kourdistoportocali.comThe Ones Who DoΗ Eurobank μπαίνει στην ψηφιακή εποχή μέσω cloud

Σε συνεργασία με την Microsoft

Η Eurobank μπαίνει στην ψηφιακή εποχή μέσω cloud

Το όραμά μας είναι να ενισχύσουμε το προφίλ της Eurobank ως ενός οργανισμού που προσανατολίζεται στους πελάτες

Η Eurobank, η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια σε μια φιλόδοξη φάση ψηφιακού μετασχηματισμού όλου του ομίλου που περιλαμβάνει ένα νέο ιστότοπο που παρέχει πρωτοποριακή εμπειρία στους πελάτες, την εισαγωγή στον όμιλο νέας ψηφιακής πλατφόρμας εσωτερικής πληροφόρησης και συνεργασίας των υπαλλήλων καθώς και σε χρήση προηγμένων τεχνολογιών ανάλυσης και παρουσίασης των δεδομένων της Τράπεζας .

Στόχος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, η προσφορά καλύτερων προϊόντων για την αγορά και η ενίσχυση του προσωπικού με την άμεση πρόσβασή του στις επιδόσεις της τράπεζας σε πραγματικό χρόνο, αναφέρουν τα ανώτατα διοικητικά στελέχη του τμήματος ΙΤ.

Η πρωτοπόρος ελληνική τράπεζα Eurobank επέλεξε τη Microsoft ως τον κύριο συνεργάτη της για μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που αλληλεπιδρά με τους πελάτες της, που κοινοποιεί πληροφορίες και περιεχόμενο εσωτερικά και που χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Ο μετασχηματισμός επιτυγχάνεται μέσω τριών συνδεδεμένων στρατηγικών έργων που διεξάγονται σε στενή συνεργασία με όλο τον όμιλο. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει μια συνολική ανανέωση του ιστοτόπου στον οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες, μια νέα δομή του intranet του προσωπικού και εξελιγμένη χρήση σύγχρονων μεθόδων ανάλυσης δεδομένων καθώς και δυνατότητες Επιχειρηματικής Νοημοσύνης, λένε στελέχη της Eurobank.

“Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 2015, όταν από κοινού συμφωνήσαμε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο για την πορεία της τράπεζάς μας και ότι θα αποτελούσε τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης των ολοένα μεταβαλλόμενων αναγκών, συμπεριφορών και προτιμήσεων των πελατών μας”, δηλώνει ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Λειτουργιών και Διεθνών Δραστηριοτήτων , Σταύρος Ιωάννου, ο οποίος είναι επικεφαλής για την υλοποίηση της στρατηγικής. “Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, γεγονός που σημαίνει ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κινούνται ταχύτερα για να παραμείνουν στο παιχνίδι”, προσθέτει. “Η κατανόηση των πελατών μας και η δυνατότητα λήψης αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα με σκοπό την προσφορά εξατομικευμένων εμπειριών οποτεδήποτε και οπουδήποτε αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας – και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ψηφιακή τεχνολογία.”

“Πραγματικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ενεργούμε”

“Οι αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα παίζουν καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό μας”, προσθέτει ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής (CIO) της τράπεζας, Ανέστης Πετρίδης, ο οποίος έχει τη συνεχή ευθύνη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εταιρεία και που είναι αρμόδιος για μια αλλαγή που θα φέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στον τομέα ΙΤ σε όλο τον όμιλο. “Σε όρους τεχνολογίας, προσθέτει, ο τομέας IT στην Eurobank βασίζεται τώρα σε μια προσέγγιση προσανατολισμένη στην παροχή υπηρεσιών, με τη χρήση τόσο SaaS όσο και PaaS, καθώς και μιας προσέγγισης build-to-order (κατασκευή κατά παραγγελία). Επίσης, αυτό που συμβάλλει στην αλλαγή στην τράπεζα είναι η εκτενής χρήση του SharePoint On Line ως πλατφόρμα δημιουργίας περιεχομένου και συνεργασίας, καθώς και του Office 365 και του Yammer για το προσωπικό, με την υιοθέτηση στοχευμένων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η χρήση δυνατοτήτων στις εγκαταστάσεις αλλά και στο cloud για ορισμό προφίλ και κατηγοριοποίηση πελατών, κοινοποίηση δεδομένων και πινάκων εργαλείων οδήγησε την Eurobank να καταστήσει το Power BI ως κύριο εργαλείο για την οπτικοποίηση δεδομένων και self-service Business Intelligence, προσθέτει ο συναδέλφος τους Κωνσταντίνος Τσιπτσής, επικεφαλής του τμήματος Advanced Analytics & Campaign Management.

Ο κ. Τσιπτσής χρησιμοποιεί το Power BI για να υλοποιήσει αυτό που ονομάζει “εκδημοκρατισμό” της Επιχειρηματικής Νοημοσύνης στην τράπεζα – καθιστώντας την ισχυρή πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τις επιδόσεις της τράπεζας διαθέσιμη σε όλους τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν πληροφορίες. Πρώτο καρπό αυτής της προσπάθειας αποτελεί η μείωση των 100 προηγούμενων επιχειρηματικών εκθέσεων σε 20, δηλώνει. “Τώρα, οι επαγγελματικές συσκέψεις της Eurobank αλλάζουν πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο ενεργούμε, καθώς μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειαζόμαστε σε πραγματικό χρόνο και να κάνουμε αλλαγές ανταποκρινόμενοι σε αυτές τις πληροφορίες και πάλι σε πραγματικό χρόνο.”

“Το όραμά μας είναι να ενισχύσουμε το προφίλ της Eurobank ως ενός οργανισμού που προσανατολίζεται στους πελάτες, ο οποίος παρέχει μοναδικές και εξατομικευμένες εμπειρίες μέσω ενός άριστου ψηφιακού προϊόντος με ανθρώπινη πινελιά”, καταλήγει ο κ. Ιωάννου.

Η δυνατότητα λήψης αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα με σκοπό την προσφορά εξατομικευμένων εμπειριών οποτεδήποτε και οπουδήποτε αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας – και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ψηφιακή τεχνολογία.

Σταύρος Ιωάννου: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Επικεφαλής Λειτουργιών και Διεθνών Δραστηριοτήτων

Eurobank Ergasias A.E.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO