kourdistoportocali.comPeopleHealthΑσφαλείς διακοπές για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1

Κατασκήνωση της ΠΕΑΝΔ

Ασφαλείς διακοπές για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1

Εγγραφές έως τις 20 Ιουνίου 2021

Με την εμπειρία 30 ετών στα κατασκηνωτικά προγράμματα για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) προγραμματίζει και φέτος την 31η καλοκαιρινή κατασκήνωσή της.

Από τις 2 έως τις 16 Αυγούστου 2021 η πρότυπη κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας, θα φιλοξενήσει και φέτος το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ για παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να προγραμματιστεί άλλη μία κατασκηνωτική περίοδος το β’ 15νθήμερο Ιουλίου, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από γονείς και παιδιά με διαβήτη τύπου 1.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Ιουνίου 2021.

Η καλοκαιρινή κατασκήνωση της ΠΕΑΝΔ πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι από το 1991 και μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.600 παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 από όλη την Ελλάδα, έχουν φιλοξενηθεί στα κατασκηνωτικά της προγράμματα.

Η ΠΕΑΝΔ σε συνεργασία με καταξιωμένους παιδοδιαβητολόγους, διαιτολόγους, νοσηλευτές και ψυχολόγους καθώς και με εξειδικευμένα έμπειρα στελέχη κατασκηνώσεων, οργανώνει με ασφάλεια τις κατασκηνωτικές διακοπές των παιδιών με νεανικό διαβήτη για ανεπανάληπτες καλοκαιρινές στιγμές.

Η κατασκήνωση της ΠΕΑΝΔ αποτελεί μία ασφαλή επιλογή των γονιών που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους μία αξέχαστη εμπειρία σε απολύτως προστατευμένες συνθήκες, τόσο σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού όσο και στη φροντίδα και ρύθμιση του διαβήτη.

Η ΠΕΑΝΔ με τη μακροχρόνια προσφορά της στην οικογένεια με διαβήτη τύπου 1 και αναγνωρίζοντας τις αγωνίες των γονιών, έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο λειτουργίας που εξασφαλίζει και συνδυάζει την ασφαλή διαμονή των παιδιών, τη διασκέδαση και τη χαλάρωση των διακοπών αλλά και τη σωστή διαχείριση του διαβήτη μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Συγκεκριμένα:

  • Στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά με διαβήτη και τα αδέρφια τους, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε φίλους ή συμμαθητές των παιδιών με διαβήτη καθώς το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι κοινό για όλα τα παιδιά, χωρίς καμία διάκριση ή περιορισμούς.
  • Λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.
  • Έμπειρο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό συνοδεύει τα παιδιά της ΠΕΑΝΔ και βρίσκεται στο πλευρό τους σε 24ωρη βάση για τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη.
  • Παράλληλα με τις κατασκηνωτικές δραστηριότητες, τα παιδιά εκπαιδεύονται στη διαχείριση του διαβήτη και όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία, τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται, διορθώνουν λάθη ή εσφαλμένες αντιλήψεις, αποβάλλουν φοβίες και αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τον διαβήτη τους εκπληρώνοντας και τον σκοπό του κατασκηνωτικού προγράμματος.
  • Είναι εξασφαλισμένες οι πλούσιες διατροφικές ανάγκες των παιδιών με διαβήτη τύπου 1. Το μενού της κατασκήνωσης για τα groups της ΠΕΑΝΔ περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες από τις ισχύουσες της νομοθεσίας και είναι προσαρμοσμένο για τα παιδιά με διαβήτη χωρίς να έχουν αποκλειστεί αγαπημένες τους τροφές.
  • Καθημερινά προσφέρονται στα παιδιά φρέσκο γάλα, επιπλέον φρούτα και λαχανικά καθώς και προϊόντα χωρίς ζάχαρη (όπως παγωτό, μπάρες δημητριακών, μαρμελάδα, μπισκότα κ.λπ.). Όλα τα τρόφιμα καταναλώνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του Νοσηλευτή και πραγματοποιείται εκπαίδευση στα ισοδύναμά τους.
  • Σε κάθε σπιτάκι υπάρχει ψυγείο για τα αναλώσιμα υλικά διαβήτη (ινσουλίνες) καθώς και για τρόφιμα όπως τοστ-χυμοί-φρούτα-γάλα-γιαούρτι κ.λπ., τα οποία διατίθενται στα παιδιά όταν κρίνεται απαραίτητο και πάντα επιπλέον των σταθερών γευμάτων υπό την εποπτεία των νοσηλευτών.
  • Εκτός από την ιατρική κάλυψη που προσφέρεται για όλα τα παιδιά από την κατασκήνωση, το νοσηλευτικό προσωπικό της ΠΕΑΝΔ διαμένει στις ομάδες με τα παιδιά με διαβήτη, φροντίζοντάς τα όλο το 24ωρο σε οτιδήποτε άπτεται του διαβήτη τους. Επιπλέον πραγματοποιείται επαφή με τον προσωπικό παιδοδιαβητολόγο του κάθε παιδιού αν κριθεί αναγκαίο.
  • Το κόστος συμμετοχής καλύπτεται από τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία ή το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ενώ η ΠΕΑΝΔ στηρίζει και ενισχύει οικονομικά όλα τα παιδιά με Διαβήτη, με επιπλέον επιδότηση για τα μέλη της.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, απευθυνθείτε στην ΠΕΑΝΔ (210-7796660 ή info@peand.gr) έως 20 Ιουνίου 2021.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

EKTAKTO> Γιατί ετοιμάζονται να καταργήσουν την 2η δόση σε Pfizer/BionTech και AstraZeneca
Άσχημα νέα από το Ισραήλ (πλήρως εμβολιασθέντες 57%). Μετά από ένα νέο ξέσπασμα κοροναϊού οι μάσκες επιστρέφουν στα σχολεία. Η χώρα παραμένει ερμητικά κλειστή για τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020!
EKTAKTO> Συναγερμός στο Ισραήλ, την πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Εκτόξευση κρουσμάτων τη Δευτέρα το απόγευμα. Διάβασε τι συμβαίνει
O Mario Draghi στέλνει μήνυμα στο “deep state” της Wuhan ανατινάζοντας τον εμβολιασμό παγκοσμίως, o μυστηριώδης Τσιόδρας και η αναφορά της Καθημερινής στην καταιγίδα αγωγών για τις παρενέργειες των εμβολίων
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυτός έκοψε το βραχιολάκι του Jean Claude Oswald
Κυριακάτικη BOMBA από το Ισραήλ! Επιστρέφει το lockdown στη πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Ξαφνική εκτίναξη του δείκτη R. Η παραλλαγή DELTA χτύπησε το 1/3 εμβολιασθέντων!
H British Airways διαψεύδει στο Reuters τους ισχυρισμούς για τα αίτια των αιφνιδιαστικών θανάτων 4 πιλότων της
-Δεν είμαι Χίτλερ, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα!…
Η εγγονή της θρυλικής τραγουδίστριας Nina Simone κατηγόρησε την Αντιπρόεδρο Kamala Harris για bullying σχεδόν μέχρι θανάτου στη μητέρα της
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
Κωστής Χατζηδάκης> Ο πολιτικός που τόλμησε να ακουμπήσει τα Καρτέλ των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Εργατοπατέρων