kourdistoportocali.comEconomyLockdown -5,08% στο Χρηματιστήριο

Δυσοίωνο το σκηνικό

Lockdown -5,08% στο Χρηματιστήριο

Ο οικονομικός εφιάλτης ενός ακόμη "λουκέτου" έχει επιστρέψει στο τραπέζι της κυβέρνησης

Άκρως δυσοίωνο είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βλέπει να τους πωλητές να “ξεφορτώνονται” τις θέσεις τους με ταχύ ρυθμό, καθώς ο οικονομικός εφιάλτης ενός ακόμη lockdown έχει επιστρέψει στο τραπέζι της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 5,40% στις 563,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 39,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 5,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.319,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 7,78% στις 234,08 μονάδες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει ένα καθολικό lockdown, την ώρα όμως που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται εκθετικά. Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα, το οποίο θα περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Αλλά ακόμη και χωρίς το καθολικό lockdown, η αγορά δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους μπορεί να αποδειχθεί ακόμη χειρότερο από τα δύο προηγούμενα, δεδομένου του ότι η οικονομία ήδη αισθάνεται τις δευτερεύουσες συνέπειες των μέτρων της περασμένης άνοιξης.

Μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον, η αγορά βλέπει ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν επιταχύνεται, ώστε να στηριχθούν οι οικονομίες της Ευρώπης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην αναμένεται να αποφασίσει κάτι σήμερα, ώστε επίσης να δοθεί ώθηση στην οικονομία. Η εξωτερική βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, ώστε να ξεπεραστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Στο ταμπλό, Alpha Bank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 8%, με την Eurobank να είναι στο -7,37% και τις Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και ΟΤΕ να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 6%. Άνω του 5% είναι η πτώση σε Φουρλή, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια.

Η πτώση σε Coca Cola, Titan, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ ξεπερνά το 4%, με την ΕΥΔΑΠ και την Jumbo να είναι στο -3,73% και -3,54% αντίστοιχα. Άνω του -2% κινούνται οι Σαράντης, Motor Oil και Aegean, με τον ΟΛΠ να είναι στο -1,86%.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Εις το όνομα του πατρός
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!