kourdistoportocali.comRead ThisTo ξέσπασμα ενός Μυκονιάτη

Φλώριος Ασημομύτης

To ξέσπασμα ενός Μυκονιάτη

Κλείνουν την πολεοδομία και ανοίγουν παραμάγαζο ζητώντας ανταλλάγματα και βοηθώντας την αυθαιρεσία να ανθίσει

O κ. Φλώριος Ασημομύτης είναι ο πλέον πετυχημένος μεσίτης της Μυκόνου. Στο κείμενο που ακολουθεί ενόψει δημοτικών εκλογών καυτηριάζει όσα βιώνει>

Αγαπητοί κύριοι,

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να πάψουν να υπάρχουν εικασίες γύρω από το όνομα και το σκοπό μου, ενημερώνω ότι αρχική κινητήριος δύναμη για τις πράξεις και το λόγο μου είναι το αμέριστο ενδιαφέρον μου για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και με αποδεδειγμένη επιτυχία επιχείρησα .

Πουθενά αλλού κανείς από εμάς δε θα είχε τόσες ευκαιρίες και δε θα είχε καταφέρει τόσα πολλά. Με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αγάπη για το νησί θέλω να μεγαλώσει η κόρη μου και όχι να γίνει μέλος ενός άτυπου συνδικάτου καταπάτησης και καταστροφής του. Δε με γοητεύει ούτε με ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα του νησιού αυτού και πολύ περισσότερο δεν επιθυμώ να εμπλακώ με τέτοιου είδους και ποιότητας Δημοτικό Συμβούλιο.

Η διάσημη ιταλική φίρμα διαφημίζει την καλοκαιρινή συλλογή της στο Νησί των Ανέμων

Δε με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, έχω δημιουργήσει τις δικές μου με γερά πόδια και σίγουρη πλάτη! Όσο για αυτούς που αναρωτιούνται μεγαλοφώνως ποιος κρύβεται από πίσω μου, ποιος είναι μαζί μου, δηλώνω ότι ο αυτοδημιούργητος άνθρωπος δε χρειάζεται κανέναν να τον νταντέψει και να τον χειραγωγήσει. Δεν είμαι κληρονόμος, δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν, δεν υπηρετώ κανέναν κρυφό σκοπό ή συμφέρον.

Έχω την αποκλειστική ευθύνη των λεγόμενων και των πράξεών μου, κάνω χρήση του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και οτιδήποτε περαιτέρω προέρχεται από κακεντρέχειες βολεμένων και διεφθαρμένων ανδρείκελων με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Γιατί κανένας τους δεν έχει αναλογιστεί την οικονομική ζημιά που μου έχουν προκαλέσει οι ανευθυνότητες της κεφαλής του νησιού. Κλείνουν την πολεοδομία και ανοίγουν παραμάγαζο ζητώντας ανταλλάγματα και βοηθώντας την αυθαιρεσία να ανθίσει, υπηρετώντας τα άνομα συμφέροντα όσων βολεύτηκαν από το χάος αυτό. Μαζί με εμένα, δυσκόλεψαν και εν τέλει απέτρεψαν και σοβαρούς επενδυτές που θα έδιναν δουλειά σε συνανθρώπους μας αλλά και υγιή ανάπτυξη στον τόπο μέσα από νόμιμες επιχειρήσεις. Δεν έγινα μέρος του συστήματός τους, διότι πάντα απέφευγα τις βλαβερές και ανούσιες συναναστροφές.

Σέβομαι τον κύριο Βερώνη λόγω του έργου που επέδειξε στις προηγούμενες θητείες του, παρόλα τα σωστά και τα λάθη που διαπράχθηκαν και τότε. Πάντα υπήρχαν οι επιτήδειοι μεγαλομυκονιάτες που λεηλατούσαν και ασελγούσαν στον τόπο αυτό. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε υπήρχε μία ισορροπία στα πράγματα.

Ο τότε Δήμαρχος, δεν ήταν ένα πεινασμένο παιδαρέλι που έτρεχε από τραπέζωμα σε πάρτυ και από μπαρ σε εστιατόριο, για να βρίσκεται στο επίκεντρο και να μπορεί να τάζει αυθαίρετα, άδειες λειτουργίας και τακτοποιήσεις ώστε να καρπώνεται τα οφέλη από την πολύτιμη θέση του Δημάρχου. Επρόκειτο για έναν σοβαρό οικογενειάρχη που πήγαινε στο γραφείο του το πρωί και δε γύρναγε με το πρώτο φως της ημέρας στο σπίτι του. Ήταν στη θέση του, στη θέση που ο Μυκονιάτης τον έβαλε για να ακούσει, να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ενίοτε να λύσει τα προβλήματα του νησιού. Ακόμα και το χωροταξικό που έπληξε και τη δική μου οικογένεια, δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι ήταν κίνηση με απώτερο σκοπό τη διατήρηση των αξιών των οικοπέδων και των τιμών των ακινήτων.

