kourdistoportocali.comRead ThisΡεσιτάλ Μαστοράκη για τον καυγά Ακρίτα-Σεφερλή

Βγείτε στην αυλή να παίξετε

Ρεσιτάλ Μαστοράκη για τον καυγά Ακρίτα-Σεφερλή

Ο "σατιριστής" ευρείας αποδοχής Λαζόπουλος χωρίς τη διορθωτική παρέμβαση κάποιας Ακρίτα

Διάβασα τα μύρια όσα γράφτηκαν, ανταλλάχθηκαν και απειλήθηκαν και φτάνω στο σημείο να πιστεύω ότι η διένεξη δεν διαφέρει και πολύ από καυγαδάκι παιδιών του δημοτικού. Ο Σεφερλής είχε μια επιχειρηματική διαφωνία με το “Παλλάς” για τη ματαίωση μιας παράστασης και η Ακρίτα, που δικαιούται να εκφράζει τη γνώμη της, έγραψε “Ακριβώς το «ήθος του trash» θα έφερνε ο Σεφερλής στο Παλλάς και ειλικρινά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό,” και ο Σεφερλής απείλησε με μήνυση, οπότε απείλησε με αντί-μηνυση και η Ακρίτα.

Από τον Νίκο Μαστοράκη

Επειδή είμαι αυτός που ανεκάλυψε τον Σεφερλη (Star Channel, 1993) θα μπορούσα να τον υπερασπιστώ, αλλά δεν το κάνω. Γιατί βρίσκω πως σε αυτή την παιδιάστικη έκφραση αψιμαχίας, δεν υπάρχει τίποτα “αψύ” και οι μηνύσεις των δύο, από ένα λογικό δικαστή, θα απορρίπτονταν — μόνοι κερδισμένοι θα ήταν οι πανάκριβοι δικηγόροι τους.

Σε ο,τι άφορά την επίμαχη φράση της Ακρίτα, το “Παλλάς” δεν είναι δά κάποιος ναός της τέχνης, ένα εμπορικό θέατρο είναι, και έπειτα υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ως trashy κάποιες τηλεοπτικές σειρές που η ίδια είχε γράψει. Ο Σεφερλής (που τα διάφορα blogs τον ανέφεραν ως “σκουπίδι” παραποιώντας την αρχική δήλωση) δεν είναι εκπρόσωπος του trash γιατί αποκλειστικός εκπρόσωπος αυτού του είδους είναι η ελληνική τηλεόραση.

Άλλωστε αν αποδεχόμασταν ότι ο Σεφερλής είναι trash, τότε μοιραία θα καταδικάζαμε ως σκουπιδοφάγους εκατομμύρια θεατές που βλέπουν τις θεατρικές του παραστάσεις ξανά και ξανά στον ΑΝΤ1 και αλλαχού (άρα και τα κανάλια θα ήταν σκουπιδιάρικα) αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που, δεκαετίες τώρα, πληρώνουν για να τον δουν και να γελάσουν μαζί του.

Η Ακρίτα κάνει λάθος και στον όρο “χλευάζει” για gay, υπέρβαρους, γυναίκες, ξένους. Ο σοβαρός όρος θα ήταν “σατιρίζει” επειδή ο “σατιριστής” ευρείας αποδοχής Λαζόπουλος, κοντούς, υπέρβαρους, γυναίκες, ξένους είχε στο εμμονικό και βιτριολικό στόχαστρο του πολλά χρόνια χωρίς τη διορθωτική παρέμβαση κάποιας Ακρίτα.

Ο Σεφερλής έκανε το λάθος να πάρει το “ήθος trash” σοβαρά, ενώ θα έπρεπε να το “χλευάσει” αν πιστεύει ότι η σάτιρα αποδυναμώνει την κατηγορία. Και έκανε επίσης το λάθος να καταξιώσει τον χαρακτηρισμό, κάνοντας μήνυση. Πιστεύω ότι ο Σεφερλής ειναι μοναδικός στο είδος one man show που ο ίδιος δημιούργησε και οτι η Ακρίτα ειναι μια κοφτερή, σαφής και ενίοτε περιπαικτική πέννα με κατά κανόνα καθαρή ματιά. Θεωρώ επίσης τον χαρακτηρισμό “τελευταίος των μεγάλων” του Γεωργουσόπουλου ως στοργική υπερβολή.

Τέλος, παιδάκια, κοιταχτείτε στα μάτια από κοντά (οι αποστάσεις υπερμεγεθύνουν τα μελανά σημεία,) ανταλλάξτε δυο θυμωμένες κουβέντες και μετά, άντε, βγείτε στην αυλή να παίξετε.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

ΕΚΤΑΚΤΟ>Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης;
O Λύκος των Αγορών που αγόρασε ΟΠΑΠ μέσα στη καταιγίδα
Έχω οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς
Ποιο Netflix; Oλα τα συναρπαστικά συμβαίνουν στο δρόμο
38χρονο κορίτσι το πρώτο κρούσμα του Coronavirus στην Ελλάδα
Θρίλερ με τον Κινέζο ασθενή που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα;
Πυρηνική βόμβα Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου;
Ζωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία
-Aπλή γρίπη ο Coronavirus, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, υποστηρίζουν οι καθηγητές Τσακρής και Τσιόδρας
8 μήνες (όσο κυβερνά η ΝΔ) περιμένει ο Τσάκος μία υπογραφή από το ΕΤΑΔ για επένδυση στη Χίο!
Ο Παπαγγελοπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου.Εχω ντοκουμέντα!
Υπάρχει ενδιαφέρον για τουλάχιστον δύο µεγάλες ιδιωτικοποιήσεις