kourdistoportocali.comRead ThisMονή Πετράκη VS Silicon Valley;

Το τέλος των θρησκειών;

Mονή Πετράκη VS Silicon Valley;

Ο θρησκευτικός φανατισμός σχετικά σύντομα θα είναι ένα προιόν που δεν θα πουλάει άλλο

Tεχνολογία εναντίον θρησκείας. Πολύ σύντομα αυτή θα είναι η μεγαλύτερη σύγκρουση που θα βιώσουν οι κάτοικοι του πλανήτη. Και είναι πολύ λογικό. Οταν εξαπλώνονται με ταχύτητα οι “Silicon Valley” ανά τον πλανήτη δεν μπορείς να κουβαλάς στο Ελ. Βενιζέλος, με τιμές αρχηγού κράτους, το Αγιο Φως της Bic!

Aπό τον Ian Ford

(Kανονικά η εταιρία πρέπει να λανσάρει τους αναπτήρες “Αγιον Φως”).

Για να επανέλθουμε: Ο τυφλός θρησκευτικός φανατισμός έχει καταναλώσει πολύ ανθρώπινο αίμα ανά τους αιώνες. Είναι μάλλον καιρός να σταματήσει όλο αυτό. Τα “Αγια Φώτα”  και αυτού του είδους οι “γραφικές” τελετές όλων των θρησκειών θ΄αρχίσουν πολύ σύντομα να γίνονται αντικείμενα διακωμώδησης. Ο Ερντογάν δεν θα έχει καλό τέλος εάν συνεχίσει να εμπλουτίζει με ισλαμοφανατισμό τα πλήθη. Πολύ σύντομα η Τουρκία θα αναγκασθεί να ξαναμπεί σε Μνημόνια κι αυτή θα είναι η τιμωρία της για την απόπειρα του σουλτάνου Ερντογάν να μετατραπεί σε παγκόσμιο ηγέτη του Ισλάμ.

Ο θρησκευτικός φανατισμός σχετικά σύντομα θα είναι ένα προιόν που δεν θα πουλάει άλλο. Δεν θα υπάρχουν πελατάκια να το αγοράσουν.

Ακόμη και το Αγιο Ορος-πολύ σύντομα-θα γίνει ενός άλλου είδους προορισμός. Οσο για την Μονή Πετράκη ακόμη και ο Μητσοτάκης εάν εκλεγεί είναι αναγκασμένος να συγκρουσθεί μαζί της. Θα κάνει αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Τσίπρας: Tον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας σύμφωνα και με τις οδηγίες που θα λάβει από παγκόσμια κέντρα εξουσίας που έχουν αντιληφθεί την επικινδυνότητα του θρησκευτικού φανατισμού στον Νέο Κόσμο που ετοιμάζεται. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι φανατικοί του Facebook και οι “Συνδεδεμένοι” το παλαιάς κοπής ποίμνιο θα πάψει να ενδιαφέρει τη παγκόσμια διακυβέρνηση. Πλέον το όπιο των λαών δεν θα είναι οι θρησκείες αλλά τα social media.

Ας πάμε τώρα σε έναν άλλο κόσμο, πιο φωτεινό, στον οποίο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει η Ευρώπη όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο της Νατάσσας Φραγκούλη στο sepe.gr.

Η παντοδυναμία της Silicon Valley ως πρωτεύουσα κόσμου στην ψηφιακή τεχνολογία, δείχνει να “ξεθωριάζει”: ήδη το 60% των στελεχών πιστεύει ότι είναι πιθανό ή πολύ πιθανό το παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας να μετακινηθεί από τη μέχρι σήμερα έδρα του, τη Silicon Valley, μέχρι το 2023. Ποιοί είναι οι επίδοξοι διάδοχοι στην κούρσα της διεκδίκησης αυτού του τίτλου;

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της KPMG σε 740 στελέχη επιχειρήσεων από τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας, τα τρία κορυφαία – εκτός της Silicon Valley – παγκόσμια Innovation Hubs για την επόμενη τετραετία θεωρούνται η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, με το Λονδίνο και το Τόκιο να μοιράζονται την τρίτη θέση. Την επόμενη θέση μοιράζονται από κοινού η Σαγκάη και η Ταϊπέι, ενώ οι υπόλοιποι κορυφαίοι κόμβοι τεχνολογικής καινοτομίας, παγκοσμίως, είναι η Σιγκαπούρη, η Σεούλ, Βοστόνη και Όστιν μοιράζονται την ίδια θέση, και ακολουθούν Βερολίνο, Χονγκ Κονγκ, Ουάσιγκτον, Παρίσι και Τελ Αβίβ. Τα κορυφαία αυτά hubs καινοτομίας προσελκύουν τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια, έχουν τους καλύτερους όρους χρηματοδότησης νέων ιδεών και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ψηφιακών ταλέντων με δυσεύρετες δεξιότητες, όπως η μηχανική μάθηση.

Η έρευνα της KPMG αποδίδει στις ΗΠΑ πέντε από τα 15 κορυφαία κέντρα τεχνολογικής καινοτομίας του πλανήτη, ενώ η Ευρώπη εκπροσωπείται στην εν λόγω λίστα με τρία και η Μέση Ανατολή με ένα. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αναδεικνύεται πρωταγωνίστρια, καθώς συγκεντρώνει τους περισσότερους από τους παγκόσμιους κόμβους καινοτομίας και συγκεκριμένα επτά. Ιδιαίτερης σημασίας για την Ευρώπη είναι η εξαιρετική επίδοση της Μεγάλης Βρετανίας, με τη βρετανική πρωτεύουσα να κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως, παρά τις σοβαρές αναταράξεις, που προκαλεί το Brexit.

Σε νεοφυείς επιχειρήσεις με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία κατευθύνθηκαν το 2018 κεφάλαια της τάξης των €7,7 δις. Το ποσό αυτό είναι 1,5 φορά μεγαλύτερο από αυτό που επενδύθηκε σε startups στη Γερμανία και 2,6 φορές το επίπεδο των επενδύσεων το startup οικοσύστημα της Γαλλίας.

Η μελέτη της KPMG αναδεικνύει τα κορυφαία hubs καινοτομίας του κόσμου, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από παράγοντες. Κομβικό ρόλο στην ανάδειξη μιας πόλης σε κέντρο ψηφιακής καινοτομίας παίζουν οι υποδομές. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η πορεία αυτών των πόλεων προς τα δίκτυα επόμενης γενιάς, 5G, παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ψηφιακού τους προφίλ. Άλλος ένας παράγοντας μείζονος σημασίας είναι η διαθέσιμη “δεξαμενή ταλέντων”, που καθένα από αυτά τα μεγαθήρια της τεχνολογικής καινοτομίας. Άλλοι παράγοντες, που βαρύνουν στην αξιολόγηση, είναι η νομοθεσία για την υποδοχή ταλέντων και επιχειρήσεων από άλλες χώρες, το κόστος ζωής, το επίπεδο ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ελκυστικότητα μιας πόλης για τη γενιά των millennials.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS