kourdistoportocali.comPeopleHealthΌλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Διαδικτυακή Ημερίδα της ΠΕΑΝΔ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ότι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και συναισθανόμενη τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, οργανώνει τη 2η Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 – 19:30 με θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ότι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους».

Η 2η Διαδικτυακή Ημερίδα είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η ΠΕΑΝΔ, ως βασικός συμπαραστάτης εδώ και 37 χρόνια των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», οργανώνει για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 διαδικτυακή ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της αλλά και γενικότερα τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους για τις προόδους και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη διαχείριση του ΣΔτ1.

Η ημερίδα χωρίζεται σε 2 ενότητες. Στο α’ μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν επίκαιρα ιατρικά ζητήματα (κορωνοϊός και διαβήτης, εμβολιασμοί, υποστήριξη παιδιών, κ.α.) ενώ στο β’ μέρος θα δοθεί βήμα σε εξειδικευμένους τεχνοκράτες για τα δικαιώματα των ατόμων με ΣΔτ1 και σε εκπροσώπους φαρμακευτικών  εταιρειών για τις τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, όπως νέες συσκευές μέτρησης του σακχάρου, νέα ψηφιακά εργαλεία, κ.λπ..

Η 2η διαδικτυακή ημερίδα της ΠΕΑΝΔ θα προβληθεί  μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (www.peand.gr).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ότι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματα τους»

Α΄ Μέρος

  • 17:00 – 17:15. Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σ. Μανέα και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.
  • 17:15–17:30. “COVID-19 & ΣΔτ1. Νεότερες εξελίξεις”

Ανδριανή Γερασιμίδου Βαζαίου, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων  “Π&Α Κυριακού”.

  • 17:30–17:45. “Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, εκτός από τον κορωνοϊό υπάρχουν και άλλα θέματα υγείας για τα παιδιά με Διαβήτη: ρύθμιση, παρακολούθηση, εμβολιασμοί”

Δημήτριος Δελής, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθυντής Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”.

  • 17:45–18:00. “Ανησυχίες, προβληματισμοί, σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο για το παρόν και το μέλλον του παιδιού με ΣΔτ1”

Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος | Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

  • 18:00–18:15. “Η συνεχής υποστήριξη των παιδιών με ΣΔτ1 και των οικογενειών τους από την Π.Ε.Α.Ν.Δ. ενισχύει τη μελλοντική θετική στάση ζωής τους”

 Σοφία Μανέα, Πρόεδρος Π.Ε.Α.Ν.Δ.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (15 λεπτών)

Β΄ Μέρος

  • 18:30- 18:45. “Ζώντας με ΣΔτ1. Ποια είναι τα δικαιώματά μου”

Στολάκη Αθανασία,  Οικονομολόγος, Msc Ειδικός σε θέματα φορολογικής πολιτικής και κοινωνικής πρόνοιας.

  • 18:45-19:00. “Νομική προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών με ΣΔτ1”

Κατερίνα Φραγκάκη,  Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος ΙΣΑ.

  • 19:00- 19:15. Abbott. “Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη”

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,  MBA, Product Manager Abbott.

  • 19:15- 19:30. Menarini. Glucomen Day CGM Menarini  Diagnostics. “Η αξία του κάθε λεπτού”

Εύα Κωνσταντάκη, Registered Nurse, MSc, PhD, Product Specialist, Business Unit: “Check up, Menarini Diagnostics”.

  • 19:30. Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

 

Οι ερωτήσεις αποστέλλονται την ώρα της τηλε-ημερίδας και απαντώνται από τους ειδικούς επιστήμονες.

Για την υλοποίηση της 2ης διαδικτυακής ημερίδας της ΠΕΑΝΔ πολύτιμοι συμπαραστάτες ως χορηγοί οι εταιρείες Ascensia, Abbott, Lilly, Loux και Menarini.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΑΚΤΟ> Μόλις στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα