kourdistoportocali.comThe Ones Who DoΜοίρασε τα πρώτα του βραβεία ο Θαλής ο Μιλήσιος

Εικόνες

Μοίρασε τα πρώτα του βραβεία ο Θαλής ο Μιλήσιος

Εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μακεδονία Παλλάς

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Μακεδονία Παλλάς, στην Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση απονομής των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος.

Tα βραβεία διοργανώνονται από την GK MEDIA PUBLISHING (Νίκος Καραμανλής) και την PALLADIAN CONFERENCES (Γιώργος Λυμπέρης) , υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ.

Κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία στην εκδήλωση απονομής των επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος, η Α.Ε. πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζέφρυ Πάιατ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στο να υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, καθώς πιστεύουν ότι μια δυνατή οικονομία θα δυναμώσει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή και θα βοηθήσει τα δύο κράτη να δουλέψουν δίπλα δίπλα για κοινούς σκοπούς.

Την τιμητική διάκριση απένειμε στον κ. Πάιατ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Πάιατ, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί αυτήν την περίοδο υπογραμμίζοντας ότι «οι επενδυτές ανταποκρίνονται στο πράσινο φως που άναψε η Ελλάδα κι ανταποκρίνονται και στις καλές σχέσεις των δύο χωρών. Και δουλεύουμε -πρόσθεσε- μαζί με την κυβέρνηση, για να την βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε».

Τα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος έρχονται να επιβραβεύσουν τους καλύτερους του ελληνικού επιχειρείν, τους διορατικούς και πρωτοπόρους που τολμούν, οραματίζονται, πρωτοπορούν και διακρίνονται σε μια περίοδο γεμάτη αντιξοότητες. Παράλληλα, έχουν σκοπό να προβάλουν τους επιλεγμένους επιχειρηματίες, ώστε να αποτελέσουν πρότυπο για την κοινωνία και μοχλό για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθούν οι κατηγορίες των βραβείων:
Διορατική επιχείρηση – Βραβείο Θαλής ο Μιλήσιος (Τολμηρές επιχειρηματικές αποφάσεις κόντρα στην κρίση)
Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας (Δημιουργία από την αρχή κερδοφόρας επιχείρησης)
Οικογενειακή Επιχείρηση (Επιτεύγματα νεότερης γενιάς)
Καινοτόμα Επιχείρηση (Καινοτομίες)
Ταχύτατα Αναπτυσσόμενη Επιχείρηση (Θετικές μεταβολές βασικών μεγεθών)
Εξωστρεφής Επιχείρηση (Ποσοστό εξαγωγών επί του τζίρου)
Γυναίκα-Επιχειρηματίας (Επιτεύγματα επιχείρησης υπό την διοίκησή της)
Επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας (Αριθμός νέων θέσεων εργασίας)
Εταιρικά και Κοινωνικά Υπεύθυνη Επιχείρηση (Ενέργειες ΕΚΕ)
Ψηφιακά μετασχηματισμένη Επιχείρηση by Praxia bank (Επιτυχημένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός)
Εναρμονισμένη Επιχείρηση με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης (Εφαρμογή κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης)
Νεοφυής Επιχειρηματικότητα (Επιτεύγματα νέας επιχείρησης).
Σημειώνεται ακόμα ότι θα δοθούν 2 τιμητικοί έπαινοι σε ισάριθμες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ακριτικές περιοχές για την ανάδειξη ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό.
Εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας θα δοθούν 4 τιμητικά βραβεία σε ισάριθμες κορυφαίες ελληνικές εταιρείες για τη συνολική τους προσφορά στο ελληνικό επιχειρείν και θα βραβευθούν προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία για την προσφορά τους στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα και στον άνθρωπο και στην επιστήμη.
Οι νικητές των βραβείων και οι υπόλοιποι βραβευθέντες θα προβληθούν στη σχετική απολογιστική έκδοση που θα διανεμηθεί δωρεάν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε Μέσα Ενημέρωσης.
Μέγας χορηγός των βραβείων είναι η Praxia bank, χάλκινοι χορηγοί o AIA, η Εθνική Ασφαλιστική, TOTAL-EREN και τηλεπικοινωνιακός πάροχος η Wind, υποστηρικτής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποστηρικτές της εκδήλωσης η ΔΕΘ-HELEXPO, το Μακεδονία Πάλλας και η EXPO SYSTEM.

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO