kourdistoportocali.comRead ThisΘλιβερό φιάσκο για έναν αξιοπρεπή (ως τώρα) πρωθυπουργό η επικοινωνιακή διαχείριση των νεκρών

Παρέμβαση

Θλιβερό φιάσκο για έναν αξιοπρεπή (ως τώρα) πρωθυπουργό η επικοινωνιακή διαχείριση των νεκρών

Η κυβέρνηση με παλαιοκομματική λογική μοίρασε 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και την Initiative Media γιατί τρέμει τις επόμενες μέρες

To πρώτο μεγάλο φιάσκο μιας κυβέρνησης που είχε δώσει πολύ καλά δείγματα έως τώρα είναι ύψους 11 εκατ. ευρώ και ξεδιπλώνεται μπροστά μας ταυτόχρονα με την προσγείωση του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροπλάνου C-27 στην Ικαρία για να παραλάβει τον 25χρονο γιο του επιχειρηματία που σκόρπισε τον πανικό στο νησί με την επιλογή του να αγνοήσει την υποχρέωσή του να παραμείνει στο σπίτι για 15 μέρες μια και είχε επιστρέψει από το Λονδίνο με συμπτώματα τουλάχιστο γρίπης.

Το κόστος φυσικά της συγκεκριμένης πτήσης, το οποίο είναι προιόν της αφασίας του 25χρονου, θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Εδώ όπως βλέπετε δεν έπιασε τόπο το πολυδάπανο Μένουμε Σπίτι της κυβέρνησης το οποίο εξελίσσεται σε θανάσιμη απειλή για την ελληνική οικονομία, μια απειλή που κι αυτή με τη σειρά της θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να μοιράσει τα 11 εκατ. ευρώ (της περισσεύουν;) στους ήρωες της πρώτης γραμμής (γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό νοσοκομείων, αναπνευστήρες, κλπ) αλλά και στους αστυνομικούς που καλά θα κάνουν να περιφρουρούν τα σπίτια όσων επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου, επέλεξε να κάνει παλαιάς κοπής (παλαιοκομματικά), επικοινωνιακά παιγνίδια.

Έτσι έβγαλε ένα κονδύλι 11 εκατ. ευρώ από το μανίκι του ταχυδακτυλουργού (λεφτά υπάρχουν την ώρα που αναζητά από τον επιχειρηματικό κόσμο δωρεές) και ανέθεσε στην Initiative Media “την  παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών και κάθε συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την υλοποίηση της εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊου του COVID – 19.”

Αυτό είναι το αιτιολογικό της αχρείαστης ανάθεσης μια και η κουτσή Μαρία έχει ακούσει ότι πρέπει να μείνει σπίτι.

Οι λόγοι που η κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει 11 εκατ. ευρώ στο media shop και τα ΜΜΕ είναι οι εξής:

Πρώτον>Γιατί, όπως και ο Σύριζα, έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι παλαιοκομματικής λογικής και νοοτροπίας. Σ΄αυτή τη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το σεσημασμένο νοσηρό πελατειακό κράτος που είναι πάντα εδώ και πλέον εγκαταλείπουμε τις ελπίδες μας στον coronavirus μπας και το εξολοθρέψει.

Δεύτερον> Γιατί όπως και ο Σύριζα έτσι και η ΝΔ αποφάσισε να μοιράσει λεφτά στα ΜΜΕ που έχουν πρόσβαση στο Μαξίμου και στους οξυδερκείς (εκτελούνται κατασκευές “δημοφιλών” υπουργών) υπουργούς και παρατρεχάμενους του άτυχου Κυριάκου.

Τρίτον> Γιατί τις επόμενες μέρες θα αυξάνονται με γεωμετρικό τρόπο οι νεκροί στη χώρα μας και όταν φθάσουν τους εκατό (που μάλλον θα τους ξεπεράσουν κατά πολύ), οι κατσιαπλιάδες του Σύριζα θα ξεχυθούν στους δρόμους απενοχοποιημένοι από τις ενοχές της μαζικής δολοφονίας στο Μάτι.

Οι νεκροί απαιτούν επικοινωνιακή διαχείριση.

Είναι σκέτη απογοήτευση εάν το σκεφτείς και ιδιαίτερα όταν ο πρωθυπουργός έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο- το έγραψε άλλωστε και στη πρόσφατη ανάρτησή του -σχολιάζοντας την αναποτελεσματικότητα της πρόσφατης τηλεσυνόδου.

Τα 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και στην Initiative Media θα εξελιχθούν σε μεγάλο φιάσκο μέρα με τη μέρα.

Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή (μετά τη Καστοριά η Ικαρία; Η Άρτα; η Κρήτη;) τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη καμπάνια και να στείλει σπίτια τους τόσο τους συμβούλους του όσο και τους υπουργούς που τους χαρακτηρίζουν τέτοιου είδους πελατειακές λογικές βγαλμένες από τις πιο φαύλες στιγμές μιας μεταπολίτευσης που δεν λέει να τελειώσει.

Κάντε το σήμερα κ. Πρωθυπουργέ. Καλύψτε άλλες ανάγκες-κάντε τα μάσκες, στολές, θαλάμους, εντατικές. Τώρα είναι η ώρα του πολέμου και όχι της επικοινωνίας. Η ίδια η ζωή που καλείται να νικήσει το θάνατο θα είναι η καλύτερη επικοινωνία σας.

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της επικοινωνιακής διαχείρισης των νεκρών που θα ακολουθήσουν:

Η εταιρεία αναλαμβάνει την εκπόνηση σχεδίου για κάθε είδους εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, με βάση τις εκάστοτε ομάδες και κατηγορίες κοινού στις οποίες απευθύνονται τα επί μέρους μηνύματα (γενική κοινή γνώμη, ευπαθείς ομάδες, εργαζόμενοι, επιχειρη- ματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.), προς το σκοπό της εμπέδωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και κάθε συναφή υπηρεσία που απαιτείται για την υλοποίηση εκάστης.

Αναλυτικότερα, η εκπόνηση σχεδίου εκστρατείας περιλαμβάνει:

Α) το σχεδιασμό, τη δημιουργία και την παραγωγή κατά περίπτωση οπτικοακουστικού, λεκτικού, με απεικόνιση ή μη, υλικού για τη μετάδοση ή καταχώρηση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και ειδικότερα: τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων διάρκειας άνω του ενός (1) λεπτού, μακέτας για εφημερίδες/περιοδικά, μακέτας για αφίσα, μηνυμάτων για το διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης).

Β) τη σύνταξη και την υποβολή πρότασης που θα περιλαμβάνει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ανά κατηγορία, τον τρόπο και τη συχνότητα μετάδοσης ή καταχώρησης σε αυτά.

Γ) τη σύνταξη και την υποβολή πρότασης κατανομής της προϋπολογιζόμενης δαπάνης του επικοινωνιακού προγράμματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η απόφαση αφορά σε έντυπα, ραδιοφωνικά,τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως συναφής υπηρεσία, λογίζεται η υπηρεσία παρακολούθησης της ομαλής υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος με την προσκόμιση στοιχείων, μετρήσεων και αναφορών απόδοσης, καθώς και βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης με βάση τις οποίες γίνεται η αποπληρωμή των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που φιλοξενούν τα σχετικά μηνύματα, καθώς και κάθε άλλη τυχόν αναγκαία υπηρεσία για την υλοποίηση της εκστρατείας.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται ως τις 31 Μαίου 2020 (ελπίζουμε ως τότε να σταματήσει το θανατικό) και το συμβατικό τίμημα για την παροχή των υπηρεσιών ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί της τελικής συνολικής δαπάνης της εκστρατείας επικοινωνίας και ενημέρωσης, που δεν μπορεί να ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη πιστωθεί για αυτό το σκοπό.

Σημειώνεται πως στην απόφαση σημειώνεται πως με την αποδοχή από τα αντίστοιχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πρότασης μετάδοσης ή καταχώρησης, καταβάλλεται σε αυτά άμεσα (μη χάσουμε χρόνο!!!) προκαταβολή ύψους 35%.

Η αποπληρωμή του υπολοίπου γίνεται κατόπιν βεβαίωσης, στην οποία θα βεβαιώνεται η καλή εκτέλεση και το υπόλοιπο ανά Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

H Eλλάδα στα πλοκάμια της πανδημίας

Στο μεταξύ εξαπλώνεται η επιδημία του Covid-19 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διαβάζουμε στο in.gr>

Ακόμη ένας θάνατος από τον κοροναϊο καταγράφηκε στην Καστοριά, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους πέντε. Ένας 89χρονος άνδρας είναι ο πέμπτος νεκρός που μετρά η περιοχή της Καστοριάς. Ο ηλικιωμένος εισαχθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς στις 24 Μαρτίου.

Ένας 25χρονος -το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ικαρία- μεταφέρθηκε με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο μέσα σε ειδική κάψουλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει πιθανότατα στο σπίτι του και όχι σε κάποιο νοσοκομείο αφού η κατάσταση του δεν κρίθηκε κρίσιμη.

Όσο για την Ολλανδέζα φίλη του, που ταξίδεψε μαζί του στο νησί της μακροζωίας, επέστρεψε με συνοδεία στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες.

Η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο να ενημερώσουν άμεσα για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού έχει και η Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, δήμαρχο Αργοστολίου, επιβεβαιώθηκε το κρούσμα και αφορά έναν Έλληνα που επέστρεψε στο νησί από τη Σουηδία.


Ο άνδρας όταν αντιμετώπισε τα πρώτα συμπτώματα πήγε στο νοσοκομείο έδωσε δείγμα και του ζητήθηκε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ πλέον γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Κρούσμα κοροναϊού υπήρξε και στο Άγιο Όρος. Ο μοναχός που ζούσε σε ένα από τα μεγάλα μοναστήρια στην χερσόνησο Άθω, και είχε ταξιδέψει στην Αγγλία, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σε καραντίνα βρίσκεται από την Τετάρτη και θα συνεχίσει για δύο εβδομάδες η κοινότητα Εχίνου στο δήμο Μύκης της Ξάνθης λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού στην περιοχή.

Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για να διασφαλιστεί η τροφοδοσία και η διάθεση φαρμάκων για όσο καιρό διαρκέσει το χωριό είναι σε καραντίνα, τα οποία θα παραδίδονται κατ’ οίκον.

Αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ληφθούν μέτρα και για τους κτηνοτρόφους που έχουν τις μονάδες τους εκτός της κοινότητας.

Τουλάχιστο 3 κρούσματα και στο Νοσοκομείο της Άρτας ενώ θα χαθεί η μάχη με οδυνηρές συνέπειες και χιλιάδες νεκρούς εάν η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις του γενικού επαναπατρισμού…Κάτω από αυτές τις αντίξοες πολεμικές συνθήκες είναι εκτός τόπου και χρόνου να υπογράφεις 11 εκατ. ευρώ για να επικοινωνήσεις κάτι που γνωρίζει όλη η Ελλάδα.

-Προσοχή κε Πρωθυπουργέ, προσοχή…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Mεγάλη φούσκα και απάτη ο δήθεν τυφώνας Ιανός. Aδικεί μια αξιοπρεπή κυβέρνηση
Ήττα σε ένα ακόμα μέτωπο> “Αναστατωμένος” ο Ερντογάν από την παραίτηση Σάρατζ
Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης και σία να σταματήσουν τα τηλεσκουπίδια
Με μυστικούς κώδικες για ελαιόλαδο επικοινωνεί ο Μαυρίδης με το Μεξικό
Τρέχουν να προλάβουν ένα καταστροφικό lockdown> Ποια μέτρα ισχύουν στην Αττική από Δευτέρα
O Tανιμανίδης “έδωσε” τον Μαυρίδη στις αρχές του Μεξικού;
Συνεχίζει στην παρανοϊκή της τακτική η Άγκυρα> Νέες Navtex στα νότια της Λέσβου
Τέρμα επιτέλους στις αοριστίες του όρου “ευπαθείς ομάδες”> Ποιοι ανήκουν σε αυτές
O ήρεμος Henry στο τέλος τα παίρνει όλα
Γιατί το ΝΑΤΟ κρατά κρυφό το θερμό επεισόδιο Γαλλίας-Τουρκίας
Αφγανοί βιαστές η πλειοψηφία των δήθεν προσφύγων στη Μόρια
Μαύρο χρήμα και φορολογικός παράδεισος για τα 20 δις που χάθηκαν από την αγορά