kourdistoportocali.comDia Y NocheΑllΕντυπωσιακά τα τραπέζια γυαλιού «μουράνο» του Γιάννη Γκίκα

Soda tables

Εντυπωσιακά τα τραπέζια γυαλιού «μουράνο» του Γιάννη Γκίκα

Τα τραπέζια χρησιμοποιούν τη διαφάνεια του υλικού και τη γεωμετρία για να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο Ιταλός κατασκευαστής «miniforms», συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή Γιάννη Γκίκα για να δημιουργήσει τη συλλογή τραπεζιού καφέ «Soda». Φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από φυσητό γυαλί μουράνο, τα τραπέζια διατίθενται σε δύο μεγέθη και δύο χρώματα: έντονο κεχριμπάρι και κομψό πράσινο βενζίνης.
Όπως αναφέρεται στο designboom.com, πήρε το όνομά του μετά από το ένα από τα τρία κύρια στοιχεία του γυαλιού. Τα τραπέζια σόδας χρησιμοποιούν τη διαφάνεια του υλικού και τη γεωμετρία του σχεδιασμού του Γιάννη Γκίκα, για να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς.

ΑΠΟ ΤΟ INSTABOOK.GR

Διαμορφώνονται διαφορετικά σχήματα καθώς αλλάζει η προοπτική του θεατή. Αν κοιτάξετε το τραπέζι από μια συγκεκριμένη άκρη, βλέπετε πιο σκούρα μέρη λόγω του τρόπου αλληλεπικάλυψης των στρωμάτων του γυαλιού. Κάθε κομμάτι ζυγίζει περίπου 20 κιλά και φουσκώνεται, τραβιέται και διαμορφώνεται από τρεις κύριους κατασκευαστές γυαλιού. Το αποτέλεσμα είναι ένας ενιαίος όγκος γυαλιού με τρία μεγάλα πέταλα που σχηματίζουν το στέλεχος. Κατά την κατασκευή των τραπεζιών, οι ειδικευμένοι τεχνίτες του μουράνο πρέπει επίσης να προσαρμόσουν προσεκτικά ένα περίπλοκο σύστημα καυστήρων για να διατηρήσουν την ίδια θερμοκρασία σε όλο το καλούπι, το οποίο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία της τελικής «σφυρηλατημένης» επιφάνειας.

Εκτός από την ανάδειξη της χειροτεχνίας αυτών των Ιταλών τεχνιτών, το στυλ αυτής της συλλογής αντικατοπτρίζει επίσης το brand «miniforms»: είναι εικονική, απλή, πολύχρωμη και ακόμη και «funky». «Έχουμε μια ελαφριά προσέγγιση στο σχεδιασμό και η σόδα αντικατοπτρίζει αυτή τη στάση. Επίσης, μας αρέσει να συνδυάζουμε παραδοσιακά στοιχεία του παρελθόντος, όπως να δουλεύουμε με γυαλί μουράνο και να τo εισάγουμε σε ένα σύγχρονο περιβάλλον». «Είναι εντάξει να κοιτάζεις στο παρελθόν, απλά να μην κολλάς σε αυτό».

SHARE

Περισσότερα

MORE DIA Y NOCHE

TOP LINE

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Ο αγχωμένος CEO της Pfizer, ο ψύχραιμος Τούρκος και ο επικεφαλής της Moderna που ξεπούλησε τις μετοχές του
H Σιγκαπούρη, κράτος-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρέφει στα lockdown
Σοκαρισμένος ο διάσημος παρουσιαστής Bill Maher και χιλιάδες άλλοι εμβολιασθέντες καθώς εμφανίζονται θετικοί στον ιό!
To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
ΣΟΚ στις ΗΠΑ> 8 μέλη των New York Yankees θετικοί στον ιό παρότι είχαν εμβολιασθεί πλήρως!
Global Health Governance μέσω Εμβολίων. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Prem Watsa> Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
Πως τα θύματα του Παιδόφιλου Epstein “ακουμπάνε” τον Φιλάνθρωπο Gates
Επείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα