kourdistoportocali.comRead ThisΟλα τα δάνεια στη σέντρα!

-Γιάννη, δώστα όλα!

Ολα τα δάνεια στη σέντρα!

Τα δάνεια που έλαβαν από το 2010 όσοι διετέλεσαν βουλευτές καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι καλεί τον κεντρικό τραπεζίτη κ. Γιάννη Στουρνάρα να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα δάνεια που έλαβαν από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια όσοι διετέλεσαν βουλευτές  καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μάθει η κοινή γνώμη πως λειτούργησε το πολιτικό προσωπικό στην εποχή των Μνημονίων.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Αλλωστε ήδη έχουμε γίνει γνώστες προκλητικών δανεισμών όπως εκείνων της Κουντουρά, του Πολάκη, του Κουίκ. Ολοι αυτοί οι πέτσινοι αντιμνημονιακοί την εποχή που συμπολίτες τους αυτοκτονούν τινάζουν την μπάνκα στον αέρα. Και στη συνέχεια έρχεται η τράπεζα των ξυλοδαρμών να εκδώσει πεπετζίδηκες ανακοινώσεις.
Ενώ η κρατική και απόλυτα ελεγχόμενη από την κυβέρνηση τράπεζα, παραδέχεται ανερυθρίαστα ότι παραχώρησε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ στον εκλεκτό υπουργό του κύριου Τσίπρα και μόνιμο υβριστή των μέσων ενημέρωσης Παύλο Πολάκη, καμία απάντηση δεν δίνει για τα ποσά και τι ύψους άλλα παρεμφερή δάνεια έχει παραχωρήσει σε άλλα φυσικά πρόσωπα, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωση της.

Επίσης ενώ αναφέρεται σε απόλυτα δήθεν αντικειμενικά τραπεζικά κριτήρια στη λήψη της απόφασης της, όπου ελήφθησαν προσωπικές και εμπράγματες εξασφαλίσεις, το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας 95.000 ευρώ, το οποίο ήδη βρίσκεται σε ενέχυρο από προηγούμενο στεγαστικό, μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική εξασφάλιση, όταν όλες οι τράπεζες της χώρας αρνούνται να δανείσουν ακόμη και επιχειρήσεις αντίστοιχα ποσά. Μόνο τον γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση της τράπεζας η οποία κατ΄ ουσία προσβάλλει την νοημοσύνη όλων όσων σήμερα αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησης τους είτε πρόκειται για νοικοκυριά, είτε για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα αναφέρει: “Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη(!!!!!!) δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Attica Bank και σημειώνει: “Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας”.

Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες”-εδώ καρφώνει και τις άλλες τράπεζες γι΄αυτό είναι ανάγκη ο Στουρνάρας να τα δώσει όλα στο φως- υπογραμμίζει και προσθέτει: “Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%)”.

“Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας”, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

 

Στο “μικροσκόπιο” της ΤτΕ το δάνειο Πολάκη

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις και πληθαίνουν τα ερωτήματα για το δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας , σε μία περίοδο που οι τράπεζες χορηγούν πιστώσεις με το σταγονόμετρο.Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει στοιχεία για το συγκεκριμένο δάνειο, καθώς και για άλλα δάνεια που έχει χορηγήσει η Attica Bank.

Εν τω μεταξύ, την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει ο Παύλος Πολάκης για την υπόθεση του καταναλωτικού του δανείου από την Τράπεζα Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα, ως απάντηση στις δηλώσεις της κ. Σπυράκη, αναφέρεται δηκτικά ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ούτε μίζες πήρε, ούτε οφ σορ διατηρεί αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με δηλώσεις του, τον Π. Πολάκη είχε στηρίξει αναφανδόν και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας, λέγοντας ότι είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος …μέχρι αηδίας.

Την αποκάλυψη για το δάνειο του Π. Πολάκη έκανε στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και λίγες ώρες μετά ο ίδιος σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ότι πράγματι έλαβε 100.000 ευρώ δάνειο από την Attica Bank.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Πολάκη, αναγκάστηκε να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας σε υποθήκη το σπίτι του για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου καθώς, όπως αναφέρει από τον Οκτώβριο του 2015 αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω της υπουργικής του ιδιότητας να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που του εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια τα διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα.

Ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός δεν επιβεβαιώνεται πλήρως από τη δήλωση Πόθεν Έσχες του Π. Πολάκη. Σύμφωνα με αυτή το εισόδημα του ιδίου και της συζύγου του για την χρήση 2015 (έτος κατά το οποίο εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ), ανήλθε στα 100.333 ευρώ. Το οικονομικό έτος 2014 διαμορφώθηκε στα 61.509 ευρώ, το 2013 σε 51.648 ευρώ και το 2012 ανήλθε στα 149.150 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες για το 2015, ο κ. Πολάκης και σύζυγός του έχουν πέντε ακίνητα, δύο μονοκατοικίες στην Κρήτη και τρία διαμερίσματα στην Αθήνα. Η μία εκ των δύο μονοκατοικιών, εμβαδού 158 τμ. σε οικόπεδο 1.200 τ.μ. ανεγέρθηκε το 2008 με στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ που χορηγήθηκε από την Eurobank.  Επίσης ο κ. Πολάκης έχει στην κατοχή του ένα επιβατικό ΙΧ 3.165 cc που απέκτησε το 2003 με δάνειο, δύο δίκυκλα (125 cc και 1.170 cc) και ένα ταχύπλοο σκάφος μήκους 9 μέτρων και η σύζυγός του έχει ένα επιβατικό Ι.Χ. 1.329 cc.

Το σπαστό καταναλωτικό δάνειο της Attica Bank στον Παύλο Πολάκη (70.000 ευρώ και 30.000 ευρώ),  προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ ιλιγγιώδη δάνεια των Μαρίας Σπυράκη και Αδωνι Γεωργιάδη αποκαλύπτει το Documento>

Όπως προκύπτει από την επίσημη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, που έχει υποβάλλει στη Βουλή η ευρωβουλευτής και ταυτόχρονα εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, κάτι που από μόνο του γεννά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα εμφανίζεται να χρωστά σε τράπεζες περί τις 713.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά το 2005 η Mαρία Σπυράκη έλαβε από την Alpha Bank δύο δάνεια. Το ένα ύψους 160.000 ευρώ και το άλλο 100.000 ευρώ. Το 2012 η κα Σπυράκη έλαβε ακόμη ένα δάνειο ύψους 29.882 ευρώ πάλι από την Alpha Bank, ενώ το 2013 έλαβε από την Τράπεζα Πειραιώς δάνειο ύψους 40.000 ευρώ, Από την ίδια τράπεζα έλαβε ένα ακόμη δάνειο ύψους 31.589 ευρώ το 2014, καθώς επίσης και δάνειο μαμούθ ύψους 430.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην περιουσιακή της κατάσταση η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ χρωστά αυτή τη στιγμή περί τις 713.000 ευρώ από τα ανεξόφλητα δάνεια, κάτι που στηλίτευσε σε σημερινή του ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής του κατάστασης ο Άδωνης Γεωργιάδης έλαβε τον Αύγουστο του 2007 τρία δάνεια 665.608 ευρώ. Από αυτά σήμερα ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθεί να χρωστά περί τις 623.000 ευρώ…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

ΕΚΤΑΚΤΟ>Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης;
O Λύκος των Αγορών που αγόρασε ΟΠΑΠ μέσα στη καταιγίδα
Έχω οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς
Ποιο Netflix; Oλα τα συναρπαστικά συμβαίνουν στο δρόμο
38χρονο κορίτσι το πρώτο κρούσμα του Coronavirus στην Ελλάδα
Θρίλερ με τον Κινέζο ασθενή που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα;
Πυρηνική βόμβα Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου;
Ζωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία
-Aπλή γρίπη ο Coronavirus, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, υποστηρίζουν οι καθηγητές Τσακρής και Τσιόδρας
8 μήνες (όσο κυβερνά η ΝΔ) περιμένει ο Τσάκος μία υπογραφή από το ΕΤΑΔ για επένδυση στη Χίο!
Ο Παπαγγελοπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου.Εχω ντοκουμέντα!
Υπάρχει ενδιαφέρον για τουλάχιστον δύο µεγάλες ιδιωτικοποιήσεις