kourdistoportocali.comEconomyΗ πρώτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση στην ιστορία του ΟΤΕ

Τσαμάζ>Ο μετασχηματισμός είναι στο DNA μας

Η πρώτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση στην ιστορία του ΟΤΕ

Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση

Πραγματοποιήθηκε  η 68η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων του Ομίλου ΟΤΕ. Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση στην ιστορία της εταιρείας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα υπερσύγχρονα στούντιο της COSMOTE TV.

Στο μήνυμά του προς τους μετόχους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αλλά και της δεκαετίας 2010-2019. «Όσα πετύχαμε το 2019, είναι το επιστέγασμα μίας δεκαετίας μετασχηματισμού για τον ΟΤΕ, ο οποίος εξελίχθηκε από πρώην κρατικό μονοπώλιο, σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης.

Μια εταιρεία, που υιοθέτησε από νωρίς την ψηφιακοποίηση, για να προσφέρει στους πελάτες της εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, και για να ενισχύσει την αποδοτικότητά της», είπε, μεταξύ άλλων. Ο κ. Τσαμάζ παρουσίασε στους μετόχους και την πολύπλευρη προσφορά του Ομίλου κατά την πανδημία, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη χώρα, τους πελάτες και την κοινωνία στο σύνολό της, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, τόσο για την πορεία της εταιρείας το 2019, όσο και για την συνεισφορά τους κατά τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού.

Αναλύοντας τα πλάνα του για το μέλλον του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε: «Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον ΟΤΕ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του μέλλοντος. Και έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική για να το πετύχουμε. Οι πελάτες είναι ο πρώτος πυλώνας της στρατηγικής μας. Επιδιώκουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ψηφιακές τους ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούμε και όλα τα σημεία επαφής μαζί τους. Οι υποδομές είναι ο δεύτερος πυλώνας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να δημιουργούμε τα δίκτυα που θα κάνουν τις τηλεπικοινωνίες ολοένα και πιο γρήγορες, απρόσκοπτες και αξιόπιστες και θα φέρνουν στους πελάτες μας το περιεχόμενο που επιθυμούν. Τα δίκτυα Fiber to the Home και 5G είναι ζωτικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας σε αυτή την κατεύθυνση. Ο τρίτος και τελευταίος πυλώνας, είναι οι λειτουργίες. Ερευνούμε σχολαστικά κάθε πτυχή του οργανισμού, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποδοτικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζουμε να μετασχηματίσουμε τις βασικές λειτουργίες που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη – τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και καταστήματα λιανικής – σε ξεχωριστές, ιδιόκτητες εταιρείες, εντός της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ. Θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, αλλά και για να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων (…)

 Ο μετασχηματισμός είναι στο DNA μας. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση, και για να χτίσουμε τον ψηφιακό ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας», κατέληξε ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

Αγαπητοί μέτοχοι,

Το 2019 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για τον ΟΤΕ. Σημειώσαμε δυνατές επιδόσεις σε όλες μας τις δραστηριότητες, δικαιώνοντας τη στρατηγική που υλοποιούμε τα δέκα τελευταία χρόνια, εν μέσω κρίσης αλλά και προκλήσεων από την αγορά. Ήταν, επίσης, μια χρονιά κατά την οποία θέσαμε τα θεμέλια ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, για να δημιουργήσουμε τον ΟΤΕ του μέλλοντος.

Από τις επιδόσεις μας τη χρονιά που πέρασε ξεχωρίζουν η αύξηση κατά πάνω από 2% των εσόδων από υπηρεσίες λιανικής σταθερής στην Ελλάδα, η ενίσχυση κατά σχεδόν 6% των ευρυζωνικών συνδέσεων του ΟΤΕ μέσα στο έτος, αλλά και η αύξηση των συνδρομητών οπτικών ινών κατά 40%, στους 740 χιλιάδες, με το 90% αυτών να απολαμβάνουν ταχύτητες 50 Mbps και άνω. Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 3% και, για πρώτη φορά, οι υπηρεσίες δεδομένων αντιπροσώπευσαν πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου, καθώς η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε το 2019 κατά 65%. Καθώς η κατανάλωση δεδομένων ανά χρήστη πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, γίνεται σαφές πως η επένδυσή μας στη συνεχή επέκταση και αναβάθμιση των δίκτυών μας, αποδίδει, καθώς τα δίκτυά μας διαχειρίζονται με άνεση την αύξηση της ζήτησης.

Στο οικονομικό σκέλος, το 2019, πετύχαμε ισχυρή κερδοφορία. Το περιθώριο EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 34,9%, ενώ στην Ελλάδα ανήλθε σε 41,5%.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν επίσης ισχυρές, ενισχυμένες κατά 57%, στα 420 εκατομμύρια ευρώ, στηρίζοντας την πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους.

Όσα πετύχαμε το 2019, είναι το επιστέγασμα μίας δεκαετίας μετασχηματισμού για τον ΟΤΕ, ο οποίος εξελίχθηκε από πρώην κρατικό μονοπώλιο, σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης. Μια εταιρεία, που υιοθέτησε από νωρίς την ψηφιακοποίηση, για να προσφέρει στους πελάτες της εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, και για να ενισχύσει την αποδοτικότητά της.

Αν κοιτάξουμε ποια ήταν η εικόνα της εταιρείας 10 χρόνια πίσω, το 2010 χάναμε πελάτες σταθερής με ανησυχητικό ρυθμό, ενώ και τα έσοδα κινητής είχαν πτωτική τάση. Με καθαρό δανεισμό άνω των 4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούσε σε 2,5 φορές την κερδοφορία EBITDA του Ομίλου, δεν διαθέταμε τους πόρους για να αναστρέψουμε την πορεία μας, ιδίως σε μια χρονική περίοδο που η ελληνική οικονομία έμπαινε στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της.

Στο πρώτο μήνυμα που σας απηύθυνα ως επικεφαλής του ΟΤΕ, απολογίζοντας το 2010, είχα απαριθμήσει τους παράγοντες που διαμόρφωναν τις αρνητικές μας επιδόσεις. Κάποιους παράγοντες, δεν μπορούσαμε να τους επηρεάσουμε, για παράδειγμα την ελληνική οικονομία. Επικεντρωθήκαμε λοιπόν σε αυτούς που μπορούσαμε να επηρεάσουμε, δηλαδή στην λειτουργία και την κουλτούρα μας.

Αποφασίσαμε να δούμε την κρίση ως ευκαιρία και να ξαναχτίσουμε τον ΟΤΕ από την αρχή. Υιοθετήσαμε μια ξεκάθαρη στρατηγική μετασχηματισμού, βασισμένη σε έξι πυλώνες: τεχνολογική υπεροχή, κορυφαία εμπειρία πελάτη, ηγετική θέση στις παραδοσιακές υπηρεσίες, νέες πηγές εσόδων, βελτιστοποίηση λειτουργιών και κόστους και, ανθρώπινο δυναμικό με νέες δεξιότητες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς. Μειώσαμε δραστικά τις δανειακές μας υποχρεώσεις, εξορθολογίσαμε το κόστος του προσωπικού και αλλάξαμε τη νοοτροπία μας για να γίνουμε ένας πελατοκεντρικός οργανισμός, με μία εμπορική μάρκα, την Cosmote.

Το κυριότερο από όλα: επενδύσαμε δυναμικά σε δίκτυα νέας γενιάς, σχεδόν 5 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα την περασμένη δεκαετία, καθιστώντας τον ΟΤΕ τον μεγαλύτερο επενδυτή σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, καθώς βρίσκεται πίσω από το 60% των συνολικών επενδύσεων στην εγχώρια αγορά. Οι επενδύσεις μας υπήρξαν καθοριστικές όχι μόνο για τη δική μας επιτυχία, αλλά και για την προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την κρίση και να προετοιμαστεί για τη νέα ψηφιακή εποχή.

Στα μέσα της δεκαετίας, έχοντας φτιάξει τα βασικά και κινούμενοι μπροστά από την αγορά, θέσαμε έναν νέο στρατηγικό στόχο, που θα μας οδηγούσε στο μέλλον: τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας μας. Η ψηφιακοποίηση έχει γίνει για εμάς μία συνεχής διαδικασία με ουσιαστικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίον εργαζόμαστε και εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, αλλά και στον τρόπο που δημιουργούμε έσοδα και διαχειριζόμαστε τα κόστη.

Κατά το διάστημα 2010-2019, καθ’ όλη τη διάρκεια της Ελληνικής κρίσης, κατορθώσαμε να διαφυλάξουμε το περιθώριο EBITDA, ενώ η αναλογία χρέους προς EBITDA μειώθηκε δραστικά σε 0,5 φορές στο τέλος του προηγούμενου έτους. Το κόστος προσωπικού μειώθηκε στο μισό, ενώ η εταιρεία διέθεσε 1 δισ. ευρώ για προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης που ενίσχυσαν την ευελιξία της με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο και άνοιξαν το δρόμο για προσλήψεις νέων ανθρώπων, πιο κοντά στην τεχνολογία. Παράλληλα, οι μέτοχοι επωφελήθηκαν από την εντυπωσιακή ενίσχυση της τιμής της μετοχής, αλλά και από την εφαρμογή μιας γενναιόδωρης πολιτικής αμοιβών προς τους μετόχους.

Χάρη στον μετασχηματισμό που ξεκίνησε το 2010, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι σήμερα μια μοντέρνα εταιρεία που εστιάζει στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και εφαρμόζει τις αρχές της σε όλες τις λειτουργίες της. Είναι ο ηγέτης σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικότητα, ICT και συνδρομητική τηλεόραση. Μια εταιρεία, που βάζει πρώτο τον πελάτη, καλύπτει τις ανάγκες του με παραδοσιακές και νέες υπηρεσίες και βελτιώνει συνεχώς την εμπειρία του σε κάθε σημείο επαφής. Μία εταιρεία που αναπτύσσεται, ενισχύει τα έσοδά της και την εμπορική της μάρκα.

Πριν λίγους μήνες, μπήκαμε σε μία νέα δεκαετία. Ως Όμιλος ΟΤΕ ξεκινήσαμε το 2020 με ξεκάθαρα αναπτυξιακή δυναμική. Υπογράψαμε, μάλιστα, νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, προς όφελος του προσωπικού μας αλλά και της εταιρείας, που μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και να ορίσουμε νέους τρόπους για να λειτουργούμε πιο ευέλικτα και αποδοτικά. Ωστόσο, σύντομα ήρθε η ανατροπή. Το πρώτο κρούσμα της νόσου COVID-19 εντοπίστηκε στην Ελλάδα στο τέλος Φεβρουαρίου. Χάρη στα δραστικά μέτρα που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση, οι ανθρώπινες απώλειες σε αναλογία με τον πληθυσμό ήταν στην χώρα μας από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Στον ΟΤΕ, προτεραιότητά μας έγινε η προστασία των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δικτύων και των υπηρεσιών μας, ένα αγαθό ζωτικής σημασίας για όλους – για την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της.

Είμαι υπερήφανος που οι σύγχρονες υποδομές δικτύων που υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια λειτούργησαν απρόσκοπτα και διαχειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία την έκρηξη κίνησης φωνής και δεδομένων.

Η υγειονομική κρίση λειτούργησε ως επιταχυντής για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΤΕ. Οι πελάτες στράφηκαν στα ψηφιακά μας μέσα, στα apps και στο site, για τις συναλλαγές τους, ενώ άλλαξε ριζικά ο τρόπος που δουλεύουμε, καθώς το 80% των εργαζομένων για τον Όμιλο στην Ελλάδα, εργάστηκαν από το σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown. Θα εφαρμόσουμε όσα μας δίδαξε αυτή η εμπειρία, και θα τα μοιραστούμε με τους πελάτες μας, για να επιταχύνουμε και τον δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η συνολική μας προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη χώρα, τους πελάτες μας και την κοινωνία στο σύνολό της, μέσα από αναρίθμητες πρωτοβουλίες και δράσεις, ανήλθε σε 12 εκατ. ευρώ. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, οι οποίοι έκαναν αυτά τα επιτεύγματα εφικτά, και κράτησαν τον Όμιλο σε πλήρη λειτουργία όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Είναι βέβαιο πως οι συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάσουν τα έσοδά μας το 2020. Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε την κερδοφορία και τις ταμειακές μας ροές και να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το έτος. Αν και αναμένουμε καθυστερήσεις, διατηρούμε αμετάβλητα τα επενδυτικά μας σχέδια για δίκτυα 5G και Fiber to the Home, αλλά και για τα νέα εγχειρήματα του Ομίλου, όπως το online gaming και οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η διαχείριση της κρίσης του COVID-19 δεν μας αποσπά από τον συνολικό μας σχεδιασμό να προετοιμάσουμε τον Όμιλο ΟΤΕ για το μέλλον. Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον ΟΤΕ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του μέλλοντος. Και έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική για να το πετύχουμε.

Οι πελάτες είναι ο πρώτος πυλώνας της στρατηγικής μας. Επιδιώκουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ψηφιακές τους ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούμε και όλα τα σημεία επαφής μαζί τους.

Οι υποδομές είναι ο δεύτερος πυλώνας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να δημιουργούμε τα δίκτυα που θα κάνουν τις τηλεπικοινωνίες ολοένα και πιο γρήγορες, απρόσκοπτες και αξιόπιστες και θα φέρνουν στους πελάτες μας το περιεχόμενο που επιθυμούν. Τα δίκτυα Fiber to the Home και 5G είναι ζωτικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο τρίτος και τελευταίος πυλώνας, είναι οι λειτουργίες. Ερευνούμε σχολαστικά κάθε πτυχή του οργανισμού, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποδοτικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζουμε να μετασχηματίσουμε τις βασικές λειτουργίες που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη – τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και καταστήματα λιανικής – σε ξεχωριστές, ιδιόκτητες εταιρείες, εντός της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ. Θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, αλλά και για να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων. Μόλις πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προχώρησε τη διαδικασία ένα βήμα παρακάτω, εγκρίνοντας την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης των κλάδων.

Το νέο ταξίδι που ξεκινάμε για να φτιάξουμε τον ΟΤΕ του μέλλοντος, έχει στο επίκεντρό του τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας. Είναι, επίσης, θεμελιώδες για τη μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρόθυμος να συνεισφέρει ενεργά με αίσθημα ευθύνης και εθνική υπερηφάνεια στο τεχνολογικό σκέλος αυτής της ανάκαμψης και στο νέο όραμα για την Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι μέτοχοι,

Ο μετασχηματισμός είναι στο DNA μας. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση, και για να χτίσουμε τον ψηφιακό ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας.

Η επιβεβαίωση των στόχων μας για το 2020 αντικατοπτρίζει την πίστη στο όραμά μας και την εμπιστοσύνη που έχουμε στη στρατηγική μας, να δημιουργήσουμε άριστη εμπειρία για τους πελάτες μας, να κατασκευάσουμε τα δίκτυα του μέλλοντος, και να λειτουργούμε αποδοτικά και ευέλικτα.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY