kourdistoportocali.comThe Ones Who DoO Παύλος Κεντρωτάς είναι ο Καλύτερος Μπαρμπέρης του Κόσμου!

PAUL’S BARBERSHOP στην Κηφισιά

O Παύλος Κεντρωτάς είναι ο Καλύτερος Μπαρμπέρης του Κόσμου!

Το ξύρισμα που κάνει με φαλτσέτα είναι άψογο. Ο τύπος δεν παίζεται.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι ο Παύλος Κεντρωτάς είναι Γεννημένος Μπαρμπέρης. Οπως επίσης και κάτι που θα ακουστεί υπερβολικό αλλά εμείς θα το γράψουμε: O Παύλος Κεντρωτάς λοιπόν είναι ο Καλύτερος Μπαρμπέρης του Κόσμου. Είναι ίσως ο Καλύτερος Μπαρμπέρης του Κόσμου γιατί είναι Γεννημένο Ταλέντο γι΄αυτή τη δουλειά που στα χέρια του είναι Υψηλή Τέχνη. Απόδειξη ότι ακόμη και το ξύρισμα που κάνει με φαλτσέτα είναι άψογο. Ο τύπος δεν παίζεται.

 Aπό τον Ian Ford  

Συμφωνούμε απόλυτα και επαυξάνουμε στο δημοσίευμα του gregorama-magazine.blogspot.gr για όσα γράφει για τον Παύλο. Δεν έχει αντίπαλο ο άνθρωπος. Ασε που είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας. Το δε μπαρμπέρικό στην Κηφισιά (Κυριαζή 6-8 tel. 211 400 3196) είναι υποδειγματικό.

koureas2 koureas3

Κουρεία υπάρχουν πολλά και μάλιστα στις μέρες μας, έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, οι άντρες τα προτιμούν και αυτή είναι η εποχή της άνθισης τους. Δεν είναι όμως όλα το ίδιο και ούτε προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες, καθώς η ποιότητα και οι τεχνικές διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα.

Εμείς βρήκαμε το καλύτερο, όσον αφορά την ποιότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες περιποίησης, κουρείο των βόρειων προαστίων και σας το παρουσιάζουμε.

Πρόκειται για το PAUL’S BARBERSHOP στην Κηφισιά, με ιδιοκτήτη τον Παύλο Κεντρωτά. Έναν μερακλή κουρέα, όπως μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε με μεγάλη βεβαιότητα, που η μόνη του επιδίωξη είναι να κάνει τους ανθρώπους που έρχονται στο κατάστημα του, να ξεχάσουν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά- έστω και για λίγο-και φροντίζει ώστε όλοι να φεύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο. Είναι καινοτόμος, αληθινός, ευγενής και άνθρωπος που δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ξεκίνησε από τα 24 την ενασχόληση με την κομμωτική, αφορμή μια επίσκεψη του σε κομμωτήριο. Συνήθιζε να κουρεύεται σε μπαρμπέρηδες, ντρέπονταν οτιδήποτε έχει σχέση με γυναίκες και εντυπωσιάστηκε από την τέχνη του κομμωτή.

Τώρα είναι 36 ετών, αυτοδημιούργητος, εργατικός κι έχοντας στο ενεργητικό του σπουδές μηχανολογίας στο ΤΕΙ Κρήτης, εργασία σε βενζινάδικο, σε κρεοπωλείο και σε πολλούς κλάδους, όπως μηχανολόγος, εργάτης σε οικοδομή, μπάρμαν, υδραυλικός και ηλεκτρολόγος-βοηθώντας τον πατέρα του-.

«Μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο τρόπος δουλειάς του κομμωτή, δίνει ευχαρίστηση απλόχερα στον κόσμο. Κάθεται ο κόσμος στην καρέκλα και φεύγει χαμογελαστός».

«Θέλω ο άνθρωπος που έρχεται στο μαγαζί μου να φεύγει χαμογελαστός. Δεν ξεκίνησα το επάγγελμα, σε καμία περίπτωση για τα λεφτά. Το ξεκίνησα πολύ ρομαντικά και δεν γνώριζα ότι είναι ο χειρότερος κλάδος από άποψη απολαβών, τουλάχιστον μέχρι να κάνεις κάτι δικό σου.»

«Με τον καιρό ήθελα να αφήσω ένα δικό μου στίγμα στον χώρο, να κάνω κάτι δικό μου. Προσπάθησα να διορθώσω τα κακώς κείμενα.»

«Το πρώτο κούρεμα το έκανα σε έναν φίλο, στο σπίτι του και βγήκε πολύ καλό κι ας μην ήξερα να κουρεύω», μας λέει.

