kourdistoportocali.comRead ThisΩς πότε το σύμπαν θα συνομωτεί υπέρ του Αλέξη;

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ως πότε το σύμπαν θα συνομωτεί υπέρ του Αλέξη;

Οι ολιγάρχες από την μπουκαπόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου

Γιατί το σύμπαν εξακολουθεί να συνομωτεί υπέρ του Αλέξη Τσίπρα; Μέρκελ, Μακρόν, Μοσκοβισί, Γιουνκέρ, Ντάισεμπλουμ, Τόμσεν, Λαγκάρντ και φυσικά ο Τραμπ.

Ολοι τους σε κάθε ευκαιρία έχουν μόνο καλά για τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα οι Ελληνες πολίτες στενάζουν κάτω από το καθεστώς της ανηλέητης φορολόγησης, των χαρατσιών, του διεφθαρμένου κράτους, της ημιθανούς, διαπλεκόμενης, ανύπαρκτης δικαιοσύνης.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Γιατί η με τόσο πάθος από μέρους όλων αυτών στήριξη του Τσίπρα; Εδώ θα μπορούσαμε να σκεφτούμε δύο πιθανούς λόγους.

Ο πρώτος μοιάζει αυτονόητος: O Tσίπρας πέρασε το πιο βάρβαρο μνημόνιο χωρίς να ανοίξει μύτη. Οι πολίτες μοιάζουν να βρίσκονται σε καταστολή, οι Αγανακτισμένοι έχουν βολευτεί με κάποια σχέση εργασίας στο Δημόσιο, εδώ όπου ο μέσος όρος των μισθών εξακολουθεί να βρίσκεται στα 1.300 ευρώ.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την διαφθορά και την διαπλοκή. Ο Τσίπρας κατάφερε να δώσει την εντύπωση σε όλους αυτούς που τον στηρίζουν ότι πολεμάει τους εγχώριους ολιγάρχες και την διαπλοκή την ίδια στιγμή που σχεδόν τα έχει βρει με όλους! Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να έχει ντιλάρει και με τον τελευταίο ολιγάρχη που βρισκόταν απέναντί του. Το βασίλειο της ανομίας με την υπογραφή Μαξίμου. Οτι ακριβώς γινόταν και με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς. Οι ολιγάρχες είχαν τον τρόπο τους να διεισδύουν από την πλαινή μπουκαπόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Τσίπρας πολεμάει κατά φαντασία τους ολιγάρχες. Εστω κι αν ο ίδιος ήθελε να αποδωθεί δικαιοσύνη κάποιοι από τους υπουργούς του είναι τόσο χωμένοι στην διαπλοκή και στις αυλές των ολιγαρχών που στο τέλος καταφέρνουν και επηρεάζουν τον πρωθυπουργό υπέρ των ολιγαρχών. Αυτή τη στιγμή λοιπόν δεν υπάρχει κανείς ολιγάρχης απέναντι στον Τσίπρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους θαλασσοδανεισμένους μηντιάρχες τα θαλασσοδάνεια των οποίων θα τα πληρώσει ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα.

Είναι οι ίδιοι ολιγάρχες που δίνουν ρέστα για να επανεκλεγεί η Φώφη Γεννηματά στην Κεντροαριστερά ώστε εξακολουθήσει αυτή η προκλητική στήριξη στον Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης από την άλλη, όπως επίσης και τα στελέχη του, κάνει ότι (δεν) μπορεί να υπερασπισθεί κι εκείνος με τη σειρά του συγκεκριμένους ολιγάρχες-χορηγούς των κομμάτων εξουσίας. Δηλαδή εάν με κάποιο μαγικό τρόπο απαλλαγούμε από τον Τσίπρα και έλθει ο Μητσοτάκης στην εξουσία θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί το ίδιο καθεστώς σήψης και ανομίας. Το παιγνίδι είναι από παντού ελεγχόμενο-δεν μοιάζει να υπάρχει διάξοδος. Μόνο εάν στην Κεντροαριστερά κέρδιζε τις εκλογές ο Καμίνης, ο Τζιώτης ακόμη και ο Θεοδωράκης θα υπήρχε μια ελπίδα. Δεν φαίνεται εφικτό κάτι τέτοιο. Ολοι σπρώχνουν την Φώφη.

Με έναν λαό σε διαρκή καταστολή δεν υπάρχει ελπίδα. Ως τη στιγμή που οι τράπεζες θα του πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις. Από αυτό καμμία κυβέρνηση και κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να ξεφύγουν. Ολοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί προσπάθησαν να σπρώξουν στο μέλλον τους πλειστηριασμούς και το κούρεμα καταθέσεων. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό γιατί στο τέλος δεν θα υπάρχουν τράπεζες. Ο Τσίπρας και τους πλειστηριασμούς θα υποστεί και το κούρεμα των καταθέσεων όπως γράφουμε εδώ πιο αναλυτικά.

Από τα παραπάνω δεν υπάρχει οδός διαφυγής όσο κι αν συνομωτούν υπέρ του οι δανειστές που δεν δίνουν δεκάρα για την μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου κράτους. Το σύμπαν θα συνομωτεί υπέρ του Τσίπρα ως την στιγμή που θα αναγκασθούν να πάρουν βίαια μέτρα για τα 130 δις ευρώ κόκκινα δάνεια. Αν δεν το κάνουν θα πέσουν οι τράπεζες κι αυτό κανείς από τους Μέρκελ, Μακρόν, Μοσκοβισί, Γιουνκέρ, Ντάισεμπλουμ, Τόμσεν, Λαγκάρντ, Τραμπ δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS