kourdistoportocali.comRead ThisMύκονος>Στον Ιλιγγο της Απληστίας

Πως ξεσπίτωσαν την Μάγδα, τη δασκάλα

Mύκονος>Στον Ιλιγγο της Απληστίας

Υπάρχουν στιγμές που ακόμη κι εγώ συγκινούμαι

Υπάρχουν στιγμές που ακόμη κι εγώ συγκινούμαι με τα πάθη και τις συνέπειες που προκαλεί η απληστία των ανθρώπων εδώ στο Νησί των Ανέμων. Ακόμη κι εγώ…Με μεγάλη απογοήτευση λοιπόν διαβάζω το κείμενο του φίλτατου Πέτρου Νάζου για το Νησί της Απληστίας και τον Χρυσοθήρων όπως κατάντησε η αγαπημένη μου Μύκονος>

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Για ακόμη μία σεζόν η Μύκονος ζει την παράνοια με τα ενοίκια. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η αναζήτηση σπιτιών μοιάζει με λαχείο. Κι αν το πιάσεις, θα πρέπει να το πληρώσεις ακριβά!
Την φίλη μου την Εύα από την Αλβανία την έδιωξαν άρον-άρον από το σπίτι που διέμενε, προκειμένου αυτό να νοικιαστεί με την ημέρα, μέσω airbnb. Έψαξε να βρει άλλο κατάλυμα -απλό με ένα υπνοδωμάτιο και σαλονοκουζίνα- αλλά ήθελε όλο το ετήσιο εισόδημά της, ήτοι €10.000, και μάλιστα μπροστά, για να μπορέσει να το νοικιάσει. Μετά από πολύ ψάξιμο, κατάφερε να βρει ένα στην Άνω Μερά πάλι με ετήσιο ενοίκιο €10.000 αλλά με €5.000 ως προκαταβολή. Περιττό να πω ότι με αυτά τα χρήματα μόνο αχούρια ενοικιάζονται και πως στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν υπογράφεται καν συμβόλαιο ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να σε πετάξουν έξω όποτε τους καπνίσει.
Η χειρότερη όμως ιστορία είναι της φίλης μου της Μάγδας, της αξιαγάπητης δασκάλας του Δημοτικού, που οι Μυκονιάτες φροντίσαμε να της δώσουμε να καταλάβει καλά την έννοια της λέξης ”απληστία”.
Πάντα θεωρούσα ότι κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για το επάγγελμα που κάνουν. Αγαπούν την δουλειά τους ανεξαρτήτως χρηματικών απολαβών. Οι εκπαιδευτικοί έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαπαιδαγώγησή τους και πολλές φορές καθορίζουν το μέλλον τους. Είναι μια δύσκολη δουλειά που γίνεται δυσκολότερη όταν έχεις να κάνεις με παιδιά μεταναστών που έχουν διαφορετική κουλτούρα. Χρειάζεται να έχουν μεγάλη υπομονή, την ίδια ώρα που οι μισθοί τους είναι μικροί.
Η Μάγδα, λοιπόν, έζησε την δική της Οδύσσεια στην Μύκονο. Ενώ νοίκιαζε ένα σπίτι κοντά στο Illusium με €350 τον μήνα, χωρίς συμβόλαιο πάντα, οι ιδιοκτήτες της ζήτησαν να μεταφερθεί σε άλλο, μικρότερο σπίτι, επειδή έπρεπε να το γκρεμίσουν για να κτίσουν αυθαίρετα! Για να την εξαναγκάσουν, της έκοβαν το ρεύμα και της αφαίρεσαν το κλιματιστικό που την ζέσταινε τον χειμώνα. Τελικά μετά από παράπονα και γκρίνιες, δέχτηκε να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο διαμέρισμα. Κι ενώ είχαν συμφωνήσει να το ξενοικιάσει το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, την πέταξαν έξω από τον Μάιο προκειμένου να το νοικιάσουν σε τουρίστες, με αποτέλεσμα η ίδια να παρακαλάει δεξιά κι αριστερά για να μείνει κάπου. Μετά από λίγο καιρό, η Μάγδα έφυγε από την Μύκονο έχοντας, όπως καταλαβαίνετε, αποκομίσει τις χειρότερες εντυπώσεις για τους ανθρώπους της.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS