kourdistoportocali.comEconomyAlpha Bank> Σε ψηφιακό περιβάλλον το 91% των συναλλαγών

Alpha Bank

Alpha Bank> Σε ψηφιακό περιβάλλον το 91% των συναλλαγών

Περισσότερες από τις μισές (52,4%) νέες εγγραφές συνδρομητών στο e-banking, κατά τους έξι πρώτους μήνες, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά online

Αποκλειστικά σε ψηφιακό περιβάλλον πραγματοποιούνται πλέον οι περισσότερες συναλλαγές στην Alpha Bank, ως αποτέλεσμα όχι μόνον των αλλαγών που επέφερε η πανδημία αλλά και της στρατηγικής επιλογής της Τράπεζας να επενδύσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2020, το 91% των συνολικών συναλλαγών στην Alpha Bank πραγματοποιήθηκε μέσω των ψηφιακών της δικτύων (e-banking, ATM, ΚΑΣ), ενώ εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 70% κατέγραψε  και η χρήση του mobile banking της τράπεζας, εξυπηρετώντας περισσότερες από 65 εκατομμύρια συνδέσεις.

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Alpha mobile banking αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με πέρυσι και αντίστοιχα, οι συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν μέσω της υπηρεσίας ήταν υψηλότερες κατά 66% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019.

Όπως επισημαίνεται από την Alpha Bank, οι συναλλασσόμενοι αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τα σημαντικά οφέλη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (ταχύτητα, ευκολία, ασφάλεια) και καθίστανται πλέον “ψηφιακά ενεργοί”, προκρίνοντας τα ηλεκτρονικά κανάλια και υπηρεσίες για να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότερες από τις μισές (52,4%) νέες εγγραφές συνδρομητών στο e-banking της Alpha Bank, κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά online, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 23,3%.

Δεν είναι επίσης τυχαία η τεράστια ανταπόκριση των καταναλωτών στο Αpple Pay, την πρωτοποριακή υπηρεσία πληρωμών για συσκευές Apple, που πρώτη και μόνη από τις ελληνικές τράπεζες διέθεσε η Alpha Bank τον Απρίλιο του 2020. Μέσα σε πέντε μήνες οι χρήστες της υπηρεσίας ξεπέρασαν τους 65.000, καθώς τα οφέλη της εφαρμογής είναι σημαντικά.

Συνδέοντας με το Apple Pay τη χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους Visa και Mastercard της Alpha Bank, οι πελάτες της τράπεζας κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά το ρολόι τους!

Την εμπιστοσύνη των πελατών της Alpha Bank έχει κερδίσει και το καινοτόμο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha Wallet, που συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την αναβαθμισμένη εμπειρία ψηφιακής εξυπηρέτησης που προσφέρει η τράπεζα στον τομέα των πληρωμών.

Η προσφάτως ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής, η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play Store, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια συναλλαγών μέσω συσκευών με λογισμικό Android, σε ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον πλοήγησης.

Η ψηφιακή τραπεζική ήρθε για να μείνει

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, ενός από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού της σχεδίου, είχε μεταφέρει σε ψηφιακό περιβάλλον το 85,5% των συνολικών της συναλλαγών, ήδη από το α’ εξάμηνο του 2019, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την έλευση της πανδημίας.

Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι, ανεξάρτητα από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας που οδήγησαν εκ των πραγμάτων σε αύξηση των εξ’ αποστάσεως τραπεζικών συναλλαγών κατά τους πρώτους μήνες του 2020, η ψηφιακή τραπεζική ήρθε για να μείνει και να αλλάξει ριζικά σε βάθος χρόνου τις τραπεζικές συναλλαγές όπως τις γνωρίζαμε έως πρόσφατα.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Δερμιτζάκης>Ο Βαρουφάκης του τρόμου προειδοποιεί για χιλιάδες Έλληνες νεκρούς αλά Ιταλία
-Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία [Σοκάρει ο Σωτήρης Τσιόδρας]
Νίκος Αναστασιάδης>Ισως ο καλύτερος Πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου
Νεκρά δύο ιπτάμενα πουλιά
To “Charlie Hebdo” κολλάει στον τοίχο τον Ερντογάν> Με εσώρουχα, περιεργάζεται τα οπίσθια μουσουλμάνας
Ο ιστορικός Αλαν Λίχτμαν δεν πέφτει ποτέ έξω στις προβλέψεις του για τον Λευκό Οίκο
Πόσο αξιόπιστες είναι οι εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο;
Ισλαμισμός και απανθρωποποίηση> Πόσο καιρό ακόμη η Ευρώπη θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;
Υπό κατάρρευση αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εστίαση εάν πάμε σε lockdown
Εφιαλτικά τα σενάρια των Βρυξελλών για τα εμβόλια> Δεν επαρκούν για όλους
Τρυφερή επίθεση εξαπέλυσε ο Πολάκης στον Έλληνα Τραμπ
Ως εδώ με τον Ερντογάν;