kourdistoportocali.comThe Ones Who DoΕίναι νέα, όμορφη και ΠΑΣΟΚ!

Εφη Μπάτσαρη, ετών 29

Είναι νέα, όμορφη και ΠΑΣΟΚ!

Αυτό το κορίτσι είναι (πολιτικά) συλλεκτικό!

Η Εφη Μπάτσαρη είναι νέα (μόλις 29), όμορφη και ΠΑΣΟΚ. Ισως σε λίγο το κορίτσι να είναι και συλλεκτικό εξαιτίας της πολιτικής της τοποθέτησης. Στο κάτω κάτω πόσοι ταλαίπωροι πασόκοι θα απομείνουν στο ΚΙΝΑΛ της Φώφης. Η Εφη κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον νέο δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη που απ΄ότι μάθαμε είναι καλό παιδί και αγωνίστηκε μόνος του.

Από τον Ian Ford

Είναι σχεδόν συγκινητικό να υπάρχουν ακόμη πασόκοι σαν την Εφη και τον Παναγιώτη τη στιγμή που το κόμμα τους κάνει ότι μπορεί να τους απογοητεύσει. Και η Εφη δεν είναι τυχαία περίπτωση. Κόρη ενός ήρωα πατέρα, πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, λατρεύει τα αεροπλάνα. Εδωσε κι εκείνη εξετάσεις στη Σχολή Ικάρων αλλά κόπηκε λόγω αστιγματισμού…

-Η πολιτική είναι στο αίμα μου και ένα κομμάτι του εαυτού μου με χαρακτηρίζει. Πιστεύω ακράδαντα ότι χρειάζονται άνθρωποι δυνατοί και τολμηροί που μπορούν να βγουν μπροστά. Και ειδικά όταν είναι νέοι. Το ταξίδι είναι αυτό που έχει σημασία, σου δίνει δύναμη και σε γεμίζει εμπειρίες και γνώση και όχι ο προορισμός! Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και δεν αγωνιστούμε, δεν θα καταφέρουμε τίποτα! Παρόλο που δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, το έκανα και με αγώνα που δε μπορεις να φανταστείς γιατί αυτό το παιδί (ο Παναγιώτης Σημανδηράκης )που τελικά τα κατάφερε αξίζει πολλά! Και ο αγώνας του δικαιώθηκε!

Σήμερα επικρατεί ένας ιδεολογικός αποπροσανατολισμός στη κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των νέων-συμπληρώνει. Θεωρούν ότι «όλοι είναι ίδιοι» και παρουσιάζονται ανά πάσα στιγμή ως «εθνοσωτήρες». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φασιστικών κινημάτων και τη καταπάτηση της δημοκρατίας. Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, διαβούλευση, αξιολόγηση και έλεγχος της εξουσίας και αυτή κατακτάται μόνο με καθημερινούς αγώνες. Όταν η πολιτική μιας χώρας είναι για γέλια το μέλλον είναι της χώρας είναι για κλάματα. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να κερδίσει πίσω τη χαμένη εμπιστοσύνη των νέων.

Η ίδια πιστεύει ότι οι δειλοί και οι αδύναμοι κάνουν πίσω και κλαίνε τη μοίρα τους.

Οι δυνατοί προχωράνε μπροστά…

Η Εφη γεννήθηκε το 1990 στα Χανιά, όπου και ζει.
Είναι διπλωματούχος Χημικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, με άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Οινολόγου. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Χημεία, με ειδίκευση στη Χημική Τεχνολογία.
Υπήρξε μέλος ερευνητικής ομάδας στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών, σε συνεργασία με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων του Νομού Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, εργάζεται ως Χημικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 2013, ασχολείται εθελοντικά με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία και το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO