kourdistoportocali.comDia Y NocheΑllΤο υποκριτικό ναυάγιο ΑΔΑΕ και Δημοσιογραφίας

Breaking news

Το υποκριτικό ναυάγιο ΑΔΑΕ και Δημοσιογραφίας

Τα δε μέλη της ΑΔΑΕ θυμίζουν αυτές τις δακτυλογράφους της Σχολής Didacta πριν εμφανιστούν οι υπολογιστές

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. Από τις κασέτες της Μιμής στον Poul Thomsen

Mετά από 3 και πλέον χρόνια ευτελισμού της Δημοκρατίας, της Επιστήμης, της Πολιτικής και της Δημοσιογραφίας (διαλέξτε σειρά), μετά από 3 χρόνια ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, οι θιασώτες της Οικουμενικής διακυβέρνησης, δλδ της ακυβερνησίας που θα αφήνει περισσότερα περιθώρια στην επιβολή των οδηγιών αλλά και της νοσηρής διαπλοκής, τα ΜΜΕ που κουβαλάνε στο Αρχείο τους τους ύμνους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και στα πρόσωπα των Χίτλερ και Γκέμπελς συμμετέχοντας στο γνωστό ρεσιτάλ προθυμίας, υποκρισίας και κυρίως προπαγάνδας αναδεικνύουν έναν συνήθη τρόπο διακυβέρνησης και λειτουργίας των πάσης φύσεων Μυστικών-οι ζωές των άλλων-Yπηρεσιών σε μείζον θέμα.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Έχουν προφανώς τους λόγους τους.

Έτσι λοιπόν στη χώρα που παρακολουθούσε τον Poul Thomsen και σε μία παγκόσμια πολιτική σκηνή όπου οι Υποκλοπές και οι δολιοφθορές των Μυστικών Υπηρεσιών είναι μέρος της δουλειάς τους δεκαετίες τώρα, (είναι αυτή η φύση τους), και εν μέσω μίας εργαστηριακής πανδημίας και των εργαλείων της τα οποία ως μόνο στόχο έχουν τον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού (αφού προηγηθεί η με  κάθε τρόπο αλλοτρίωση του κοινωνικού ιστού) γίνεται μείζον θέμα η παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, του Γιώργου Κύρτσου καθώς και υπουργών, δημοσιογράφων, κλπ.

Αίφνης κινητοποιήθηκε η ΑΔΑΕ  η οποία έσπευσε να κάνει έρευνα στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών οι οποίες είναι αναγκασμένες να εφαρμόσουν τις εντολές των Εισαγγελέων. Ουδεμία εταιρία τηλεφωνίας-ειδικά όταν οι μνήμες του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη είναι ακόμη νωπές στο υποσυνείδητο-δεν θα ήθελε να μπλέξει σε κανενός είδους περιπέτειες. Ως εκ τούτου το να μπουκάρουν οι επιθεωρητές της ΑΔΑΕ στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών θα μπορούσε να ερμηνευτεί μόνο ως επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου η ως επικοινωνιακός “περισπασμός” όπως λέει ένας άλλος πολύ καλός φίλος.

Και όλα αυτά με μία θεατράλε διάθεση των πρωταγωνιστούν οι οποίοι όσο αφορά τους δημοσιογράφους και εκδότες αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά μοιραίοι, άβουλοι και σκέτη απογοήτευση ειδικά καθώς παρακολουθείς τη θλιβερή πτώση της δημοσιογραφίας να ξετυλίγεται με πάταγο επειδή ο πιο πλούσιος άνθρωπος του παγκόσμιου χωριού ο Elon Musk επέλεξε να χάσει 200 δις ευρώ για την ελευθερία όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται επιχειρώντας να απεγκλωβίσει το Twitter από τον έλεγχο της CIA και του FBI. Χάρη στη τρέλα του Musk και την αποφασιστικότητα συστημικών αλλά αξιοπρεπών δημοσιογράφων όπως ο Tucker Carlson μάθαμε αυτό που υποψιαζόμαστε 59 χρόνια τώρα-ότι δλδ η CIA ενορχήστρωσε τη δολοφονία του John Fitzgerald Kennedy.

Όσο αφορά τις υποκλοπές τώρα σε ένα κόσμο που έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο χωριό, που έχει μετατραπεί σε ψηφιακό Big Brother είναι υποκρισία ξεπεσμένων ηθοποιών και θεατρική οδύνη, πρόκειται για μαστίγωμα της υποκριτικής τέχνης, το να ασχολείται κανείς σοβαρά με τις αυτονόητες υποκλοπές. Τα δε μέλη της ΑΔΑΕ θυμίζουν αυτές τις δακτυλογράφους της Σχολής Didacta πριν εμφανιστούν οι υπολογιστές.

Όσο για τον “ηρωισμό” του κ. Ράμμου ο οποίος υποστηρίζει ότι φόβος και δημοκρατία είναι έννοιες ασύμβατες ας πάρει ένα τηλεβόα να το φωνάξει στους χιλιάδες δικαστές και εισαγγελείς της χώρας και στους χιλιάδες που δηλώνουν δημοσιογράφοι, εκδότες κλπ, του γνωστού θιάσου, οι οποίοι 3 χρόνια τώρα πρόθυμα στρουθοκαμηλίζουν μία κατευθυνόμενη τρομοπροπαγάνδα ενώ υποδύονται τους ψευτο-ήρωες σε ένα τοπίο, αυτό των υποκλοπών,  ξεπερασμένο από την ίδια την εποχή μας.

Oσο για τους εγχώριους ρεπόρτερς, δημοσιογράφους, εκδότες κλπ εκλεκτά μέλη του θιάσου πάνε σε τόσο νοσηρό βαθμό πακέτο με τα πολιτικά κόμματα ώστε αγνοούν τις δυο πιο διάσημες λέξεις στο πλανήτη για το 2022 Died Suddenly-Πέθανε Ξαφνικά, οι οποίες έχουν κόψει περισσότερα εισιτήρια από το Αγαπάτε Αλλήλους. 


(Τι άλλο να σχολιάσεις και σε ποιο ακροατήριο;)

«Είμαι αρκετά απαισιόδοξος αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να ευημερήσει μέσα στην Ευρωζώνη, κατά βάση λόγω των παθογενειών που γεννά το πελατειακό της σύστημα» είχε δηλώσει μερικούς μήνες πριν από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Poul Thomsen.

Αφού προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, ο συνταξιούχος -πλέον- οικονομολόγος υπογράμμισε ότι η απόφαση ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν «καθαρά πολιτική» και «δεν είχε οικονομική υπόσταση».

«Και κάπως έτσι η Ελλάδα εξαναγκάστηκε από τους θεσμούς να εφαρμόσει σκληρές πολιτικές» συνέχισε, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζοντας ότι «δεν μπορείς να επιβάλεις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αν δεν τις θέλει το ίδιο το σύστημα». Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου «τους είπαμε τι έπρεπε να γίνει και το έκαναν». «Αυτή ήταν και η διαφορά» σχολίασε με νόημα.

Ειδική αναφορά έκανε και στο συνταξιοδοτικό σύστημα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι μη ρεαλιστικό, καθώς παρέχει συντάξεις βόρειας Ευρώπης, τις οποίες δεν μπορεί να «σηκώσει» η οικονομία.

Όσον αφορά την πορεία της Γηραιάς Ηπείρου, ο κ. Thomsen προεξόφλησε την εφαρμογή κι άλλης λιτότητας στην Ευρωζώνη, κάτι το οποίο είναι «πολιτικά μη βιώσιμο». Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την ανάγκη γενναίας αναδιάρθρωσης των χρεών στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, παρότι εξέφρασε κατανόηση στο γιατί οι πολιτικοί ιθύνοντες δυσκολεύονται να αποφασίσουν κάτι τέτοιο.

Εκτίμησε δε, ότι όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα σταματήσει να παρεμβαίνει, τότε «θα έρθει με βεβαιότητα ξανά στο προσκήνιο το χάσμα Βορρά και Νότου». Αυτό, όπως συμπλήρωσε, «θα προκαλέσει δραματικές εντάσεις». «Κι αυτό διότι η Ευρωζώνη δεν έχει μετασχηματιστεί ακόμη σε πολιτική ένωση».

«Δεν βλέπω την Ελλάδα να κλείνει κενά, αλλά αντιθέτως νομίζω ότι οι νέοι της θα συνεχίζουν να την εγκαταλείπουν για να ευημερήσουν, κυρίως λόγω του πελατειακού συστήματος στη χώρα»

Καλή χρονιά.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE DIA Y NOCHE