kourdistoportocali.comPeopleHealthΛίφτινγκ προσώπου: Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα

facelift

Λίφτινγκ προσώπου: Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα

Οι εξελιγμένες μέθοδοι facelift υπόσχονται ένα γρήγορο, ανώδυνο και, κυρίως, φυσικό αποτέλεσμα

Λίφτινγκ στα 40, στα 50 ή στα 60; Όποτε κι αν αποφασίσει κάποιος/α να το κάνει, είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, με τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια. Η Πλαστική Χειρουργική έχει εξελιχθεί ταχύτατα τα τελευταία χρόνια και έχει αποδείξει ότι ο χρόνος μπορεί, πράγματι, να γυρίσει πίσω, χάρη στις εξελιγμένες μεθόδους facelift, που υπόσχονται ένα γρήγορο, ανώδυνο και, κυρίως, φυσικό αποτέλεσμα.

Με την πάροδο των ετών και την αθροιστική έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία, το καθημερινό άγχος, το κάπνισμα, την (όχι πάντα) καλή διατροφή που ακολουθούμε, κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, βλέπουμε τα σημάδια του χρόνου στην επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού μας.

«Η επιδερμίδα είναι ο καθρέφτης όλων των συνηθειών μας και αξίζει ιδιαίτερη περιποίηση», υπογραμμίζει ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS (www.agaitanis.gr).

«Η ρυτιδοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση, που έχει ως στόχο να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου, διατηρώντας, όμως, τα φυσικά χαρακτηριστικά του», προσθέτει ο κ. Γαϊτάνης και απαντά στις πιο κοινές ερωτήσεις γύρω από τη διαδικασία του facelift.

Ποια είναι τα αποτελέσματα του facelift;

Με το facelift ο πλαστικός χειρουργός ακολουθεί μια σειρά από ειδικές τεχνικές, με τις οποίες σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική τους θέση, απομακρύνοντας παράλληλα το δέρμα που περισσεύει.

Το αποτέλεσμα, που επιτυγχάνεται, είναι ο ασθενής να φαίνεται ξεκούραστος και φρέσκος, χωρίς να είναι άμεσα αντιληπτό ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματα αυτά διαρκούν από επτά έως δέκα χρόνια.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται ένα facelift; 

Η επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής συνιστάται συνήθως σε ηλικίες από 45 έως 70 ετών, που είναι περισσότερο εμφανή τα σημάδια της γήρανσης.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Όπως εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης, η επέμβαση γίνεται είτε με τοπική, είτε με ολική αναισθησία. Ο ιατρός αξιολογεί αρχικά τις ανάγκες του ασθενή, καθώς και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και αναλόγως προτείνει το είδος ρυτιδοπλαστικής, που του ταιριάζει, όπως το S-lift, το MACS-lift, το mini-lift ή την ολική ρυτιδοπλαστική (full facelift).

«Όσον αφορά στις χειρουργικές τομές, αυτές βρίσκονται μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και σε περιοχές όπου φυσιολογικά υπάρχουν ελαφριές ρυτίδες, όπως μπροστά και πίσω από το αυτί. Ο πλαστικός χειρουργός κινητοποιεί το δέρμα σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, τοποθετώντας τους μυς και το λίπος στην αρχική, την πιο νεανική τους θέση», επισημαίνει ο ειδικός.

Οι ιστοί συγκρατούνται από ισχυρά ράμματα στην καινούρια τους θέση και το δέρμα του προσώπου τοποθετείται στην επιθυμητή κατάσταση.

Λίγα λόγια για τη νέα τεχνική MACS lift

Η τεχνική MACS-lift είναι μία νέα, σύγχρονη τεχνική για την ανόρθωση του προσώπου και του λαιμού, με μικρότερες τομές και πιο γρήγορη ανάρρωση. Οι τομές κρύβονται γύρω από τις φαβορίτες  και μόνο μπροστά από το αυτί. Κινητοποιούνται οι ιστοί για 5-6cm μπροστά από το αυτί, λέει ο πλαστικός χειρουργός.

«Τοποθετούνται δυνατά χειρουργικά ράμματα σε δύο κύκλους, που ανορθώνουν τον λαιμό και το πρόσωπο στην καινούργια τους θέση και στηρίζονται στην βαθιά περιτονία του προσώπου. Με τη συγκεκριμένη τεχνική η ανάρρωση είναι ταχεία», λέει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

Πλεονεκτήματα της τεχνικής MACS-lift:

  • φυσικό αποτέλεσμα
  • μεγάλη ανόρθωση των ιστών
  • μικρές τομές, που δεν είναι εμφανείς, παρά μόνο μπροστά από το αυτί
  • γρήγορη ανάρρωση

Συνδυαστικά γίνεται με έγχυση λίπους (λιπομεταφορά) γύρω από τα χείλη,  στο πιγούνι και στις ρινοπαρειακές, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Το λίπος, που  παίρνει ο χειρουργός από την κοιλιά,  έχει αυξητικούς παράγοντες, αναζωογονεί το δέρμα του προσώπου και δίνει λάμψη, όταν τοποθετείται στο πρόσωπο. Έτσι επιτυγχάνεται και ανόρθωση των ιστών και λαμπερό δέρμα, χωρίς μικρές και μεγάλες ρυτίδες.

Συνδυασμός facelift ή Macs-Lift με ρυτιδοπλαστική λαιμού

Ο συνδυασμός του facelift και της ρυτιδοπλαστικής λαιμού έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και προτείνονται κυρίως σε μεγάλου βαθμού χαλάρωση, σε περιπτώσεις, δηλαδή, όπου οι μη επεμβατικές διαδικασίες δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αφαιρείται το περιττό λίπος και η περίσσια δέρματος και ανορθώνονται οι μύες της περιοχής. Μετά την επέμβαση το πρόσωπο έχει φρέσκια, λαμπερή και ανανεωμένη όψη, διατηρώντας, όμως, τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

«Η καινούργια τεχνική facelift, το Macs-Lift που, όπως προαναφέραμε, είναι λιγότερο παρεμβατική μέθοδος, μπορεί να συνδυαστεί με τη ρυτιδοπλαστική λαιμού. Γίνεται με μικρότερες τομές από το κοινό facelift, για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα και για πιο άμεση ανάρρωση. Ενδείκνυται για μικρού ή μέτριου βαθμού χαλάρωση στο πρόσωπο», καταλήγει ο κ. Γαϊτάνης.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

To Ζειμπέκικο μιας Πριγκίπισσας [VIDEO]
Στο Ισραήλ το 30% των θανάτων αφορά σε πλήρως εμβολιασθέντες. Μάχη για τη ζωή του δίνει γνωστός δήμαρχος βορείων προαστίων
Μονομαχία Κύρτσου-Μπακογιάννη για το θάνατο της Φώφης
Φώφη Γεννηματά> Οι δύσκολες τελευταίες δύο εβδομάδες και ο αποχαιρετισμός
Πάνω από 1.750.000 ανεμβολίαστοι Ισραηλινοί βρίσκονται στο επίκεντρο της επικοινωνίας. Γιατί ο Joshua Kimmich της Bayern Μονάχου ανάβει φωτιές
Ο συγκλονιστικός λαός του Ισραήλ δείχνει το δρόμο. Aισιοδοξία αλλά και επιφυλάξεις για το εμβόλιο της Pfizer
Deutsche Welle> Να τινάξει την κυβέρνηση Ερντογάν στον αέρα απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Πέθανε η Φώφη. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τόσο ξαφνικά…
Η Καθημερινή παρουσιάζει 6 θεωρίες για το Τέλος του Κόσμου και το Κουρδιστό Πορτοκάλι τη 7η!
Διακρίσεις για τον ΟΠΑΠ στα Event Awards 2021
Εικόνες από τη συνάντηση Βαρθολομαίου με Biden και Blinken
Eπάγγελμα>Το Κορίτσι του Μπαμπά