kourdistoportocali.comThe Ones Who Do52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Eικόνες

52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Δικαίωσε τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους «καθαρόαιμους» Offshore αγώνες της Ελλάδος

Με τη συμμετοχή 27 ιστιοπλοϊκών σκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού πρώτα δικαίωσε τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους «καθαρόαιμους» Offshore αγώνες της Ελλάδος, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα όπου συμμετέχουν Super Yachts.

Την εκκίνηση της ιστορικής διοργάνωσης έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η κα Μαρέβα Μητσοτάκη στις 29 Αυγούστου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), που αποτελούν δύο από τους ιστορικότερους ομίλους της χώρας με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό.

Η κα Μαρέβα Μητσοτάκη στο σκάφος εκκίνησης του αγώνα, photo credits N.Karanikolas

Τα πληρώματα της 52ης διοργάνωσης επιστράτευσαν τακτική, αντοχή και ναυτοσύνη για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της πλεύσης, τις οποίες ακόμα και οι εμπειρότεροι χαρακτήρισαν «πρωτοφανείς». Τελικά, το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά ήταν αυτό που μπήκε πρώτο στα νερά της Χώρας Άνδρου ενώ πήρε την πρωτιά και στη γενική των ORC, όπως ανακοίνωσε στο μικρόφωνο η κα Μαρέβα Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του Welcome Cocktail Party που διοργάνωσε ο Χρυσός Χορηγός Eurobank Private Bank Luxembourg στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Χώρα της Άνδρου το βράδυ της Πέμπτης 29 Αυγούστου. Κατά την άφιξη του σκάφους, οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας, προκειμένου να καλωσορίσουν το νικητήριο σκάφος, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης κέρασε τη φημισμένη ζεστή σούπα του.

Από τον αγώνα δεν έλειψε η αγωνία και η αδρεναλίνη, καθώς το σκάφος «My Way» με χορηγό την Moët & Chandon βρέθηκε αντιμέτωπο με τεχνικά προβλήματα από την αρχή της κούρσας του και συνάντησε εξαιρετικά μεγάλες προκλήσεις μέχρι να τερματίσει ασφαλές στο νησί της Άνδρου.

Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, δίνει την εκκίνηση

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ξεκίνησε με μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση «Απεικονισμός & Παραστατικότητα» του Dico Byzantios, ενώ στη συνέχεια ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου καλωσόρισε πληρώματα και καλεσμένους στο ιδιωτικό brunch που διοργάνωσε στα πλαίσια της 52ης Ρεγκάτας της Άνδρου. Το βράδυ, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο, ιδιωτικό BBQ party στο Μπαξέ του Αδαμάντιου και Σπύρου Πολέμη, όπου καλεσμένοι και  πληρώματα διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Σάββατο 30 Αυγούστου, οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του τοπικού αγώνα, κανονικά όμως πραγματοποιήθηκε η Απονομή Επάθλων στην Πλατεία Γηροκομείου, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πληρώματα ανταμείφθηκαν για την προσπάθεια και την επιμονή τους.

Άποψη του χώρου κατά τη διάρκεια του brunch στο χώρο του ΝΟΑ

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα κομψό champagne party στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου της Άνδρου, όπου παρευρέθηκαν όλα τα πληρώματα των σκαφών, οι χορηγοί και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι, προκειμένου να γιορτάσουν τις απονομές των επάθλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι έζησαν από κοντά την θεαματική τελετουργία του sabrage- την τέχνη του να ανοίγει μια σαμπάνια με σπαθί- και στη συνέχεια το εντυπωσιακό γέμισμα της πυραμίδας, διαχρονικό σύμβολο εορτασμού του οίκου Moët & Chandon.

Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου ολοκληρώθηκε με ισχυρούς ανέμους και τα πληρώματα να καταβάλλουν το 100% των δυνάμεών τους. Στην εξαιρετικά δύσκολη κούρσα της επιστροφής – νικητής αναδείχθηκε το σκάφος «Velos», που χορηγεί η Eurobank, με τους Ολυμπιονίκες Π. Μάντη και Π. Καγιαλή. Η Eurobank έχει την τιμή να υποστηρίζει και την προσπάθεια των δύο αθλητών στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Στο πλαίσιο του αγώνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, κος Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης δήλωσε «Η μεγάλη επιτυχία και του φετινού αγώνα μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς. Οι αυξημένες συμμετοχές  αποδεικνύουν τη δυναμική του θεσμού, τον οποίο στηρίζουμε για τρίτη διαδοχική χρονιά. Επίσης και φέτος, μεγάλη ικανοποίηση μας έδωσαν οι διακρίσεις στις κατηγορίες ORC και Performance 1 τόσο του σκάφους “Black Jack” που χορηγεί η Eurobank Private Bank Luxembourg για δεύτερη συνεχή χρονιά όσο και του σκάφους «Velos» που χορηγεί η Eurobank, με ιστιοπλόους τους Ολυμπιονίκες Π. Μάντη και Π. Καγιαλή, το οποίο μάλιστα τερμάτισε πρώτο στην ιστιοδρομία Άνδρου-Δύσβατου».

Koς Χατζηνικολής Γεώργιος , Senior Credit Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg, Κος Στρόμπολας Νικόλαος, Resident Vice President Senior Relationship Manager, Eurobank Private Private Bank Luxembourg, Ελπίδα Φιλιππίδου Brand Manager Moët Hennesy, Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg, Αδαμάντιος Πολέμης, Λια Πιτταούλη Director, Head of Private Banking, Eurobank Private Bank Luxembourg, Corpi Pietro, Resident Vice President, Senior Relationship Manager, Eurobank Private Bank Luxembourg, Κα Yasmine Ralli, Member of the Board, Audit Committee Chairperson, Eurobank Private Bank Luxembourg,Κώστας Θεοφιλόπουλος, Marketing Manager Moët Hennesy,Σταυρούλα Ζερίτη, Senior Private Banker, Eurobank Private Bank Luxembourg, Βάνια Παπακωνσταντίνου, Marketing Manager Wealth Management and Global Markets Eurobank, Επαμεινώνδας Τσακνάκης, Business Development Executive, Eurobank Private Bank Luxembourg, Μαρία Δαγκλή, Head of PR Wholesale Banking Eurobank, Μάρθα Κεσίσογλου, Διευθύντρια Marketing, Επικοινωνίας, Wholesale Banking, ΕΚΕ, Χορηγιών και Δημοσίων Σχέσεων Eurobank

H κα Ελπίδα Φιλιππίδου, Brand Manager της Moët & Chandon δήλωσε «Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου είναι η επιτομή των μεγάλων στιγμών και του savoir faire. Στον αγώνα για την αριστεία βγαίνουν όλοι νικητές».

Χρυσός Χορηγός για 3η συνεχή χρονιά είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα – μέλος του Ομίλου Eurobank, που, με έδρα το Λουξεμβούργο, δραστηριοποιείται και στο Λονδίνο και την Ελλάδα.

Αργυρός χορηγός συνεχίζει να είναι η Moët & Chandon. Η κορυφαία και πιο αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο στηρίζει τον δύσκολο αλλά και πιο εκλεπτυσμένο αγώνα, όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι, επίσης, οι εταιρίες Polembros Shipping και New Shipping Limited, ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εταιρίες PATSEAS, Amalia Hotels, Sebago, St George Lycabettus, Kokkoris Optics – Bolle, Explore Andros, Kyvernitis Travel, Bake Hellas,Mavriki & Co και Mont Blanc. Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Francois Ries, Chairman of the Board, Eurobank. Private Bank Luxembourg, Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg, Αδαμάντιος Πολέμης

Τα αποτελέσματα:

Ιστιοδρομία: Άνδρος – Δύσβατο (12,40 ν.μ.)

ORC

 1. Velos – Eurobank (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής)
 2. Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Π. Λιβάς)
 3. Ex Officio – Α. Μ. Νομικός (Γ. Πετρόχειλος – Μ. Νομικός)

Super Yachts

 1. Acool Turabi (Δ. Παλαιολόγος)
 2. Meliti (Γ. Ανδρεάδης – Σ. Ανδρεάδης)
 3. Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου)

Τα αποτελέσματα στη γενική κατάταξη:

ORC

 1. Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Π. Λιβάς) 3,20
 2. Velos – Eurobank (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής) 8,20
 3. Pega – Musto Goulandris Bross (Δ. Αλεβιζάκης) 9,40
 4. A35 – M/Maritime (Γ. Απειρανθίτης) 12,00
 5. Black Jack – Eurobank Private Bank Luxembourg (Μ. Κουρτέσης) 12,60

Super Yachts

 1. Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου) 4,20
 2. Meliti (Γ. Ανδρεάδης – Σ. Ανδρεάδης) 4,40
 3. Acool Turabi (Δ. Παλαιολόγος) 4,60
 4. Surama (R. Hepburn – P. Caland) 9,80

Τα αποτελέσματα των υποκατηγοριών:

Performance 1

 1. Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Π. Λιβάς) 3,20
 2. Velos – Eurobank (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής) 8,20
 3. Black Jack – Eurobank Private Bank Luxembourg (Μ. Κουρτέσης) 12,60

Performance 2

 1. Απήδαλος Ναυς – INLT. Maritime Services (Π. Κούρκουλος) 17,60
 2. Sugar – Doric Ship Brokers (Α. Αθανασίου) 20,80
 3. Αριστοφανή – UK P &I Club and UK Defence Club (Π. Καμπουρίδης) 24,40

Performance 3

 1. Pega – Musto Goulandris Bross (Δ. Αλεβιζάκης) 9,40
 2. A35 – M/Maritime (Γ. Απειρανθίτης) 12,00
 3. Baximus – Bake Hellas (Α. Μπαξεβάνης) 16,80

SPORT

  1. Giorgio – Furuno OnDeck Euroseas Eurodry (Μάνθος, Σεπιργιώτης, Πίττας) 30,60
  2. Alter Ego ABS (Σ. Μπόνας) 34,60
  3. Larne (Α. Κέδρος) 39,80.

Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg, Λια Πιτταούλη Director, Head of Private Banking, Eurobank Private Bank Luxembourg, Βάνια Παπακωνσταντίνου, Marketing Manager Wealth Management and Global Markets Eurobank,Μαρία Δαγκλή, Head of PR Wholesale Banking Eurobank

Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Μάρθα Κεσίσογλου, Διευθύντρια Marketing, Επικοινωνίας, Wholesale Banking, ΕΚΕ, Χορηγιών και Δημοσίων Σχέσεων Eurobank, Παναγιώτης Μάντης Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας

κα και κος Francois Ries, Chairman of the Board, Eurobank Private Bank Luxembourg, Λια Πιτταούλη Director, Head of Private Banking, Eurobank Private Bank Luxembourg, Μάκης Κουρτέσης, Στέφανος Λεκανίδης

Επαμεινώνδας Τσακνάκης, Business Development Executive, Eurobank Private Bank Luxembourg, Βάνια Παπακωνσταντίνου, Marketing Manager Wealth Management and Global Markets Eurobank, Χριστόφορος Στράτος, Corpi Pietro, Resident Vice President, Senior Relationship Manager, Eurobank Private Bank Luxembourg, Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, Μάκης Κουρτέσης, Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg, Λια Πιτταούλη Director, Head of Private Banking, Eurobank Private Bank Luxembourg, Μάρθα Κεσίσογλου, Διευθύντρια Marketing, Επικοινωνίας, Wholesale Banking, ΕΚΕ, Χορηγιών και Δημοσίων Σχέσεων Eurobank, Μαρία Δαγκλή, Head of PR Wholesale Banking Eurobank
11_IMG_3029 Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Μιχάλης Βλασταράκης Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, Παναγιώτης Μάντης Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και το πλήρωμα του Velos

Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Μιχάλης Βλασταράκης Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, Παναγιώτης Μάντης Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και το πλήρωμα του Velos

Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, Paul Steinmetz Πρέσβης Λουξεμβούργου, Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg, Λια Πιτταούλη Director, Head of Private Banking, Eurobank Private Bank Luxembourg,Κος Ries Francois, Chairman of the Board, Eurobank Private Bank Luxembourg, Κα Yasmine Ralli, Member of the Board, Audit Committee Chairperson, Eurobank Private Bank Luxembourg

Γιώργος Ανδρεάδης, Λεωνίδας Ραπτάκης, Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg, Paul Steinmetz Πρέσβης Λουξεμβούργου

Στιγμιότυπο από την άφιξη του πληρώματος Optimum στην Άνδρο που κατέκτησε την πρώτη θέση

Στιγμιότυπο από την απονομή των επάθλων στην πλατεία Γηροκομείου Χώρα Άνδρου

Άννα Γκούμα, Νίνα Μαραγκοπούλου, Μαριέλα Σπηλιοπούλου, Μίνα Κουλουβάτου, Ξένια Λεκανίδη, Ρίκα Πορφυράτου

Αλίνα Πολέμη, Κατερίνα Μωραίτου

Στιγμιότυπο από τον αγώνα

Τρέισυ Εμπειρίκου, Νικόλαος Εμπειρίκος, Μαριέλλα Σπηλιοπούλου

Νικόλαος Εμπειρίκος, Corpi Pietro, Resident Vice President, Senior Relationship Manager, Eurobank Private Bank Luxembourg, Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg

Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Τζόση Βιτζηλαίου PR Manager ΑΜΒΥΞ, Μίκα Χούντα Events Manager ΑΜΒΥΞ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα

Τζόση Βιτζηλαίου PR Manager ΑΜΒΥΞ, Μίκα Χούντα Events Manager ΑΜΒΥΞ, Ελπίδα Φιλιππίδου Brand Manager Moet – Hennessy

Αδαμάντιος Πολέμης, Χαρά Σταματιάδη

Χαρά Σταματιάδη, Τζόση Βιτζηλαίου PR Manager ΑΜΒΥΞ, Κώστας Θεοφιλόπουλος Marketing Manager Moet – Hennessy

Μαρία Παπαθανασίου Αρώνες, Αδαμάντιος Πολέμης, Brigitte Πολέμη

Μαρίλη Λεκανίδη, Ελεονώρα Γκούμα, Λίτα Μαυρομαρά

 

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κου Κωνσταντίνου Τσιβεριώτη Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg

Ρίκα Προφυράτου, Χριστίνα Μαργέλου, Βάγια Λαλιά

Σπύρος Πολέμης, κος & κυρία Francois Ries, Chairman of the Board, Eurobank. Private Bank Luxembourg, Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης Managing Director, Chief Executive Officer, Eurobank Private Bank Luxembourg

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO

TOP LINE

Broken Hearts
H γενναία δικαστής που έστειλε στο σκαμνί όλη την ηγεσία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Athens Review of Books
Η Ελληνική Οικονομία είναι ένα Ζόμπι!
Ο Σκλαβενίτης deliveras, ο Βακάκης κάνει πλάκα και ο Ανδρικόπουλος που δίνει συμβουλές
ΣΟΚ>Καταρρέουν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το δημόσιο χρωστάει 3 δις στις τράπεζες και ζητάει δόσεις
Τα καλύτερα Αμοιβαία Κεφάλαια του 2019!
Χαστούκι της Γερμανικής Βουλής προς την Καγκελάριο Μέρκελ
H “κρατικοποίηση” της Εθνικής Τράπεζας και η αριστερή “ευαισθησία” του Τσίπρα για τους απολυμένους της Πειραιώς
Kραχ στην επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Εγκαταλείπουν οι Τούρκοι της Dogus
Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία ακινησίας (Photos)
Πιο πολύπλοκο από τον Κώδικα Ντα Βίντσι το Ασφαλιστικό Βρούτση
Bόμβα από την Hard Rock International για εμπλοκή υπουργών στο διαγωνισμό για το Καζίνο στο Ελληνικό