kourdistoportocali.comThe Ones Who DoΑρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι-Γέφυρες γνώσης>Μία συναρπαστική παραγωγή στο COSMOTE HISTORY HD

Ομιλος ΟΤΕ_COSMOTE

Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι-Γέφυρες γνώσης>Μία συναρπαστική παραγωγή στο COSMOTE HISTORY HD

Μια ακόμη ανεκτίμητη προσφορά γνώσης

Πρόκειται για μια ακόμη ανεκτίμητη προσφορά γνώσης στους θεατές του COSMOTE HISTORY HD. Σε μία εποχή που ο λαικισμός, η δημαγωγία, η απάθεια, το σκοτάδι, η παραχάραξη της Ιστορίας είναι πραγματικές απειλές για την ανθρωπότητα οι Ελληνες δεν αρκεί να αισθανόμαστε τυχεροί για τους Φιλοσόφους μας αλλά θα πρέπει να γνωρίσουμε το έργο τους μια και έχει καταλυτική σημασία στην ζωή μας.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι παροτρύνει τους αναγνώστες του να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία γνώσης που ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Ενα κανάλι που φέρνει την υπογραφή του επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE κ. Μιχάλη Τσαμάζ>

«Το History ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ως μια ιδέα δικιά μου και των συνεργατών μου, όταν όλοι μιλούσαν αρνητικά για τη χώρα. Τους είπα πως θα ήθελα να μας θυμούνται, όταν φύγουμε από τον ΟΤΕ, για την ελπίδα και την βοήθεια που δώσαμε στους νέους ανθρώπους μέσα από παραδείγματα Ελλήνων που έχουν καταφέρει να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο και δείχνοντας τα επιτεύγματα της χώρας»

Το έργο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και την επιρροή τους στον σύγχρονο κόσμο παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι – Γέφυρες γνώσης» σε παραγωγή COSMOTE TV.

Με γυρίσματα σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Πότσδαμ, Ουψάλα, Εδιμβούργο, Αθήνα κ.ά.) και μέσα από συνεντεύξεις διακεκριμένων επιστημόνων, φιλοσόφων, ερευνητών, ακαδημαϊκών και ιστορικών από κορυφαία Πανεπιστήμια (Princeton, Yale, Cambridge, MIT, ENS κ.ά.), η νέα σειρά του COSMOTE HISTORY HD αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οπ οίο οι ιδέες σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως ο Αριστοτέλης, διαμόρφωσαν ολόκληρη την πορεία του δυτικού πνεύματος. Μέσα από μια διεισδυτική ματιά στον σύγχρονο κόσμο, η σειρά ανακαλύπτει πώς οι ιδέες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων συνεχίζουν να επηρεάζουν και να εμπνέουν μέχρι τις μέρες μας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς (Τρίτη 25/12, 22.00) με τίτλο «Κοσμολογία – Οι απαρχές της φιλοσοφίας» ήταν αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες φιλοσόφους (Προσωκρατικούς) και ανατρέχει στις απαρχές της φιλοσοφίας, περίοδο κατά την οποία τα θέματα που απασχολούσαν τους στοχαστές σχετίζονταν με τη γέννηση του σύμπαντος και την εξήγηση του φυσικού κόσμου.

Τα 10 ωριαία θεματικά επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ προβάλουν τα έργα των: Θαλή, Αναξιμάνδρου, Πυθαγόρα, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πλωτίνου κ.ά. όπως και τις σχολές των Στωικών και Επικουρείων.

Τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Σάββατο στις 17.00. Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η νέα σειρά «Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι-Γέφυρες Γνώσης» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Το COSMOTE HISTORY HD αποτελεί ένα από τα 10 κανάλια ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, μεταξύ των οποίων το BBC Earth, τα κανάλια του National Geographic και του Viasat. Το COSMOTE HISTORY HD είναι διαθέσιμο σε όλα τα οικιακά πακέτα της COSMOTE TV, ενώ το περιεχόμενό του διατίθεται δωρεάν και στις υπηρεσίες COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE TV PLUS και για θέαση από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή μέσω της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE TV GO για συνδρομητές COSMOTE TV. Επιπλέον περιλαμβάνεται και στο πακέτο COSMOTE TV GO Documentaries Pack.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Εκτέλεση Παραγωγής: Green Olive Films

Γενική Επιμέλεια – Executive Producer: Σίμος Μαγγανής

Ανάπτυξη ιδέας: Σίμος Μαγγανής, Λεωνίδας Λιάμπεης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βάκρινος, Ιωάννα Αντερκόου, Σίμος Μαγγανής

Έρευνα Σεναρίου & Κείμενα: Νατάσα Σέγκου

Επιστημονικοί Σύμβουλοι: Στέλιος Βιρβιδάκης, Γιάννης Σταματέλλος

Associate Producer: Λεωνίδας Λιάμπεης

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO