kourdistoportocali.comRead ThisO Στουρνάρας γράφει Ιστορία.Δεν θα θυσιάσει την Ελλάδα για να γίνει αρεστός στον Τσίπρα!

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

O Στουρνάρας γράφει Ιστορία.Δεν θα θυσιάσει την Ελλάδα για να γίνει αρεστός στον Τσίπρα!

Παρέμβαση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού

Αρκετά! Κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στο παπατζιλίκι αυτού εδώ του διεφθαρμένου κράτους. Και η ευθύνη πέφτει στους ώμους του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Είναι ο μοναδικός που- εκ της θέσεώς του- έχει την δύναμη να στρίψει την τελευταία στιγμή το τιμόνι για να διασωθεί η Κολομβία των Βαλκανίων.

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Eίναι ο πολιτικός που τόλμησε μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους-δηλαδή της Κολομβίας των Βαλκανίων. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν δεν θα επιτρέψει το παπατζιλίκι της δήθεν εξόδου στις αγορές το οποίο δεν είναι παρά μια σκηνοθετημένη παράσταση με ολέθρια αποτελέσματα για την Ελλάδα: Aπό την επιστροφή στη Δραχμή ως τον διαμελισμό της χώρας. Σ΄αυτή τη συγκυρία και με ένα βαθιά διεφθαρμένο κράτος και ελεγχόμενη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις δικαιοσύνη, η έξοδος στις αγορές ισοδυναμεί με έξοδο από την ίδια την Ε.Ε.

Ακόμη και η πιστοληπτική γραμμή στήριξης είναι ανώδυνη και ανάξια να διασώσει το διεφθαρμένο κράτος από τις επθετικές αγορές στις οποίες θέλουν να μας πετάξουν οι δανειστές για να ξεφορτωθούν το πρόβλημα που οι ίδιοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να επιλύσουν. Και το πρόβλημα δεν είναι άλλο από το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος και την διαπλοκή τους με τους εγχώριους θαλασσοδανεισμένους ολιγάρχες των οποίων αρκεί να κοιτάξεις με προσοχή τους ισολογισμούς των βαρύγδουπων εταιριών τους για να διαπιστώσεις ότι δεν είναι παρά σπιρτόκουτα στην άμμο και πως οι ίδιοι εάν δεν λεηλατούσαν το Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών θα ήταν πιο άφραγκοι από Αλβανό περιπτερά. Απλά η διαπλοκή με το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος τούς απέφερε τεράστια κέρδη τα οποία με την σειρά τους έδωσαν την δυνατότητα στις εταιρίες τους να αναπτυχθούν και εκτός Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν γνωρίζει σαν κάλπικη λίρα τους ισολογισμούς των εταιριών τους. Γνωρίζει τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει και που κατέληξαν αυτά. Γνωρίζει πως διαπλέκονται και με ποιους υπουργούς του Σύριζα. Γνωρίζει ποιοι δημόσιοι οργανισμοί ταίζουν την εγχώρια διαπλοκή. Ο κεντρικός τραπεζίτης γνωρίζει το αυτονόητο: Δεν είναι δυνατόν να βγάλεις στις αγορές έναν αλκοολικό ζητιάνο ο οποίος έχει 350 δις χρέη-αυτό είναι το κράτος μας. Την ίδια στιγμή οι πολίτες και οι επιχειρήσεις χρωστούν στις τράπεζες 120 δις ευρώ δάνεια και άλλα τόσα στο διεφθαρμένο εγχώριο δημόσιο. Μόνο στη ΔΕΗ χρωστούν κοντά στο μισό δις ευρώ. Το κράτος με τη σειρά του χρωστάει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις καμμιά 200 δις. Μιλάμε δηλαδή για ένα ιλιγγιώδες χρέος που μπορει να φθάνει ακόμη και το 1,5 τρις. Την ίδια στιγμή οι εγχώριοι κατσιαπλιάδες κυβερνώντες εξαολουθούν να διογκώνουν με κακομούτσονους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος.

Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας και όχι κάποια λινάτσα, καιροσκόπος τυχοδιώκτης, θα έλθει να επενδύσει στο κράτος των Κουρουμπλήδων, των Παπαγγελόπουλων, των Σαλμάδων και πάει λέγοντας. Κανείς εκτός από τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι έχουν πάρει τα δικαιώματα της Κολομβίας των Βαλκανίων και ως προστατευόμενο είδος που είναι, απαιτούν και παίρνουν με το στανιό και τα δικαιώματα-“αντιπροσωπεία” όσων ξένων γνωρίζουν με τι μπουρδέλο έχουν να κάνουν και τους χρησιμοποιούν για μπροστάρηδες και όχι μόνο. Από την εποχή της Siemens ως σήμερα, μια χούφτα ολιγάρχες είναι οι μπροστάρηδες-συνεργάτες και με το στανιό συνεταίροι των ξένων οίκων. Από κατασκευαστικές έως εταιρίες λογισμικού. Κανείς μεγάλος επενδυτής δεν μπορεί να μπει στη χώρα εάν δεν πληρώσει νταβατζιλίκι σε μια χούφτα εγχώριους ολιγάρχες που έχουν πάρει τα “δικαιώματα” της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Το γεγονός ότι η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Γιουνκέρ και το γραφειοκρατικό δυσκίνητο κράτος των Βρυξελλών θέλει να απαλλαχθεί από το πρόβλημα Ελλάδα πετώντας την στην θάλασσα με μια πέτρα 350 δις χρέους δεμένη στο λαιμό της δεν σημαίνει ότι πρέπει να το δεχθούμε. Κι αν ο μαλθακός και ανεγκέφαλος λαός, θύμα δημαγωγών πολιτικών προτιμά να βλέπει Survivor και όχι την αλήθεια κάποιοι που μπορούν οφείλουν να αντισταθούν ακόμη και για την δική τους Ιστορία. Ενας από αυτούς τους λίγους είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος γνωρίζει τα μαύρα χάλια του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους που κάνει πως δεν τα βλέπει η “μαντάμ Μέρκελ”-όψιμη φίλη του Τσίπρα.

Μια Μέρκελ που έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που εφαρμόσθηκαν τα Μνημόνια στην Ελλάδα. Μια Μέρκελ που αποτελούσε πάντα την πολιτική λύση στο πρόβλημα κάθε φορά που δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις σε τεχνικό επίπεδο.

Μια Μέρκελ η οποία αποδέχθηκε να μην αξιολογηθούν στην ουσία οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι και να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Μια Μέρκελ που αποδέχθηκε τους Ελληνες ολιγάρχες και την διαπλοκή τους με το διεφθαρμένο δημόσιο επειδή στο μεταξύ οι ίδιοι είχαν πάρει τις “αντιπροσωπείες” ή είχαν γίνει συνέταιροι με γερμανικούς κολοσσούς που κάνουν μπίζνες-μίζες στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν γνωρίζει την αλήθεια για το διεφθαρμένο εγχώριο κράτος το οποίο ανέλαβε να το βγάλει στις αγορές η Τράπεζα Ρότσιλντ αφού πρώτα το μακιγιάρει. Μπορεί όμως το διεφθαρμένο κράτος-κατσιαπλιάς να ξεγελάσει τις αγορές; Οχι για πολύ…Στο τέλος οι αγορές θα μας στείλουν εκεί που μας αξίζει. Ο διαμελισμός της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή θα είναι το τίμημα της πεπετζίδικης εξόδου στις αγορές που σχεδιάζει ο Τσίπρας σε συνεργασία με τους εταίρους που θέλουν να δώσουν μια κλωτσιά στο κράτος των κατσιαπλιάδων. Ο Γιάννης Στουρνάρας καλείται να αναμετρηθεί με την Ιστορία και να βάλει ένα τέλος σ΄αυτή την Μπλόφα του Αιώνα που θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ελλάδα-εάν θα υπάρχει Ελλάδα στο κοντινό μέλλον…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS