kourdistoportocali.comDia Y NocheΑllΓΕΡΜΑΝΙΑ-Christian Lindner> Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Συντάγματός μας είναι και παραμένει η ελευθερία. Όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς θεμελιωδών δικαιωμάτων

-Όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς θεμελιωδών δικαιωμάτων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-Christian Lindner> Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Συντάγματός μας είναι και παραμένει η ελευθερία. Όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς θεμελιωδών δικαιωμάτων

Aκόμη και ο Εrdogan δεν θα απαιτεί πλέον από τους ανεμβολίαστους πολίτες να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό προτού επιβιβαστούν σε μέσα μεταφοράς, συναυλίες, κινηματογράφο ή θέατρο

Μάθημα Δημοκρατίας και σεβασμού της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Christian Lindner (FDP) προς τον Emmanuel Macron και τους πρόθυμους Macron αυτού του κόσμου τη στιγμή που ακόμη και ο Τούρκος Πρόεδρος Εrdogan παίρνει την εξής πρωτοβουλία>

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

H Τουρκία δεν θα απαιτεί πλέον από τους ανεμβολίαστους πολίτες να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, λεωφορείο ή άλλο μέσο μεταφοράς ή προτού παρακολουθήσουν εκδηλώσεις όπως συναυλίες, κινηματογράφο ή θέατρο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών το πρακτορείο μετέδωσε ότι οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία επίσης δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε PCR test.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines, Μπιλάκ Εκσί, έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία δεν θα απαιτεί μοριακό τεστ για τις πτήσεις εσωτερικού.

Ο Christian Lindner λοιπόν έδωσε συνέντευξη στη WELT AM SONNTAG όπου μίλησε για την Οικονομία αλλά και τους ανεμβολίαστους.

Σε αντίθεση με τον επιδοματία Συριζαίο, κρατιστή, μετακομμουνιστή Χρήστο Σταικούρα, ο Christian Lindner βλέπει λίγα περιθώρια για περαιτέρω βοήθεια για τον κορωνοϊό.

-Η Γερμανία πρέπει να προσανατολιστεί ξανά στο φρένο χρέους. Το 2022, θα υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια στον προϋπολογισμό και το 2023 η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

WELT AM SONNTAG: Κύριε Lindner, ξεκινήσατε τη χρονιά με την όμορφη πρόταση: «Η προστασία της υγείας είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συντάγματός μας είναι και παραμένει η ελευθερία.»

(Είναι σπουδαίο να το ακούς αυτό από ένας Γερμανό πολιτικό τη στιγμή που στη χώρα μας ο κ. Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού (με σκευάσματα τα οποία έχουν καταγεγραμμένες εφιαλτικές παρενέργειες και πάνω από 27.000 θανάτους σύμφωνα με το VAERS, ενώ ο ανεκδιήγητος Νίκος Ανδρουλάκης, ο Willy Brandt από τα Lidl, με τα 845.000 ευρώ κασαδούρα και η Μαρία Σπυράκη κάνουν λόγο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς)

Συμπεριλαμβάνετε τους ανεμβολίαστους;

Christian Lindner: Σίγουρα ναι, γιατί ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς θεμελιωδών δικαιωμάτων. Γενικά, ως φιλελεύθεροι, δεσμευόμαστε να πολεμήσουμε την πανδημία με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερη κοινωνική ζωή σε κάθε στάδιο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με νέα προγράμματα δαπανών για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού. “Συνηθίσαμε τις υψηλές κρατικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή η φάση πρέπει να τελειώσει”, είπε ο πολιτικός του FDP στην “Welt am Sonntag”. Φέτος, το πεδίο εφαρμογής είναι ήδη στενό. Το 2023, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη λόγω της επιστροφής στο φρένο χρέους. «Γι’ αυτό βλέπω κριτικά την προσφορά νέων επιδομάτων, επιδοτήσεων και προγραμμάτων». Κυριολεκτικά, ο Lindner είπε: «Επιπλέον, δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε τα πάντα με χρήματα μακροπρόθεσμα».

Ο Lindner απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τα ντροπιαστικά και εφιαλτικά όπως θα καταγραφούν στην Ιστορία bonus για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. «Δεν υπάρχουν σκέψεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε. Πιστεύει ότι είναι πιο επείγον να αναζητήσουμε τη διορατικότητα των ανθρώπων και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές.

Με γνώμονα την οικονομία, ο Lindner ανακοίνωσε έναν φορολογικό νόμο Corona που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή σύντομα. Αυτό θα επιτρέψει, για παράδειγμα, να αντισταθμιστούν οι τρέχουσες ζημίες με προηγούμενα φορολογικά κέρδη. «Αυτό είναι σημαντικό για πολλές εταιρείες». Θα προτείνει επίσης την επέκταση του κατ’ αποκοπή συντελεστή για την εργασία από το σπίτι και την παροχή περισσότερου χρόνου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE DIA Y NOCHE