Όμως ήρθε ο κος Κουκάς και ισοπέδωσε την όποια τέτοια προσπάθεια, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου και βγάζοντας από μέσα ασυδοσία, αυθαιρεσία, ανομία και καταπάτηση παντός δικαιώματος έννομης και ορθής επιχειρηματικότητας. Όλοι γέμισαν αυθαίρετα και μαιμου-τακτοποιημένα δωμάτια. Τα 10 έγιναν 20, τα 80 έγιναν 200 και παντού φύτρωσαν μαγαζιά με υγειονομικού άδειες που βγήκαν από το καπέλο του μάγου Δημάρχου σαν κουνέλια, σε ένα νούμερο ψευδαίσθησης, παραπλάνησης και δήθεν ανάπτυξης.

Η χώρα έφτασε να θυμίζει ξεπεσμένο grand Bazaar, με μία Επιτροπή Αισθητικής να αρκείται σε εμμονικές συμπεριφορές κατά ολίγων και παραβλέποντας τα έκτροπα των πολλών , υπηρετώντας συμφέροντα οικείων, ψηφοφόρων, φίλων, συγγενών και προσκείμενων στην παράταξη του χάους. Με έναν περιφερειακό να σφύζει από βρωμιά και γυφτιά, σε ένα νησί επιπέδου που δεν έχει πως να κρύψει τα container, τα παρατημένα φορτηγά, τα χαλιά και τους φίλους αλλοδαπούς που έχουν οικειοποιηθεί το κέντρο προς εύρεση εργασίας. Με τις θάλασσες να βρωμάνε και να μολύνουν καθημερινά τα παιδιά μας, αφού τα σκατά έπνιξαν το νησί και μέριμνα δεν υπάρχει, μόνο απέραντο γαλάζιο, ανεκτικό στη μόλυνση της ανεγκέφαλης εύκολης λύσης. Πώς να θέσεις όρια (κύριε Κουκά), όταν πρώτος τα έχεις καταπατήσει. Πώς να πράξεις ορθά έχοντας συμβούλους αυτούς που προωθούν την παρανομία, την επικροτούν και την επιβάλλουν?

Πώς να λειτουργήσει το νησί με τις υπάρχουσες υποδομές, που βρήκες έτοιμες, αλλά το μέγεθος της καταστροφής που έφερες είναι πάνω από τις δυνατότητες απορρόφησής της? Η Μύκονος λειτουργεί στον αυτόματο, με τις υποδομές Βερώνη. Βιολογικός, αφαλάτωση, περιφερειακός. Και ήρθατε τώρα κύριοι σύμβουλοι, που το καράβι Κουκά βουλιάζει να αγκιστρωθείτε στα δίχτυα Βερώνη. Ελπίζοντας να συνεχίσετε την βλακώδη και εμετική συμπεριφορά σας. Περάσατε από όλους (Φιορεντίνο-Κουκά-Βερώνη), αποδεικνύοντας ότι δεν είναι θέμα ιδέας, είναι θέμα βολέματος και μάσας.

Πιστεύω, μη έχοντας άλλη επιλογή, ότι ο κος Βερώνης θα επαναφέρει τα πράγματα σε στάδιο αξιοπρέπειας καταρχήν και εξυγίανσης του τόπου κατά δεύτερον. Ελπίζω ότι το μάζεμα των ανίκανων να εμπεριέχει την ανάγκη για την πάταξη και την οριοθέτησή τους και όχι βλέψη για παραδειγματισμό. Μπορεί ο κος Κουκάς, να κατάφερε την απληστία των ηλιθίων να την κάνει τη χαρά των απατεώνων στο νησί αυτό αλλά η ελπίδα ανάκαμψης έγκειται στην ύπαρξη νέων ιδεών και καθαρών μυαλών σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση. Εναποθέτω λοιπόν τις ελπίδες μου στον κο Βερώνη και στις δεσμεύσεις που έδωσε στους Μυκονιάτες, με την υπόσχεση πως στην πρώτη παραποδιά θα είμαι εκεί, όπως ήμουν μέχρι τώρα. Η κριτική θα είναι αυστηρότερη. Γιατί το θέμα δεν είναι ποιος, αλλά τι.
Βάλτε όρια, εφαρμόστε το νόμο και τιμωρήστε τους παραβάτες. Απαιτώ από την Αρχή του τόπου, να είναι βράχος ηθικής και εφαρμοστής του νόμου. Μόνο έτσι θα επέλθει κάθαρση.
Δεν υποστηρίζω πρόσωπα κύριοι, γιατί δεν έχω ανάγκη κανέναν τους. Μόνος μου τα κατάφερα μέχρι σήμερα και μόνο περηφάνια νιώθω για τον εαυτό μου.
Σταματήστε να αναρωτιέστε ποιος είναι πίσω μου, δίπλα μου, ποιον υποστηρίζω ποιος ο σκοπός μου, τι κρύβω..
Μιλάω γιατί εγώ ΜΠΟΡΩ.-

Φλώριος Ασημομύτης

SHARE
MORE READ THIS