kourdistoportocali.comRead ThisΜάνος Βουλαρίνος>Προσοχή! Η Ελλάδα σκοτώνει

Η μαύρη τρύπα του πλανήτη

Μάνος Βουλαρίνος>Προσοχή! Η Ελλάδα σκοτώνει

Ασε που αποδεδειγμένα είμαστε και ο πλέον βρώμικος λαός της Ευρώπης

Άλλη μια ένδειξη του πόσο βλαβεροί είναι για τη ζωή οι κάτοικοι αυτού του λάκκου της οικουμένης-γράφει ο Μάνος Βουλαρίνος στην Athens Voice>

Το διάβασα χτες και δεν μου έκανε καμία εντύπωση. «Σπάνιος μαυρογύπας πέρασε όλα τα Βαλκάνια και πέθανε στη Μάνη από φόλα». Αν εξαιρέσουμε τη σπανιότητα του πτηνού, ο θάνατος από φόλα, οπουδήποτε στην Ελλάδα, δεν έχει τίποτα το ασυνήθιστο. Είναι άλλη μια ένδειξη του πόσο βλαβεροί είναι για τη ζωή οι κάτοικοι αυτού του λάκκου της οικουμένης. Της χώρας που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται όπως τα προϊόντα καπνού: κάθε αναφορά σ’ αυτήν ή στους κατοίκους της, να συνοδεύεται από μια προειδοποίηση του τύπου «Κάθε επαφή με Έλληνες μπορεί να είναι μοιραία» ή «Προσοχή! Η Ελλάδα σκοτώνει».

Δεν υπάρχει άλλη χώρα του δυτικού ή προηγμένου κόσμου, δεν υπάρχει άλλη χώρα που να μην ανήκει σ΄αυτό που ονομάζουμε Τρίτος Κόσμος (κι αυτό το λέω με επιφύλαξη καθώς δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι λαοί του πλανήτη που να έχουν τα χάλια των Ελλήνων), της οποίας οι κάτοικοι να έχουν τόσο λίγο σεβασμό για τη ζωή. Είτε τη δική τους, είτε των γύρω τους, είτε των ειδών που έχουν την ατυχία να συνυπάρχουν μαζί τους. Κι αν οι χώρες τους Τρίτου Κόσμου (ξαναλέω, αν υπάρχει κάποια της οποίας οι κάτοικοι να φέρονται σαν Έλληνες) έχουν ένα σωρό δικαιολογίες, οι Έλληνες δεν έχουν καμία για την ηλίθια σκατανθρωπιά τους.

Και δεν είναι μόνο οι φόλες που σκορπούν ανενόχλητοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας οι σκατάνθρωποι συμπατριώτες. Είναι κάθε πτυχή της συνύπαρξης (θα το λέγαμε κοινωνική ζωή αν οι συμπολίτες είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με όρους κοινωνίας) που αποδεικνύει πως οι Έλληνες είναι, χωρίς σοβαρό συναγωνισμό, το παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε άνθρωπο του πλανήτη.

Αρκεί να δει κανείς πώς κινούνται, πώς οδηγούν, πώς παρκάρουν, πώς χτίζουν, πως λερώνουν κάθε κομμάτι γης που πλησιάζουν, πώς μουτζουρώνουν κάθε τοίχο που έχει την ατυχία να βρεθεί στο διάβα τους. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς τον αριθμό των ανθρώπων στους σταθμούς του Μετρό που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να περιμένουν να βγουν οι επιβάτες για να μπουν εκείνοι. Αρκεί κανείς να μετρήσει τις γόπες σε μια παραλία (δύσκολο, είναι αμέτρητες) ή στα τασάκια των χώρων που απαγορεύεται το κάπνισμα. Αρκεί απλώς να βγει για έναν περίπατο σε έναν οποιονδήποτε ελληνικό δρόμο (για περίπατο σε πεζοδρόμιο, ας μην το συζητάμε) για να καταλάβει πόσο επικίνδυνη και πόσο ελεεινή είναι αυτή η χώρα, δηλαδή πόσο επικίνδυνη και πόσο ελεεινή είναι μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων και πόσο παθητικοί είναι όλοι οι υπόλοιποι. Οι υπόλοιποι που παρακολουθούν την κυριαρχία των κωλανθρώπων με την αδιαφορία που κάποιος βλέπει έναν αγώνα κέρλινγκ. Οι υπόλοιποι που κάνουν σαν να ζουν αλλού και αντιμετωπίζουν όσα βλέπουν γύρω τους με τον τρόπο που βλέπουν τις μαϊμούδες να χέζουν στους ζωολογικούς κήπους. Οι υπόλοιποι που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές οι μαϊμούδες χέζουν στο σαλόνι τους.  

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ χειρότερο λαό από τους Έλληνες. Πολύ θα το ήθελα, πολύ θα ήθελα και εγώ και η οικογένειά μου και οι φίλοι μου να μη ζούμε σε μια χώρα καταδικασμένη από τους ίδιους τους κατοίκους της, αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλους ανθρώπους που να δείχνουν τόση αδιαφορία για τη ζωή, τόση αδιαφορία για τους κανόνες που την προστατεύουν και τόση ηλιθιότητα που να μην μπορούν να αντιληφθούν πως αυτή η αδιαφορία γυρνάει εναντίον τους.

Η αλήθεια είναι πως είμαστε πολύ τυχεροί ώστε να έχουμε πάθει μόνο ελάχιστα από όσα αξίζει η συμπεριφορά και η νοοτροπία μας. Από την άλλη, αυτή μπορεί να είναι και η ατυχία μας. Αυτό μπορεί να είναι που μας κάνει να συνεχίζουμε αμετανόητοι και αδιόρθωτοι σαν κακομαθημένα πεντάχρονα πιστεύοντας πως μας αξίζουν τα καλύτερα την ώρα που κάνουμε τα χειρότερα. Και μπράβο μας.

Σαν συνέχεια του άρθρου του ενόπλου συντρόφου Μάνου Βουλαρίνου αναδημοσίευουμε παλαιότερο άρθρο του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για τον πιο βρώμικο λαό της Ευρώπης_μαντέψτε ποιος είναι>

Μια από τις πιο γελοίες ατάκες του βλαμμένου λαού είναι όταν ο Μήτσος φίτσουλας ευχαριστεί τη Σούλα Παρτόλη για την αποδοχή στο facebook. Λες και τον φιλοξένησε σε 5άστερο στο Μανχάταν. Αυτός ο βλαμμένος λαός ετοιμάζεται μετά την ανάπαυλα του θέρους για νέες επιτυχίες.

Για όσους έχουν αμφιβολίες για τη ποιότητα του οξυδερκούς Ελληνα λαού αφιερώνουμε το ρεπορτάζ που ακολουθεί>Eίμαστε και με επίσημα στοιχεία ο πλέον βρωμιάρης, ο πλέον απολίτιστος, ο πλέος κατσιαπλιάς λαός της Ευρώπης. Ενας λαός για τον οποίο η χρεοκοπία είναι μια φυσική κατάληξη. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τον πιο βρώμικο και απολίτιστο λαό της Ευρώπης. Να γιατί: Στην περισυλλογή 13,5 τόνων απορριμμάτων, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες ήταν αποτσίγαρα και πλαστικά, προχώρησαν οι εθελοντές της HELMEPA στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας το διάστημα 6 – 15 Μαΐου 2016.

Συνολικά 6.036 εθελοντές της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (hellenic marine environment protection assosiation) οργάνωσαν 126 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, βυθούς, όχθες ποταμών και λιμνών, δάση, πάρκα και άλλες φυσικές περιοχές σε έκταση μήκους 91 χλμ..

Aπό τους 13,5 τόνους απορριμμάτων που περισυνελέγησαν, οι 2,5 τόνοι ανακυκλώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστήριξε πανελλαδικά τις δράσεις.

Tα 10 πολυπληθέστερα απορρίμματα που συνέλεξαν οι εθελοντές της δράσης, είναι τα εξής: Αποτσίγαρα 14.488 τεμάχια, κομμάτια πλαστικού κάτω των 2,5 εκατοστών 6.808 τεμάχια, πλαστικά μπουκάλια 5.598 τεμάχια, συσκευασίες τροφίμων 5.053 τεμάχια, καλαμάκια 4.219 τεμάχια, πλαστικά πώματα μπουκαλιών 4.163 τεμάχια, πλαστικά σακούλες 3.961 τεμάχια, πλαστικά καπάκια συσκευασιών 2.499 τεμάχια, κουτιά αλουμινίου 2.436 τεμάχια και κομμάτια φελιζόλ κάτω των 2,5 εκατοστών 2.374 τεμάχια.

Τα υπόλοιπα απορρίμματα που συνελέγηααν, συνδέονται κυρίως με δραστηριότητες αναψυχής και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, 2.833 χάρτινα και πλαστικά πιάτα/ποτήρια, 1.602 συσκευασίες τσιγάρων/καπνού, 1.598 χάρτινες σακούλες, 1.175 γυάλινα μπουκάλια, 1.368 μέτρα σχοινιού και 669 μέτρα πετονιάς, 435 οικοδομικά υλικά, 426 μπαταρίες όλων των ειδών, 271 ελαστικά και σαμπρέλες οχημάτων, 71 ηλεκτρικές συσκευές, 42 βαρέλια, 10 μοκέτες, 5 κάδοι σκουπιδιών, 2 σωσίβια, 3 φουσκωτές βάρκες, 10 κώνοι οδικής σήμανσης και μία στολή δύτη!

Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού συμμετείχε και πάλι δυναμικά η εκπαιδευτική κοινότητα, με 87 νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, στα οποία κυρίαρχο στοιχείο ήταν παιδιά και νέοι μέλη των προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».

Καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λιμενικές αρχές, το εταιρικό μέλος της HELMEPA, AllSeas Marine S.A., άλλες εταιρείες και οργανισμούς, φορείς προστατευόμενων περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολιτιστικούς συλλόγους, ναυτικούς ομίλους, πρωτοβουλίες πολιτών και δύτες.

Η HELMEPA σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τους τοπικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς, τις εταιρείες και οργανισμούς για τη συνεργασία στην υλοποίηση των δράσεων, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την πολύτιμη υποστήριξη και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και φέτος διαδίδοντας το διαχρονικό μήνυμα της HELMEPA «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!».

SHARE
MORE READ THIS