«Μετά τη σχολή ήταν δύσκολα τα πράγματα, από την άποψη των απολαβών. Είναι εύκολο να πιάσεις δουλειά σε ένα κομμωτήριο, αλλά δεν ξέρεις τι χρήματα θα παίρνεις. Πέρασε ένα εξάμηνο, μέχρι να βρω ένα κομμωτήριο που να δίνει έναν κανονικό μισθό».

«Ξεκίνησα κανονικά, ως μαθητευόμενος, αλλά παράλληλα κούρευα σε σπίτια μόνος μου, είχα δημιουργήσει το δικό μου πελατολόγιο και “έκανα” ένα πολύ καλό όνομα. Μετά από ενάμισι χρόνο στο κομμωτήριο, άρχισα να κουρεύω».

«Μετά από έξι περίπου χρόνια, ασχολήθηκα με το παιδικό κούρεμα σε κομμωτήριο για παιδιά και παρέμεινα εκεί τέσσερα χρόνια. Ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει. Οι κομμωτές δεν έχουν την υπομονή να το κάνουν, αλλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολλά τέτοιου είδους μαγαζιά. Το έχουν σκεφτεί πολλοί, αλλά δεν τους πάει η καρδιά για να το κάνουν».

Μπορεί να έχει κουρείο, αλλά στα σπίτια που πάει, κουρεύει και περιποιείται και άντρες, αλλά και γυναίκες.

Αφού έκανε τον κύκλο του, το παιδικό κούρεμα, ο Παύλος, κουράστηκε από την πίεση της δουλειάς με τα παιδιά, διότι έχει διαφορά να κάνεις ένα δεκάωρο σε ένα κανονικό κομμωτήριο με ένα δεκάωρο σε ένα κομμωτήριο για παιδιά.

«Το αρχικό μου όνειρο, από την ώρα που τελείωσα τη σχολή, ήταν να ανοίξω ένα μπαρμπέρικο και τα κατάφερα. Μετά από πολύ ψάξιμο, ξενύχτια, κόπο και προσωπική εργασία, έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα».

Έφτιαξε τα περισσότερα πράγματα μόνος στο μαγαζί του. Από τα έπιπλα ως και το βάψιμο στους τοίχους. Ακόμα και τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά έκανε μόνος του. Πολυτεχνίτης και μερακλής ο Παύλος Κεντρωτάς.

Όπως λέει και ο ίδιος, επιβιώνει, αυτός που ξέρει τα πάντα.

Παρόλο που εργάζεται ασταμάτητα και ακούραστα, βρίσκει χρόνο και για τα αθλήματα που αγαπάει πολύ, όπως για παράδειγμα την ποδηλασία. Σε οποιαδήποτε δύσκολη φάση της ζωής του η ποδηλασία έχει επιδράσει ευεργετικά στην ψυχολογία του Παύλου. Τις καλύτερες λύσεις τις βρίσκει πάνω στο ποδήλατο, εκεί που βρίσκεται στον δικό του κόσμο, μόνος του, αυτός και ο εαυτός του.

Αρκετά δραστήριος ο ίδιος πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο και τους καλοκαιρινούς μήνες ασχολείται και με το κολύμπι.

«Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, εκτός από την κομμωτική, στη ζωή μου».

«Αυτόν που έρχεται να κουρευτεί, δεν τον αντιμετωπίζω ως πελάτη, αλλά ως φίλο».

«Θέλω συνέχεια να δημιουργώ κάτι καινούριο και μάλιστα έχω βρει δικές μου λύσεις ή τεχνικές οι οποίες έχουν να κάνουν με κορυφές και φύτρες. Εφαρμόζονται πολύ στα παιδιά κι έτσι το μαλλί, μένει χτενισμένο και δεν χρειάζεται συνεχόμενη περιποίηση».

Το επόμενο του όνειρο είναι να ξεκινήσει σειρά σεμιναρίων στο μπαρμπέρικο του και του ευχόμαστε ολόψυχα να το πετύχει.

Καινοτομίες κουρείου

Εκτός από το κάθε είδους κούρεμα, υπάρχει ένα ιδιαίτερο ξύρισμα χαλαρωτικό με ζεστές πετσέτες και τη συνοδεία μασάζ σιάτσου, το οποίο έχει σπουδάσει, παράλληλα με την κομμωτική.

Όποιος έρθει στο κουρείο ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας και φεύγει ανανεωμένος και με το χαμόγελο στα

χείλη.

Το PAUL’S BARBERSHOP KIFISIA φροντίζει και για το γαμπριάτικο κούρεμα… Γιατί στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, αλλά η διαδικασία έχει ιδιαίτερη τεχνική, που μόνο ο Παύλος Κεντρωτάς τη γνωρίζει καλά.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO