kourdistoportocali.comPeopleHealth«Πάμε Κατασκήνωση με την ΠΕΑΝΔ και Μένουμε Ασφαλείς!»

Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη

«Πάμε Κατασκήνωση με την ΠΕΑΝΔ και Μένουμε Ασφαλείς!»

Κατασκήνωση για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

«Πάμε κατασκήνωση και Μένουμε Ασφαλείς». Με το σύνθημα αυτό η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη καλωσορίζει και αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά με Σακχαρώδη διαβήτη στα κατασκηνωτικά της προγράμματα τα οποία συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια λειτουργίας.

Η ΠΕΑΝΔ –  το πρώτο σωματείο που οργάνωσε κατασκήνωση για παιδιά με διαβήτη στην Ελλάδα το 1991– δίνει και φέτος τη διέξοδο στα παιδιά με Διαβήτη και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα χωρίς να διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα παιδιά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού και  ακολουθώντας  πιστά τις συστάσεις των ειδικών, με 24ωρη ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την 2η κατασκηνωτική περίοδο της Πανελλήνιας  Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) από 1 έως 15 Αυγούστου 2020 μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κατασκηνωτικού προγράμματος τον Ιούλιο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις  της φιλόξενης κατασκήνωσης «The  Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και παιδιών με συγγενική ή φιλική σχέση με κατασκηνωτή της ΠΕΑΝΔ, θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους έως 31/07/20 στο e-mail της ΠΕΑΝΔ (info@peand.gr)  ή να επικοινωνήσουν στο 210-7796660 (καθημερινά 10 π.μ. -2 μ.μ.).

Ο 1ος κύκλος της κατασκηνωτικής περιόδου της ΠΕΑΝΔ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες ημέρες με τη συμμετοχή 26 παιδιών που έζησαν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές με πολύ κολύμπι, παιχνίδι και διασκέδαση, μένοντας ασφαλή.

Τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 μπορούν να απολαύσουν με απόλυτη ασφάλεια τα οφέλη της κατασκήνωσης και αυτή την περίοδο που ενδημεί ο κορωνοϊός, χωρίς να διαφοροποιούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, έτσι όπως διατυπώθηκαν σε ειδική επιστημονική εκδήλωση της ΠΕΑΝΔ.

Η ΠΕΑΝΔ -μετά από εμπειρία 30 ετών στην οργάνωση κατασκηνωτικών προγραμμάτων – φέτος  λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εφάρμοσε ακόμα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας προκειμένου να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό και κάτω από τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΕΑΝΔ συνίστανται στην αυστηρή τήρηση των πρακτικών υγιεινής, στον συστηματικό καθαρισμό, απολύμανση και εξαερισμό των χώρων, στην εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, στον περιορισμό της κοινής χρήσης αντικειμένων, στην εκπαίδευση του προσωπικού  και στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ – το μοναδικό φέτος για τα παιδιά με διαβήτη σε ολόκληρη τη χώρα – φιλοξενείται στη δημοφιλή πρότυπη κατασκήνωση «The Ranch»  που βρίσκεται σ’ ένα ειδυλλιακό αλπικό τοπίο στο Σοφικό Κορινθίας.

Τα παιδιά της ΠΕΑΝΔ συμμετέχουν στο πλήρες ψυχαγωγικό και αθλητικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης «The Ranch» σε ομάδες που αποτελούνται από παιδιά με και χωρίς διαβήτη, χωρίς διακρίσεις, ενώ εκπαιδεύονται παράλληλα και στη σωστή διαχείριση του διαβήτη. Στο πλευρό τους βρίσκεται όλο το 24ωρο γιατρός και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που διαμένει μαζί τους και αναλαμβάνει την καθημερινή φροντίδα των παιδιών ενώ υπάρχει τακτική επικοινωνία με τον θεράποντα γιατρό του κάθε παιδιού, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν εγκαίρως την αίτησή τους για το 2ο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ, ενώ το κόστος του προγράμματος μπορεί να καλυφθεί από το ασφαλιστικό ταμείο των γονιών ή τον ΟΑΕΔ ή ιδιωτικά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΠΕΑΝΔ https://www.peand.gr/ ή επικοινωνήστε καθημερινά στο 210-7796660.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο