβήτη της ΠΕΑΝΔ:

  • ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ: Παιδίατρος, Εξειδικευμένος στην Παιδοενδοκρινολογία & Διαβητολογία, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ., Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Διαβήτη Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
  • ΔΟΥΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: Κλινική Ψυχολόγος, Μ.Α., Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης, Συνεργάτης Εργαστηρίου Συστημικής Εκπαίδευσης και Θεραπείας “ΝΟΗΜΑ”
  • ΚΑΡΑΒΑΝΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Ιατρείου της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού»
  • ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ: Msc, PhDc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
  • ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Therapy Specialist – Diabetes, Medtronic Diabetes Shop
  • ΚΩΣΤΕΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ: MD, MSc, PhD, Παιδίατρος, Επιμελήτρια Β’, Ενδοκρινολογικό- Αύξησης και Ανάπτυξης Τμήμα Γ.Ν.Π Παίδων “Π&Α Κυριακού”
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ: Registered Nurse, MSc, PhD, Product Specialist, Business Unit: Check up, Menarini Diagnostics
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Product Manager, Abbott
  • ΜΑΝΕΑ ΣΟΦΙΑ: Πρόεδρος του συλλόγου «Π.Ε.Α.Ν.Δ.»
  • ΠΑΝΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ: Παιδίατρος με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία, Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, MEDITERRANEO

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν με την λήξη του προγράμματος πιστοποιητικό παρακολούθησης με την προϋπόθεση ότι συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος στις διαλέξεις.

Η ΠΕΑΝΔ παρακαλεί θερμά τους γονείς παιδιών με διαβήτη να ενημερώσουν το Σχολικό Νοσηλευτή τους, προκειμένου να επωφεληθεί από το πρόγραμμα εκπαίδευσης που προσφέρει η ΠΕΑΝΔ και στόχο έχει την καλύτερη διαχείριση της ρύθμισης του παιδιού τους.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE