kourdistoportocali.comEconomyJamie Dimon [JPMorgan]> Περιμένω έκρηξη επιτοκίων πάνω από 8%. Μια ακόμη δικαίωση για το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Breaking News

Jamie Dimon [JPMorgan]> Περιμένω έκρηξη επιτοκίων πάνω από 8%. Μια ακόμη δικαίωση για το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Προκρίνονται λύσεις όπως το "δεν θα σου ανήκει τίποτε και θα είσαι ευτυχισμένος"

Δυτικός κόσμος, 8 Απριλίου 2024

Ο επικεφαλής της JPMorgan Chase, Jamie Dimon τα σπάει!

Πρόκειται για τον κατ΄εξοχήν πρόσωπο που εκφράζει το deep state και τους ιδιώτες και Ιδρύματα στους οποίους ανήκει τόσο η FED όσο και η BIS.

Βy Pendulum

Όπως ακριβώς λοιπόν έχει προβλέψει το Κουρδιστό Πορτοκάλι, ο Jamie, προειδοποίησε ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξηθούν σε περισσότερο από 8% τα επόμενα χρόνια, καθώς το ρεκόρ αμερικανικού χρέους και οι συνεχιζόμενες διεθνείς συγκρούσεις περιπλέκουν τον αγώνα για τη μείωση του πληθωρισμού!

Ο Jamie μοιράζει πόνο καθώς γνωρίζει πως όλα όσα συμβαίνουν στο δυτικό κόσμο (από την εργαστηριακή planδημία, τον αντισημιτισμό, τη WOKE ιδεολογία, το κλίμα και φυσικά τη φτωχοποίηση, κλπ) έχουν στόχο τη μείωση του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού.

«Οι τεράστιες δημοσιονομικές δαπάνες, τα τρισεκατομμύρια που χρειάζονται κάθε χρόνο για την πράσινη οικονομία, την εκ νέου στρατιωτικοποίηση του κόσμου και την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου εμπορίου – όλα είναι πληθωριστικά», έγραψε ο Dimon στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της JPMorgan που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Αν και ο Dimon είπε στους επενδυτές ότι αναμένει από την Federal Reserve να αποφύγει τη λεγόμενη «ήπια προσγείωση» – μειώνοντας τον πληθωρισμό χωρίς να πυροδοτήσει ύφεση – είναι επίσης προετοιμασμένος για ένα πιο ανησυχητικό αποτέλεσμα.

«Αυτές οι αγορές φαίνεται να τιμολογούν με πιθανότητα 70% έως 80% για ομαλή προσγείωση», έγραψε ο Dimon στην επιστολή του που αναφέρθηκε νωρίτερα από τη Wall Street Journal. «Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι πολύ χαμηλότερες να συμβεί αυτό».

«Οικονομικά, το χειρότερο σενάριο θα ήταν ο στασιμοπληθωρισμός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο Dimon είπε ότι η JPMorgan -η μεγαλύτερη τράπεζα στην Αμερική σε μέγεθος ενεργητικού- «θα συνέχιζε να αποδίδει τουλάχιστον καλά» και έδειξε το ρεκόρ του κολοσσού της Wall Street με σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη πέρυσι.

Παρά την απότομη άνοδο των επιτοκίων τα τελευταία χρόνια, η Fed δεν μπόρεσε καν να κρατήσει τον πληθωρισμό κάτω από το 3%.

Σε μια ανατροπή από τις προηγούμενες δηλώσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής ότι θα υπάρξουν τρεις μειώσεις των επιτοκίων φέτος, η διοικητής της Fed Michelle Bowman δήλωσε την Παρασκευή ότι τα επιτόκια ενδέχεται να κινηθούν ακόμη και υψηλότερα.

«Αν και δεν είναι η βασική μου προοπτική, συνεχίζω να βλέπω τον κίνδυνο ότι σε μια μελλοντική συνεδρίαση μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουμε περαιτέρω το επιτόκιο», είπε η Bowman σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις σε μια ομάδα παρατηρητών της Fed. στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή.

«Η μείωση του επιτοκίου πολιτικής μας πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη του πληθωρισμού, απαιτώντας περαιτέρω μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων πολιτικής για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή – ο οποίος παρακολουθεί τις αλλαγές στο κόστος των καθημερινών αγαθών και υπηρεσιών – ο πληθωρισμός αυξήθηκε 3,2% τον Φεβρουάριο, ένα ακόμη επίμονα υψηλό ποσοστό που δεν εμπνέει μειώσεις επιτοκίων.

Στο μεταξύ το Εθνικό ρολόι του χρέους στη Νέα Υόρκη δείχνει το χρέος των ΗΠΑ να ξεπερνά τα 33 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό τη διοίκηση του Joe Biden τον Φεβρουάριο του 2024.
Ωστόσο, τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι το κόκκινο μελάνι ξεπέρασε τα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023 – ένα ποσό που σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ο Dimon κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου ότι το χρέος των ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν καταλήξει σε κρίση.

«Είναι ένας γκρεμός, βλέπουμε τον γκρεμό», είπε ο Dimon στο Fox τον Ιανουάριο. «Για περίπου 10 χρόνια τώρα πηγαίνουμε 60 μίλια την ώρα προς το γκρεμό».

Σήμερα, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ είναι πάνω από το 100% — 123% για την ακρίβεια, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο — και προβλέπεται να φτάσει στο 130% έως το 2035.

Ο δισεκατομμυριούχος hedge fund Ken Griffin άσκησε κριτική για το αυξανόμενο χρέος της αμερικανικής κυβέρνησης στη δική του επιστολή προς τους μετόχους την περασμένη εβδομάδα, όπου προειδοποίησε ότι οι μελλοντικές γενιές θα αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες εάν η Αμερική μπει βαθύτερα στην τρύπα.

«Το αυξανόμενο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι μια αυξανόμενη ανησυχία που δεν μπορεί να αγνοηθεί», έγραψε ο Griffin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Citadel, στην επιστολή του προς τους επενδυτές για το τέλος του 2023 που κυκλοφόρησε την περασμένη Δευτέρα. «Πρέπει να σταματήσουμε να δανειζόμαστε σε βάρος των μελλοντικών γενεών».

Ιστορικά, οι αυξήσεις του εθνικού χρέους – το οποίο σήμερα κυμαίνεται στα 34,58 τρισεκατομμύρια δολάρια – οφείλονται στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, συν τα μειωμένα φορολογικά έσοδα και τις αυξημένες κρατικές δαπάνες για προγράμματα τόνωσης που έρχονται.

«Είναι ανεύθυνο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να έχει έλλειμμα 6,4% όταν η ανεργία κυμαίνεται γύρω στο 3,75%,» έγραψε.
Kυριακή 31 Μαρτίου 2024

Δείτε τώρα την σχετική πρόσφατη ανάλυση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού με την οποία εξηγούσαμε γιατί δεν πρόκειται να μειωθούν ποτέ ξανά τα επιτόκια εάν δεν αλλάξει το οικονομικό μοντέλο του κόσμου!

Aς ξεκινήσουμε από τις τελευταίες εξελίξεις. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική όσον αφορά τις προσδοκίες των επενδυτών για τα επιτόκια. Μάλιστα, η Fed δηλώνει έτοιμη να αγνοήσει τις ελπίδες της Wall Street για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, εάν αισθάνεται ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, την Παρασκευή. «Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να μειώσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση δίνουν στην κεντρική τράπεζα περισσότερο χρόνο να περιμένει μέχρι ο πληθωρισμός να πλησιάσει στο 2%.

Λίγες ώρες πριν μιλήσει ο Powell σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Fed του Σαν Φρανσίσκο, κυκλοφόρησε ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της κεντρικής τράπεζας -ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο τον περασμένο μήνα στο 2,5% σε ετήσια βάση, μετακινούμενος περισσότερο από τον στόχο του 2% της Fed. Ωστόσο, ο Powell δεν έδειξε να ανησυχεί γι’ αυτό, λέγοντας ότι είναι «αρκετά σύμφωνος με τις προσδοκίες μας».

Παρόλα αυτά, η μικρή αύξηση του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν οι τιμές αυξάνονταν δύο φορές πιο γρήγορα από ό,τι τώρα.

Ωστόσο, ο Powell εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων πολύ νωρίς. «Εάν μειώσουμε τα επιτόκια πολύ γρήγορα, υπάρχει πιθανότητα ο πληθωρισμός να επανέλθει και αυτό θα ήταν πολύ ανατρεπτικό (για την οικονομία)», είπε.

Ο ίδιος αναγνώρισε επίσης τους κινδύνους να αφεθούν τα επιτόκια εκεί που βρίσκονται τώρα. Εάν η Fed περιμένει πολύ για να μειώσει, τα υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να τιμωρήσουν περαιτέρω τους Αμερικανούς και την οικονομία πυροδοτώντας δυνητικά ύφεση. «Πρόκειται για μια οικονομία που δεν αισθάνεται ότι υποφέρει από το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων», είπε ο Powell.

Όπως ο ίδιος, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι ανησυχούν περισσότερο για τις περικοπές πολύ σύντομα παρά για την παράταση του σημερινού status quo. Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, επί του παρόντος μέλος με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της Fed, έφτασε πρόσφατα στο σημείο να προτείνει στην κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια μόνο μία φορά φέτος λόγω των πληθωριστικών κινδύνων.

Τελικά, ο Powell είπε ότι δεν βλέπει τα ποσοστά να πέφτουν στα προ-πανδημικά επίπεδα, δηλαδή στο περίπου 2%, στο άμεσο μέλλον. Συγκριτικά, η Fed αυτή τη στιγμή στοχεύει σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, ένα υψηλό 23 ετών.

Η θητεία του Powell στη Fed λήγει σε δύο χρόνια. Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή αυτό που θα έχει σημασία είναι το πιο θα είναι τότε στο Οβάλ Γραφείο. Εάν ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, ο σχεδόν σίγουρα υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, κερδίσει τις εκλογές, έχει δείξει ότι θα αντικαταστήσει τον Powell.

Εάν ο Πρόεδρος Joe Biden -ο οποίος πρότεινε τον Powell- επανεκλεγεί, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο πρόεδρος της Fed θα ήθελε να παρατείνει την παρουσία του στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα με μια τρίτη τετραετή θητεία.

Τελικά, ο Powell ελπίζει ότι η Fed θα συνεχίσει να διατηρεί την ανεξαρτησία της και να είναι ένας οργανισμός «που να υπερβαίνει την πολιτική» και ιδιαίτερα τη «διχαστική πολιτική». Ο Powell είπε ότι εάν η ανεξαρτησία της Fed από εκλεγμένους νομοθέτες είναι θολή, θα είναι δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να επιτύχει την αποστολή της για τη σταθερότητα των τιμών και τη μέγιστη απασχόληση. «Αισθάνομαι υπεύθυνος για το ίδρυμα και την παράδοση στην επόμενη γενιά ηγετών», είπε ο Powell.

Και τώρα η ανάλυση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού>

Το δυτικό οικονομικό μοντέλο με τα δανεικά από τη FED και τη BIS δεν είναι πλέον βιώσιμο αλλά η αντικατάστασή του ούτε εύκολη είναι, ούτε ανώδυνη. Προκρίνονται λύσεις όπως το “δεν θα σου ανήκει τίποτε και θα είσαι ευτυχισμένος” και αυτό γιατί όπως λέει ο σύμβουλος του WEF Yuval Harari το πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός της γης και “πρέπει να κρατάμε του βρεφοποιημένους πολίτες απασχολημένους με ναρκωτικά και video games”.

Στη πραγματικότητα το πρόβλημα δεν είναι ο υπερπληθυσμός της γης. Τα 8 δις όρθιοι και καταλαμβάνoντας ένα τ.μ ο καθένας χωράμε στη Κρήτη.

Το πρόβλημα είναι το παγκόσμιο χρέος-χρήμα ως εργαλείο διακυβέρνησης και το γεγονός ότι αυτό ανήκει σε ιδιώτες οι οποίοι δεν θέλουν σε ουδεμία περίπτωση να απωλέσουν την δυνατότητα ελέγχου του κόσμου μέσα από εταιρίες όπως είναι η Vanguard (από την οποία ο Musk εξαγόρασε το Twitter), η BlackRock, η State Street και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όπως η FED και η BIS.

Στους προαναφερθέντες ανήκει θα λέγαμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας του χρήματος ως εργαλείου διακυβέρνησης του κόσμου. Για να πάψει το χρήμα να ανήκει σε ιδιώτες θα πρέπει να εφαρμοστεί το διάταγμα 11110 που υπέγραψε ο JFK τον Ιούνιο του 1963 και 5 μήνες μετά δολοφονήθηκε από τη CIA με δημοσιεύματα να θέλουν τον οδηγό και τον συνοδηγό της λιμουζίνας να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Ο όρος θεωρία συνωμοσίας-για όσους σπεύσουν-κυκλοφόρησε στους Times της Νέας Υόρκης, την κατ΄εξοχήν εφημερίδα του deep state, ένα χρόνο μετά ώστε να διασκεδάσει την έντονη φημολογία της εποχής μια και ο κόσμος πίστευε ότι η CIA σκότωσε τον JFK με το πιο πιθανό σενάριο ως αιτία να είναι το διάταγμα 11110 που έδινε τη δυνατότητα στο υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ να τυπώσει το κρατικό δολάριο και να μην δανείζεται από τη FED όπως συμβαίνει ως σήμερα με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί πολίτες να πληρώνουν 200 δις δολάρια τη μέρα σε τοκοχρεολύσια του δημοσίου χρέους των 34 τρις δολαρίων.

Μάλιστα το 2030 έρχεται η ώρα να πληρωθούν συντάξεις δις ευρώ. Μόνο που οι ασφαλιστικοί φορείς δεν διαθέτουν τα ποσά ούτε και τη διάθεση. Οπότε τι απομένει; Planδημίες, εμβόλια ευθανασίας και στειρότητας, κλιματική αλλαγή, αντικατάσταση δυτικού πληθυσμού με πιο φτηνούς, WOKE και DEI ιδεολογία και οτιδήποτε σκοτώνει τη δυτική οικογένεια αλλά και τις δυτικές εταιρίες.

Η Κλιματική Κρίση είναι πατέντα και εργαλειοποίηση της έως ένα βαθμό μόλυνσης που πράγματι προκαλεί ο άνθρωπος στο περιβάλλον για την επιβολή νέων lockdowns και τυραννικού καθεστώτος. Όπως θα συμβεί και όταν πετάξουν τον νέο εργαστηριακό ιό και ο ΠΟΥ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το ρόλο του παγκοσμίου τυράννου.

Η πιο απέλπιδα προσπάθεια της elite της μεγάλης επαναφοράς είναι η αντικατάσταση του χρήματος με το ψηφιακό νόμισμα δλδ με ένα ανύπαρκτο μπλιμπλίκι που κάλλιστα θα γίνει καπνός στη διάρκεια μιας παγκόσμιας διακοπής ρεύματος ή πρόκλησης πτώσης και διακοπής λειτουργίας των servers.

Μάλιστα η πρόσβαση του κάθε ανθρώπου στο ψηφιακό πορτοφόλι του θα εξαρτάται από το πόσο υπάκουος είναι στις τυραννικές εντολές ευθανασίας του κράτους. Θα πρέπει να εμβολιάζεται για κάθε νέα εργαστηριακή planδημία και επιδημία, θα πρέπει να βγαίνει μόνο για 15′ από το σπίτι (με άλλοθι τη κλιματική κρίση), δεν θα πρέπει να ταξιδεύει για να μην μολύνει το περιβάλλον, δεν θα πρέπει να καλλιεργεί τη γη για τους ίδιους λόγους, θα πρέπει να έχει ελεγχόμενη πρόσβαση στο νερό και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά τα τελευταία με άλλοθι τη κλιματική κρίση η οποία δεν προέκυψε από τον ουρανό ούτε από τη φύση. Τα “πνευματικά δικαιώματα” της κλιματικής κρίσης εμφανίζονται να έχουν συγκεκριμένα παγκόσμια Ιδρύματα που ανήκουν την παγκόσμια elite στη οποία εντελώς συμπτωματικά ανήκει και η ιδιοκτησία του ιδιωτικού χρήματος.

Καθώς η φούσκα του παγκοσμίου χρέους έσκασε όπως είπαμε η συγκεκριμένη elite- μέσα από την Ατζέντα 2030- θέλει να επιβάλει τον έλεγχο και τη μείωση του δυτικού πληθυσμού με κύριο στόχο τη κοστοβόρα δυτική οικογένεια.

Έτσι αφού μας εμβολίασαν και μας έκλεισαν σπίτια χρησιμοποιώντας τον τρόμο τώρα προπαγανδίζουν την κλιματική αλλαγή αναθέτοντας τη σχετική αποστολή σε “δοκιμασμένους” υπουργούς όπως ο Βασίλης Κικίλιας.

Η εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής από την elite του deep state στόχο έχει τον θάνατό σου γιατί κοστίζεις ακριβά. Ο πλανήτης εάν αφεθεί χωρίς τα κατασκευασμένα εργαστηριακά-δήθεν φυσικά- φαινόμενα που στόχο έχουν την υπεράσπιση του αφηγήματος της κλιματικής κρίσης μπορεί να μας θρέψει αρκεί να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο και σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Μόνο που οι ιδιοκτήτες του χρήματος ως εργαλείο παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν δίνουν δεκάρα για τη φύση στη πραγματικότητα. Απλά χρησιμοποιούν το αφήγημα της κλιματικής κρίσης για να καταστρέψουν τον δυτικό κόσμο επειδή το μοντέλο τους χρεοκόπησε.

Έτσι επιδιώκουν με άλλοθι τη κλιματική κρίση να κλείσουν βιομηχανίες, να βάλουν λουκέτο στο παγκόσμιο εφοπλισμό καταργώντας τυραννικά πολλές από τις ανάγκες του δυτικού ανθρώπου στις οποίες βασίσθηκε το American Dream. H elite της μεγάλης επαναφοράς δεν δίνει δεκάρα για το περιβάλλον. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι οι 5 εταιρίες της να εξακολουθούν να κυβερνούν και να κατέχουν τον κόσμο ακόμη και εάν αυτός ο κόσμος τους χρειαστεί να μείνει με μόλις 2 δις κατοίκους-μία παγκόσμια τυραννική Κίνα.

Κι αυτό γιατί δεν θέλουν να επιτρέψουν στις ΗΠΑ να τυπώσουν το δικό τους δολάριο και όχι να δανείζεται από τη FED και στην Ευρώπη το δικό της ευρώ χωρίς να εμπλέκεται η BIS, η ιδιωτική Τράπεζα Διεθνών Διαπραγματεύσεων-παρότι στη Google θα διαβάσετε ότι οι εν λόγω τράπεζες δεν είναι ιδιωτικές.

Η εργαλειοποίηση της κλιματικής κρίσης λοιπόν αποτελεί τη συνέχιση της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας COVID-19.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY