kourdistoportocali.comRead ThisΟι κρεμάλες και τα προσοδοφόρα εύγε του Βαγγέλη Μητσοτάκη!

Θανάσης Καρτερός εναντίον Θέμου Αναστασιάδη

Οι κρεμάλες και τα προσοδοφόρα εύγε του Βαγγέλη Μητσοτάκη!

Κατακτώντας ταυτόχρονα μια ποιότητα που μόνο ο Χίος μπορεί να συναγωνιστεί;

To άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη με τίτλο «Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία» προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου και διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάση Καρτερού ο οποίος μέσα από την ΑΥΓΗ σε ένα άρθρο με τίτλο Εσύ, βρε μαύρε Θέμο επιχειρεί μια αποτίμηση της προσφοράς του Θέμου στη δημοσιογραφία όπως την αντιλαμβάνεται ο Θανάσης. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση του ενόπλου συντρόφου Θέμου Αναστασιάδη στον Θανάση. Την περιμένουμε.

«Στα υπόγεια του Μαξίμου βρίσκομαι ως μαρξιστής και ως κομμουνιστής» θα πει ο Θανάσης Καρτερός σε παλαιότερη συνέντευξή του στη Real news  «Γιατί είμαι κομμουνιστής, αν και δεν διαθέτω πια το κομματικό ISO».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει στην εφημερίδα, πως δεν τον γοητεύουν τα οφίτσια της εξουσίας και αποφάσισε να δεχτεί τη θέση που του πρότεινε ο πρωθυπουργός γιατί θέλει να βοηθήσει. «Θέλω να βοηθήσω. Η κυβέρνηση αυτή είναι ευκαιρία για τη χώρα και την Αριστερά. Φυσικά η κυβέρνηση βρίσκεται από κάποια άποψη και σε μια κατάσταση “παραφροσύνης”. Είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει μια πολιτική που σε πολλά σημεία δεν πιστεύει, να εφαρμόζει μια σειρά μέτρα με τα οποία δεν συμφωνεί. Αλλά, αφού δεν μπόρεσε να γκρεμίσει τον τοίχο, όπως πιστεύαμε το 2015, ήρθε η ώρα να τον πηδήσει από πάνω ή να περάσει δίπλα του. Με κάθε τρόπο να τον αφήσει πίσω».

Στη φωτό ο Θανάσης Καρτερός (με το μαύρο μπλουζάκι και τα γυαλιά) παρακολουθεί με δέος τον Φιντέλ Κάστρο

Εσύ, βρε μαύρε Θέμο

Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, που ξαφνικά μας προέκυψες θεματοφύλακας της πατρίδας, και αποκαλείς τον Τσίπρα ελληνόφωνο, τι ακριβώς έχεις προσφέρει στην Ελλάδα, κατά την μακρά και προσοδοφόρα επαγγελματική διαδρομή σου; Τις μαύρες σακούλες των σκουπιδιών, φίσκα με εκατομμύρια μαύρα ευρώ, με τις οποίες σε έκαναν τσακωτό;

Του Θανάση Καρτερού

Τις θολές offshore, κάτω από την οικονομική σου επιφάνεια, που χρειάζεται ένας λόχος ορκωτοί λογιστές, για να ξεδιαλύνουν το στρίβειν διά των παραδείσων, όπου μυρίζει φόρο; Ή τα ων ουκ έστι αριθμός μαύρα χρεωστούμενα στο ελληνικό κράτος, που δηλώνεις αδυναμία να πληρώσεις; Λόγω μαύρης φτώχειας;

Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, τι ακριβώς πρόσφερες στη Δημοκρατία, και μας κάνεις μαθήματα δημοκρατικής αγωγής; Τις κουμπαριές με τη Μαύρη Αυγή, τα στημένα μαύρα διαφημιστικά για τις γιαγιάδες και τις μαμάδες των νεοναζί, τα μαύρα κοράκια που βαφτίζεις λευκά περιστέρια, τις αγιογραφίες του κατάμαυρου Μιχαλολιάκου και του «κοινωνικού» του έργου; Την υπονόμευση θεσμών και προσώπων με δημοσιεύματα λυματικού τύπου και ελλειμματικής δεοντολογίας, κάθε μέρα, από τον ηλεκτρονικό σου ΧΥΤΑ, και κάθε Κυριακή από το μαύρο Θέμα απόθεσης τοξικών αποβλήτων; Ή τις υπόγειες χρηματοδοτήσεις, του τύπου δυο-δυο, στη μπανιέρα δυο-δυο;

Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, τι ακριβώς πρόσφερες στην ενημέρωση, στη δημοσιογραφία, στην πολυφωνία, που συνεχώς, με τόσες κλάψες και καταγγελίες της Αριστεράς επικαλείσαι; Την υβριδική σου είσοδο στον φασισμό και στον ρατσισμό, με τη μαύρη τρύπα σου; Την ιλουστρασιόν σαπουνόπερα της τηλεοπτικής σου εκπομπής; Ή το απαύγασμα της ιδεολογικής, ηθικής, και δημοσιογραφικής σου προσωπικότητας, την εφημερίδα που εκδίδεις ακόμα, με την οποία εκτινάχτηκες στο χώρο των εκδοτών και της διαπλοκής, της μαύρης πολιτικής και του μαύρου χρήματος, κατακτώντας ταυτόχρονα μια ποιότητα που μόνο ο Χίος μπορεί να συναγωνιστεί;

Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, με τόση επιτυχία αβάσταχτη, πώς ξέπεσες στα κέρματα; Εσύ που άλλαξες νυχτιάτικα το ευώδες πόνημά σου, μπας και σε χώσει κάνα δυο ώρες μέσα ο εισαγγελέας, πώς αποτόλμησες κρεμάλες; Θα μου πεις, τι κάνει νιάου-νιάου: Τα κέρματα για μας, για σένα οι μαύρες σακούλες. Οι κρεμάλες για μας, για σένα τα προσοδοφόρα εύγε του Βαγγέλη Μητσοτάκη. Δεκτόν. Αλλά, επειδή μας απειλείς με νέα γουναράδικα: Μην κρεμάς, βρε μαύρε Θέμο, τα νταούλια, εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ’ άρματα…

«Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία»

Ατύχησε στους υπολογισμούς της και η στρατηγική ηγεσία του «προδοτικού» ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι μια… έτσι κι αλλιώς συμφωνία για το χρέος, θα γινόταν αμέσως δεκτή σαν… ανταλλαγή με την Μακεδονία, από τους ίδιους τους Έλληνες. Η πραγματικότητα τόσο ΩΜΗ τώρα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που νόμιζαν, όταν πήραν τον δρόμο της ξεφτίλας και της κρεμάλας, κι ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν βάσει νέων δεδομένων να ανατρέψουν πράγματα που κακώς αποφάσισαν λόγω παλαιότερων, που δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο.

Του Θέμου Αναστασιάδη

Όπως με τρόμο θα διαπίστωσε και ο γραβατωμένος νάνος, τώρα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα μόνο με τέσσερις μεραρχίες ΜΑΤ στο Μαξίμου, ενώ οπουδήποτε αλλού εντός και εκτός της χώρας, θα βρίσκει απέναντί του τον Ελεύθερο Έλληνα, ο οποίος θα τον ξεφτιλίζει ανεμπόδιστος, με κέρματα, «κρεμάλες», και ακτιβισμό με ένα και μόνο μοιραίο βίντεο: Πώς του πέταξαν κέρματα στο Λονδίνο. Από κυνηγός ο Τσίπρας γίνεται κυνηγημένος, κι ας πάει τώρα στους φίλους του, που του επέβαλαν να «προδώσει», άλλο που δεν ήθελε, για το πώς θα σωθεί. Κατά πάσα πιθανότητα μόνο κάπου πολύ μακριά από Ελληνική γη, αν και δυστυχώς γι’ αυτόν όπου και να πάει οι αληθινοί Έλληνες θα ‘ναι πολύ περισσότεροι.
Οι απίθανοι πολιτικοί ταχυδακτυλουργικοί συμβολισμοί με τους Ψαράδες στις Πρέσπες, τις γραβάτες με την φαμίλια και τους χειρότερους ακολούθων, οι πολιτικά ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ εναγκαλισμοί με τον Καμμένο, δεν θα ‘ναι αρκετό για να του εξασφαλίσουν ούτε την προσωπική πολιτική επιβίωση.

Όπως και οι προστατευόμενοι του τρομοκράτες, ο Αλ. Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα, την στιγμή που στάθηκε δίπλα στον Ζάεφ κι έφαγε την προσβολή κατακέφαλα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και το πανηγύρισε από πάνω. Αν ο Τσίπρας, δεν ήταν τόσο Τσίπρας, θα το είχε προλάβει να μυριστεί ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Ότι κάποιον πολύ μεγάλο λάκκο έχει η φάβα. Δυστυχώς όταν είσαι βαθιά αμόρφωτος πολιτικά, και κοινωνικά, είναι εύκολο να κάτσεις πάνω στο καλάμι, και να νομίζεις ότι θα σε πηγαίνει για πάντα, κι ότι εφ’ εξής η κάθε σου επιλογή θα περνάει και πιο εύκολα. Να ‘ναι καλά κι όσοι του έδωσαν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κάνει τους Έλληνες να κόψουν το γένος τους… εγκαινιάζοντας και την τελευταία πράξη του πολιτικού αυτοχειριασμού όπου θα πάει λέει κόντρα και με την Εκκλησία της Ελλάδος, για την Μακεδονία και τα σχετικά, προκειμένου και πάλι να εγκλωβίσει… την αντιπολίτευση: Τι να σου πω… Κόντρα και με την Εκκλησία, για την Μακεδονία, κόντρα και με την Δικαιοσύνη, αναρωτιέται κανείς αν όσοι τον συμβουλεύουν θέλουν όντως το καλό του. Ή απλά καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Θα ‘ναι πολύ ενδιαφέρουσα η βραχυπρόθεσμη καταγραφή του πώς ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα τολμούσε να υποψιαστεί, σ’ ένα απότομο και οριστικό πολτικό τέλος. Πιο απότομο και πιο οριστικό, απ’ ότι μπορεί να διανοηθεί και σήμερα, μια που στην πλειοψηφία του λαού διαμορφώθηκε ήδη η δυναμική πως αν δεν τον σταματήσουμε, ΔΕΝ θα σταματήσει να ενδίδει. Εξ ου και το ζήτημα της απομάκρυνσης των ΤΣΙΠΡΑΝΕΛ είναι αυτή την στιγμή, η υπ’ αριθμόν ένα ελληνική προτεραιότητα, που κάνει όλα τα άλλα να μοιάζουν έρημα και απρόσωπα. Αλλωστε πρώτος το ‘χε πει. Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν. Ε, τώρα βλέπει το έργο ανάποδα. Καλή διασκέδαση.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS